Saturday, March 05, 2005

Ya Allah, kekalkanlah hubungan kami dan mereka, di dunia dan akhirat...

Salam...huh, Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah, tuhan sekalian alam....dengan berlabuhnya tirai 5 hb Februari 2005, maka dengan ini, sudah selesailah akan program Khidmat Komuniti bersama Pelajar UPSR dan PMR di Darul Kifayah. Kita hanya merancang, namun Allah yang menentukan...Syukur...

***********
Yahh..mmg best tadi kami wat KK nih....bebudak sana semua sporting...aku jadi faci, sekali ngan Paan untuk group yg otai, group K-one...uhuhuhu...mmg otai abes...sporting giler derang wat mender-mender nih...aku rasa aku plak yang termotivasi, bukan depa...nampak gaya depa mmg dah cukup motivasi, Alhamdulillah....

***********
Sepanjang program, tiada masalah yg major berlaku...kalo ada pon minor dan plak tuh, boleh di cover...yg cover plak bukan para faci, tp bebudak tuh sendiri..hubungan depa antara satu sama lain mmg amat rapat...mcm keluarga sebenar....aku respect btul la derang nih walau ada yag dah x der bapak @ mak or both @ dr kluarga yg kurang mampu, derang masih lagi dapat hidup dlm keadaan yg happy dengan satu ikatan kekeluargaan yg erat. Mungkin inilah kelebihan buat bebudak ni, supaya menjadi panduan kepada kita yg hidup lebih normal drpd mereka, bahawa pentingnya ikatan bersatu padu dlm keluarga dalam menuju hidup yang bahagia..

***********
Lagi satu aku tgk, bebudak ni mmg berdisiplin habis...kalo kata 10.50 tepat, 10.50 lah depa mai...aku rasa malu gak..sbb aku sendiri x leh nak tepati masa, setepat depa...lagi satu yg aku tersentuh, cara mereka bersalam dengan mencium tgn...bg mereka, hanya itulah cara bersalam dengan org yg lebih dewasa....sungguh tersentuh hati aku..kesemua depa buat mcm tuh...aku sendiri x terbuat...alangkah beradab sopannya mereka, walaupon dlm program tuh nampak happy go lucky, namun bahasa tetap dijaga....

***********
Insya Allah, jika diberi keizinan, diberi kelapangan, digerakkan hati aku nih, aku akan pergi melawat depa pd masa akan dtg...yg ni pesan depa sendiri..sebak aku dengaq...walaupon baru kenai, x sampai setengah hari, tp hubungan kami tuh nampak akrab.....mmg depa harapkan org luar pergi menjenguk...ubahlah persepsi terhadap Anak-Anak Yatim ni...berikanlah mereka peluang dan tempat di kalangan kita yang biasa nih....pergilah melawat dan bersembang dgn depa sbb inilah yg sebenarnya mereka harapakan...interaksi dgn dunia luar....

**********
Well...terima kasih aku ucap kat semua ahli group ntuk KK nih...tanpa korang semua, x mungkin aku merasai semua nih..walaupon pada mulanya nampak mcm problem, tp akhirnya solved jugak..aku pon dah lupa problem² sebelum tuh..watpa dikenang benda yg dah lalu....terima kasih aku pada Fairuz dan Nayon yg sukarela tlg kami wat assignment nih...tanpa hangpa, x mungkin akan menjadi program seindah ini..terutama kpd fairuz yg menjadi ketua faci...tq ayus, krn berjaya mengawal keadaan dan nayon yg menjadi kepala sama naik ngan otai² DK...

**********
Huhuhu..takkan nayon ngan fairuz saja kot? x..aku jugak nak bg penghargaan kepada Radin, sbb dia lah ketua kami, yg sanggup kluaq belanja sendiri dan menghabiskan tenaga dan masa dlm memastikan program ni berjaya...begitu jugak ngan cikgu kita, wanie yg jugak byk berhabis segala²nya dlm menjayakan prog nih..tq bebanyak laa..lenkali jgn ler garang sgt..takut woo..bukan bebudak jer...kami pon sama...begitu gak ngan paan, co-faci group K-One yg otai (group aku jaga ler tuh..), jijy ngan alia..(ehem..ehem..^_^), arul ngan awin, apey ngan nizam (huhuu..ni plak otai uniten..), dan jugak laily dan paklong aka shahril pujaan sirap(ni geng KL piau nih)..kalo x der korang, x der laa program nih...

**********
Hhuhuh..dah selesai satu perkara..lps ni byk menanti...cuma satu aku harap, aku dpt berjaya dgn sukses semester nih...begitu jugak dengan para peserta program tadi...semoga Visi mereka untuk mencapai kecemerlangan di dunia dan akhirat akan diperkenankan Allah..YA ALLAH BERIKANLAH TAUFIK DAN HIDAYAH-MU KEPADA MEREKA DAN KAMI....MUDAH-MUDAHAN, HIDUP KAMI DAN MEREKA AKAN CEMERLANG DI DUNIA DAN AKHIRAT..YA ALLAH, KAU KEKALKANLAH HUBUNGAN KAMI DAN MEREKA DI DUNIA DAN AKHIRAT...AMIIN...

*********
Okeh..selamat mlm semua...dah x larat dah mlm nih..
-adeh...sok relek jap jer..sbb byk assignment x wat lagi..-_-"
- One of the children, reminds me someone when i'm in the same age...15...hope that i will able to met that someone, somehere, sometime..

WASSALAM....

3 comments:

alisyaa said...

assalamualaikum abo..

hehehehehe..garang tu biase la..anyway shuq cakap jgn bg muka sgt kat budak2 ni kut pijak kepala..anyway..kalo wanie x remind may be takut jadik bende lain plak..hehehe..anyway..thanks ye...dah hilang semue2 masalah... lepas ni kene blaja tul2 lagu simpang2..hehehe...

wassalam...

Anonymous said...

akum....abg paan...saye kairol...mgkin abg x kenal tp saye kenal abg coz saye ade time program tu....saye nak ucapkan time kasih coz sudi meluangkan mase datang buat program kat darul kifayah...bg saye..program bersame uniten larr yg paling best sekali bebanding ngan program yg lain...harap abg dapat buat lg program macam nih....

w a n i e said...

tetiba hr ni teringat mase wat program kat DK.. n terus cari posting sape2 pasal program KK.

insyaALLAH jika adalah masa n kelapangan,kita akan cuba wat program ni.. mungkin kita akan buat yang lebih baik dr yg lepas. =]