Saturday, December 31, 2005

Alhamdulillah~ syukur atas segalanya...

Salam...

Lama dah aku x update blog ni... bukan apa... saja ja x dak idea kebelakangan nih.. nnt2 mai la balik idea aku tu kot.. btw, smalam (30 Dec) adalah hari lahir aku yg ke 20.. x dak apa yg buleh aku katakan..selain bersyukur kpd Allah, atas segala nikmat yg telah aku terima selama hidup 20 thn nih...Selain tu, aku jugak nak ucap tima kasih byk2 kat ibu bapak aku yg menjadi asbab atas kelahiran hamba Allah ini... Mudah-mudahan Allah membalas jasa mereka..

Err..td kami ada ativiti men boling kat Endah Parade...kluaq kui 11 malam, balik pukui 4.30 pagi...huhu..namapak cam merayap malam ja..huhu... pastu kami pi mkn...masa aku nak pi mkn tu, kt situ lah aku dpt rasa betapa syukurnya aku akan nikmat nyawa dan kehidupan yg Allah dah bg kat aku, dah masuk 20 thn dah.. sebabnya? td keta yg aku naik tu, dah terbabas sambil spinning 2-3 kali tgh jalan..

"Allahuakbar" hanya tu saja yg dpt aku ucapkan byk2... kami dlm keta tu, 5 org, Alhamdulillah, sorang pon x panik, x jerit2... masa kejadian tu jadi, keta kami tuh tgh corner dlm 160 kmj camtu kot..masa mula2 terbabas tu, mmg rasa satu kelainan sbb aku x pnh jadi lagi camtu.. first time jadi...masa jadi tu, keadaan jd cam slow mo, mmg pelik gile..mungkin itu ialah titik hayat kami, namun Allah Maha Berkuasa, Maha Suci Allah, kami pon selamat....

Dah keta pusing 2-3 kali tuh, kami pon stop...driver keta tuh, wan adalah sorang yg cekap kawal stering masa jd tuh...nasib baik dia kawal ngan cukup baik, mengelakkan kami dr melanggar tebing... bila kami dah berhenti, keta kami melintang tgh jln, ada lori dtg, tp seb baik dia dah slow...lg skali, Alhamdulillah kami slamat...

Smp ja tmpt mkn, kami turun dgn tenang, sambil aku mengucap panjang... Ya Allah, aku bersyukur Kau telah selamatkan kami semua.. mungkin ntuk kami perbaiki diri kami supaya dpt menuju ke Jalan-Mu, Jalan Yg Benar dan Lurus...Pastu, kami mkn2..depa buat plak acara wish hepi besday kat aku ngan farah_jb...sama date plak trkh lahir..huhu... meriah jugak la, disebalik keinsafan yg aku rasa...

Bila dah jd kejadian tuh, baru aku pikiaq btui2 dn dpt gambaran, akan nilai sebenar erti kehidupan...kita buleh 'pergi' bila2 masa saja...kalo x sedia dr saat yg ada pada detik dn ketika ini, kita mungkin akan menyesal, bukan sahaja di dunia, malah di akhirat...oleh itu, marilah kita bersyukur dgn apa yg kita asa..sekurang2nya bersykurlah dgn nikmat diberikan kehidupan..

Huhu..so, kpd sape yg wish kat aku..x kire la dlm sms ke...dlm messgr ke..dlm fs ke..x pon yg dpn2 tu...aku ucapkan ribuan time kasih..begitu jugak kat sape2 yg kasi hadiah, same ade tangible or intangible..huhu..u guys the best..and all the best to u all too~ stakat ni je eh..okidess~

Wassalam..

Nak pulak kejadian tu jadi masa umo aku baru ja 20 thn 1 hari.. mmg aku bersykur gila..baru ja naik 20..amal ibadat x cukup lagi..kawin pon belum..mmg x sedia laa..tp Alhamdulillah, aku selamat...

3 comments:

Anonymous said...

kapi hebat!... eppy besday... :D - cruxidex

alisyaa said...

assalamualaikum..

alhamdulillah..nasib baik selamat ye..Allah kalo nak tunjuk sesuatu tu kejap je..

wassalam..

Tokapi said...

erk semacam je bunyik comment tu...