Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2007

It turns 22.... and the journey continues..

Salam..

Hi all.. When I woke up this morning, I noticed that there are couple of messages in my phone inbox.. when I read it, I'm kind of thinking...

"So... already here huh? 22?.. Alhamdulillah..still alive.."

Yerp, it turns out to be 22 today, my age... it's my birthday.. the messages are the wishes from my friends... I am one step further of my age and there is still a lot to discover, if permitted by God. I never think I would end like this.. working far away from my family, in a 'big' office with those responsibilities and tasks ahead. What I dream was to get a simple job, living with my family and have my own family soon. But what can I say, it's not like that and not easy as what I've dreamt of.. It's more challenging than what I expected before.

And yet, new year is coming just less than 48 hours now... It means that we all will become older, seeking to accomplished what we have plan for this year. For me, 2007 had give some significant impact…

Coming Soon... :) [ *Updated!!! :))))))) *]

Salam...

Meh tgk ni dulu....
























All The "Ugly" Spyshots... ni tgh testing neh... huhu...


Puas? tak puas? tgk ni plak.....





Artist's Impression

Lagi.....





Design Studio... :P

Final Testing????





Ready to hit the road?






Can this image be considered as the most likely to be "it"?

*Thanks to paultan.org... semua gambaq dan link gambaq di ambik dr page: http://paultan.org/archives/2007/12/11/proton-blm-spyshots-a-recap

Haaa... agak2 tahu tak mende nih? tau kan... ni ler yg dok heboh2 "Proton BLM" @ "Savvy Sedan"... spec? sori, aku pon tatau... interior design?? tah.. x tau.. tp ade comment kat paultan... aku paste eh sini..


umo said,

December 12, 2007 @ 11:35 am



sebenarnya, saya dh naik keta ni..
mmg luas kat dlm..
nampak je kecik..
audio, dari clarion..
meter, siemens vdo..
enjin campro 1.3..
enjin ni kitorang panggil enjin IAFM..
ada sesuatu yg istimewa kat enjin ni..
rasai lah sendiri nnt,
saya dh try dh..

keta ni kalu 32000..
mmg dh bole beli sgt dh..
terlampau murah dh tu…

'Aidil Adha 1428

Salam..



Selamat menyambut Aidil Adha.. disebalik kegembiraan dan kesibukan dalam menjalani ibadah korban, jangan kita lupa korban penjajahan penjajah Amerika tahun lepas, selain rakyat Iraq dan para pejuang Islam... Allahyarham Saddam Hussein - Tanggal 10 Zulhijjah 1427 bersamaan 30 Disember 2007, maka putuslah roh dari jasad seorang manusia bernama Saddam Hussein al-Majid al-Tikriti, akibat kerakusan penjajah yg amat benci kepada beliau... Inilah akibatnya jika umat Islam lemah, tidak dapat membantu sesama sendiri, asyik bersengketa dan berpecah belah.... akhirnya negara tergadai, maruah tercemar, bumi terjajah, umat Islam terus merana!

Selamat tahun baru 2008 juga diucapkan kepada saudara saudari.. bertambah sthn lg umur.. dah tua plak rasa.. isk isk...... apa bleh buat, masa itu sentiasa ke depan, tiada apa yg tinggal dibelakang.. hanya kenangan yg boleh dikenangi, bukan realiti untuk dirasai! Berdoalah kita mudah2an tahun 2008 akan membawa perubahan besar kepada kita, terutama umat …

Disember mai dah...

Salam..

Heheee.. sedaq tak sedaq Disember dah mai balik noo... sebenaqnya, bulan Disember ni merupakan bulan yg penoh bermakna buat aku.. boleh kata penting la bulan Disember ni... salah satunya adalah 1 Disember, 24 thn yg lalu.. kalau x dak hari tu, rasa-rasa aku x dak la kat dunia ni.. hehe.. itulah hari mak ngan bapak aku diijabkabulkan... hehe.. so selamat menyambut hari ulang tahun yg ke 23 yer kat mak ngan bapak.. semoga berbahagia hingga ke akhirnya.. hehee..

Dan lagi, tarikh 1 Disember ni gak dikongsikan dengan kelahiran blog aku neh.. dah masuk 4 tahun dahhhh.. hahaa... mula menulih dalam ni pada 1/12/2003, tak sangka plak bleh menulih lagi sampai la ni dalam ni... start dr zaman masuk U, sampai la zaman gheja la ni.. hehe.. kawan2 pon ramai yg aku kenai bila depa dok baca blog ni.. so aku nak ucapkan terima kasih la kat kawan2 yg sudi luang2kan masa kosong hampa ntuk mai baca blog aku ni nooo.. heheee....

Dan sememangnya ada lagi 2-3 event yg aku rasa penting dlm hidup aku mah…