Uhuuu.. Media Downloads..

Salam..

"Sharing is Caring" merupakan satu cogan kata ataupon motto yg tidak asing lg bg para student uniten, especially bg yg tinggal dlm kampus.. hehehe.. ungkapan keramat ini sentiasa meniti di bibir2, di layar laman2 web intra, pelayan sembang, malah menjadi halwa telinga bg mereka yg sering mengikuti siaran radio, Uniten UG FM (http://aibob:999).

Sejarahnya bermula disini, Uniten UG FORUM (http://aibob), tmpt dimana para2 pelajar yg budiman, elok budi pekerti serta amat mementingkan semangat persaudaraan sesama mereka, berkumpul, dan berdiskusi serta berkongsi pendapat, idea, dan "barang-barang yg baik". Bukan sekadar perkongsian sahaja, malah laman itu juga telah menjadi medan debat, medan politik semasa pemilihan MPP, mahupon isu2 berkaitan dgn kebajikan pelajar yg dan pusar pentadbiran.

Beritik tolak dari situ, dgn semangat yg sama.. sharing is caring, maka, ruangan download lagu2 nasyid telah diwujudkan kembali. Sila update bookmark anda untuk link yg terbaru. File2 yg lama telah hilang apabila savefile.com menaiktaraf server mereka, dan segala lagu yg telah di upload, hilang semuanya. Setelah sekian lama kecewa akan kejadian ini, maka pada hari ini, telah diwujudkan kembali ruangan download lagu2 nasyid pilihan serta laman muat turun khas untuk irama kenangan.

Secara ringkasnya, anda boleh muat turun apa yg ingin saya kongsikan di laman2 berikut:


Koleksi nasyid mengandungi lagu2 nasyid, kebanyakannya koleksi lama yg mungkin masih tiada dlm simpanan anda. Begitu juga dengan koleksi kenangan, lagu2 yg mungkin jarang dijumpai di ruang siber, serta koleksi artikel politik yg mengandungi artikel2 politik, terutama sekali isu Tun Dr Mahathir dan kritikannya, isu Khairy Jamaludin (buku hikayat khairy boleh didapati disini!) serta lain2 isu yg akan terbit dimasa akan datang. Penyebaran lagu2 nasyid hanya untuk tujuan pendidikan, tarbiah dan promosi, begitu jua lagu2 kenangan.. hanya untuk tujuan mempromosi irama 60 an (terutamanya) kpd generasi muda.. tiada keuntungan yg diperolehi.. saya menganggap ini sbg "fair use".

Sekian dari saya kali ini.

Wassalam.

ps:
- amacam? skema dak gaya penggunaan bahasa? huhuhuhuhuhuhuhu... tp ejaan x leh skema sgt.. susah dowh nak taip... lambaaat...
- tunggu punya tunggu punya tunggu, bulan x timbul-timbul... hehehe..

Comments