Israel di Pejabat Perdana Menteri (?)

Salam,

Haihh.. taktau aku nak kata apa bila baca tajuk paper harakah tu... rujuk bawah..



Dah lama aku tak tulis pasal politik.. bukan apa, bagi aku buat apa nak politik-politik sangat dalam masa-masa ni sebab yang penting adalah untuk meneruskan agenda pembangunan untuk rakyat.. Tapi aku rasa macam tak kena saja.. Kenapa Harakah percaya bulat-bulat dengan cakap Anwar Ibrahim? Apa Anwar Ibrahim tu CIA ke sampai tau siapa yang ada di Pejabat PM sapa yang tak ade? Mungkin boleh jadi kot.. sebab tu dia tau..

Tapi kalau sekadar andaian berdasarkan penggunaan khidmat pakar perunding APCO oleh Kerajaan, baik usahlah wahai Harakah... Cuba cari berita yang ada kredibiliti sikit.. kalau nak kata la gu tu.. tgk bawah ni..








Hah.. dari segi hubungan baik Anwar dengan Wolfowitz beserta kesedian Wolfowitz untuk "stand for Israel", aku pon boleh tuduh "ISRAEL DI PEJABAT PKR"... Tapi buat apa tuduh-tuduh kan... Kalau nak dikira antara tuduhan Harakah dan tuduhan aku, agak-agak tuduhan aku mungkin logik sebab ada sokongan bergambaq.. (Aku bukan kata aku tuduh Israel ada betui2 di pejabat PKR, tapi cuma nak kata kalau setakat dengaq cerita Anwar Ibrahim, Harakah bwk masuk berita, baik dengaq cerita aku.. siap ada bukti bergambaq.. Awat Harakah tak mau buat cerita pasal Anwar jumpa Wolfowitz dan Wolfowitz sokong Israel?)

Pikiaq2 la.. Biaq logik sikit.. Apa depa semua ingat orang APCO tu Israel belaka? Jangan kerana APCO pernah ada projek atau whatever di Israel, teruih tuduh Kerajaan ada kaitan dgn Israel atau Israel ada di Pejabat PM.. Nonsense la.. Kalau nak kata sebab APCO tu, yang kita sendiri camna? Bukan ka kita sendiri "HARI-HARI ADA DI RUMAH YAHUDI".. tak caya? Yang Facebook tu hapa kebenda? Mark Zuckerberg tu bukan Yahudi?

Pikir-pikirkan..

Wassalamualaikum..

Comments

jr041283.com said…
hi. you have a good site here. Can we trade links? http://www.jr041283.com is the URL of my site and in there I have a different blog roll scheme. Tnx

Popular posts from this blog

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Another Year.... 2017