Thursday, March 16, 2006

JalanJalanJalan..

Salam...

Hehehe.. tajuk nyer bunyi cam gumbira kan? yeay~.. jalan2 putrajaya.. huhu.. best best.. tp sbnrnye bukan seindah yg disangkan.. mmg jalan2 putrajaya, tp jln2 cari keje ntuk industrial training.. kisah bermula mcm ni... aku, jijy ngan paan, still x dpt tmpt ntuk LI (industrial training aka praktikal aka latihan industri). Oleh itu, kami amek la keputusan ntuk pi cari tmpt kat pejabat2 kerajaan kat putrajaya.. sblm ni aku ngan jijy dah mintak dah kat Kementerian Pendidikan ngan Jakim.. still no reply.. dan dr sebab tiu, paan plak join kami ari ni pi putrajaya..

Huhu... men rodong ikut dan ja destinasi... jln punya jalan, smp la kastam putrajaya.. wahaha.. sekali turun pi tanya.. "tkt bwh, amik lif, kona kanan"..."baiklah"... "ooo..tggu kejap ye dik.."...."lalalalala~~~" "tingkat 9, bgnn selatan..".."baiklah~" lalalala... "bang, tumpang tanye, kami nak buat latihan kt sini..".."ohh..jap jap..ni, tlg tunjuk derang tmpt nak mohon latihan..".. "ok..ikut saye.. jalan terus,jumpe 2 pintu, belok kanan..".."baiklah~" "ooo.. nak apply latihan.. jumpe ngan pegawai..".. "kami nak buat latihan...".. "ohh.. pegawai tgh mesyuarat..nak buat latihan ke? bg resume, nnt saya fwdkan kat pegawai sbb die tgh mesyuarat.." ... " baiklah~~ " "korang wat degree ke? bile nak buat? bln 5? nak tau bile result.." .. " nak buat bulan 4, result kalo buleh sebelum 28 hb..derang amik ke nak wat latihan" ... "selalunye amik..kire pasti dpt la...saye pon praktikal gak..hehehehe ",(sambil renyih kat paan).. "ooOOOooOOOooOOOOoo..ok time kasih"

[korang paham ke? tapaham? bg le paham :P]

Maka sesudah itu kami melangkah keluaq dr kastam ptjy lalu menuju imgresen dan jabatan audit, tp malangnya time makan daa.. paan plak ada presentation kui 2.45, so kami amik keputusan balik, sok la plak nak pi.. wahahah.. penat jalan.. jalan dlm pejabat pon dah sesat.. susah btui.. nak bukak pintu kene pakai kad.. "tetttt".. paan suka plak main ngan kad tuh.. haih~...

Sebenaqnya, kat uniten, mggu depan dah nak final exam.. so suppposely, mggu ni adalah stadi week.. haih.. secara jujur, aku ckp, aku x wat lag serious stadi.. x leh wat slagi ade assgmt ngan klas.. haih.. penat.. td br lps kelas.. igt nak star stadi.. tp penat ahh.. dod atau cs jugak jwpnya nnt.. haih ni la satu kelemahan aku.. x bleh konsentret kalo dah lari dr plan.. patut mlm ni wat baca yaasin kat masjid, nak la join, tp sbb ada kelas yg x sepatutnya ada kui 6-9... haih.. korang bayang sendiri la... penat seyhh..

Hurm.. skang di benak aku ni, 2 je hal dunia.. Industrial Training ngan Exam.. yg lain2 put on halt dulu.. abes exam baru smbg balik mende2 lain.. sesungghunya menda2 dunia ni hanya sementara.. tp sstghnye diperlukan ntuk smp ke akhirat, oleh itu marilah kita berusaha dengan iman dan amal untuk menjadi org2 yg berjaya.. kerana org2 yg berjaya itu adalah org2 yg terlepas dari siksaan api neraka...Selamat Berjuang kengkawan ntuk Final Exam... usaha dan tawakkal eh.. huhu

ok tu je.. :P

Wassalam..

Ku tanam Iman, ku suburi dengan Amal, ku tuai Taqwa..

No comments: