Quickiee~~

Salam..

Just a quick update kali ni.. demi memenuhi permintaan akak tersayang, (lol)... nak main-main tag plak dah dia ni... So untuk tidak menghampakan beliau dan untuk membuktikan aku bukan jenih ngelat, inilah dia re-post menda yang lebih kurang sama... tajuk je lain, tapi isinya sama aja yaaa~~

~8 random facts/habit about me.~

1.Math vs History
Aku budak aliran sains mase skolah tp x score plak subject science.. instead aku lagi suka subjek sejarah ngan geografi... aku lg suke bace buku sejarah 100-200 pages dr buat latihan matematik 5-6 muka surat

2. Kerja betul vs Kerja main2
Kadang2, mase aku wat keje yg betul2 (cth yg assignment,projek) susah sgt aku nak wat.. research jd malas, coding jd malas, try n error lg malas.. tp kalo wat keje2 yg atas minat sendiri, rajin plak aku.. spend masa 4-5 jam just ntuk mende2 kecik.. sanggup research, try n error.. (cth, design blog, friendster, winamp status, forum.. blablabla lg mende2 lagho..)

3.Keputusan : Planned vs Spontaneous
Keputusan yg aku buat selalunya berubah2... kdg2 mende yg planned dlm masa seminggu tu jadi mende lain sbb aku lg suka ikut gerak hati pada saat2 terakhir.. kdg2 sgt spontan.. cth, kalo aku kate plan x nak gi mane2 ari cuti, tp kalo terdetik sket nak pegi.. jadi.. jalan je..

4. Online vs Realiti?
Hehehe.. kdg2 time online ni aku rasa senang sgt nak sembang ke, chat ke, melawak ke.. especially ngan gurls.. tp kalo betoi2.. hahaha.. jgn harap la.. aku jenih diam ekceli.. tambah2 lagi ngan kaum hawa.. sbb tu nmpk aku jarang2 rapat ngan kawan2 pompuan, x kira satu kelas ke, satu group ke.. kalo dah darurat sgt, baru bleh.. hehe.. mende ni senanye perasaan segan.. smp kdg2 nak tgk face to face pon x leh.. bukan nyer sbb sombong, tp mmg sebab segan, gementar, dll..

5. Bilik...
Hahaha.. tah nape aku suke tutup pintu bilik... ade org ke, x de org ke.. aku suke je tutup pintu bilik.. tatau nape... huhuhu.. eh, pelik ke ni?

6. Buku
Aku sorg peminat buku.. x kire la buku apa pon.. nampak best je, kalo ade duit, aku beli.. aku suke sgt nak tau isi kandungan buku tu.. tp yg peliknya, setiap kali aku baca 10-20 page, aku akan stop ntuk jangka masa lama (5-6 bulan) sblm start bace balik.. tatau nape... aku pon pelik.. buku beli banyak, tp nak bace idoknyer... bile dah nak expired buku, baru nak baca.. isk isk.. selain dr tu aku ske baca Mastika.. huhu~


Gahahaha.. amik, 100% recycle menda lama.. ikot peratoran aku kena tag org len kan? tapi aku x mau ikut peraturan sbb nak jadi budak jahat.. miahahahah ;P.. so kepada makc.. eh akak ana, ni lah diaaaa.....

Kepada kengkawan, termasuk Radin, Nazry, Shahril.. sorry x dpt pi umah hampa.. berbanyak2 sorry.. aku x dak transport+kelapangan... the truth is, aku rindu sgt2 kat hampa semua... kawan sejatuh sebangun.... haih... jangan amik hati... insya Allah, nanti kita pi lepak sama2...

K, tu jeeeeee....... nak keja malam plak... isk.. rasa cam nak balik jaa.. balik lah.. muahahaha... :p

Wassalam..

Heheee... aku bukan kaki ngelat.. lol.... ada org tu da kawin tp ngelat tak bgtau.. lols...

Comments