Skip to main content

Final Battle...

Assalamualaikum.....
Esok adalah final battle ntuk Final Exam Sem 1 2004/2005. So far, Alhamdulillah dengan last² paper...cuma paper yg last ni saja..mmg nervous gila...Math..dlm erti kata yg sebenar add math a.k.a matematik tambahan. Walaupon nama dia tukaq kpd kalkulus, aku tau itu ialah mat tamb. yg menyamar...mat tamb yg pernah membuatkan diriku merana kini kembali...mengapakah mat tamb tidak sebaik adiknya, mat moden? ahh sudahlah..apa yg boleh aku lakukan berusaha hingga ke titisan terakhir...sesungguhnya akau berserah diri kepada Allah yg Maha Berkuasa atas segala apa jua... dengan kehendak-Nya jualah akan takdir diri kita...oleh itu aku nak nasihatkan diri aku dan sesapa yg baca coretan ni, berusahalah kerana Allah Yg Menentukan Segalanya...
Wassalam....
*********************************************************************************

p/S : Tq kepada sesapa yg sudi membaca blog ni dan memberi kata² semangat kat aku...jasa anda takkan saya lupai dan hanya Allah yg dapat membalas ngan sebaik balasan....

Comments

Anonymous said…
Assalamualaikum..

mmm..betul tue..hanya Allah penentu segala-nya..jadi kita selaku umat-Nya,berusahalah setakat yang termampu..Berusaha + Berdoa + Bertawakal....Insya-Allah kejayaan pasti milik kita....Janji Allah Itu Pasti..

selamat bercuti
selamat hari raya ,maaf zahir dan batin...


p/s;maaf klu ader ayat2 saya yang menyinggung saudara..

Popular posts from this blog

Lagu nie... hehee...

Salam...

Minggu lepaih aku tgk citer apa tah nama dia kat tv1 tu.... alaa.. yg citer Minang tu... Nun disana cintaku kot tajuk dia.. (amboi tajuk..huhu..) hehee... menarik jugak cerita ni sbb depa cakap bahasa Minang... seb baik ada subtitle, paham la jugak kan... yg aku suka sket kt cerita ni adalah lagu tema dia.. hehe.. cam best saja dengaq walau aku x tau makna dia yg tersurat dan tersirat camtu... nih aku jumpa kat tenet lagu dia.. ada lirik asai dan transliterasi ke bahasa Melayu, tapi aku still x dpt tangkap makna tersirat dia... hehee.. meh kita dengaq sepam lagu ni...

Mudiak Arau


(Edited pada 1 Disember 2009 -- Link yang lama dah rosak.. hehe..)

Anak urang sabuak andaleh yo mamak oi
singgah ka rumah Si sutan mudo.. si sutan mudo
Singgah ka rumah.. hai si sutan mudo.. si sutan mudo
Bia habih hai bialah tandeh yo kanduang oi
Hati den kanai.. hai kaba'a juo.. kaba'a juo
Hati den kanai.. hai kaba'a juo.. kaba'a juo
Indak dapek hai musim manyiang, ya tuan hai..
Musim manuai h…

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Assalamualaikum.."Sudah jauh daku mencari.." merupakan bait awal sebuah lagu klasik yang sering diputarkan di Klasik Nasional. Buat pengetahuan semua, semenjak kebelakangan ni, aku lebih gemar mendengar radio Klasik Nasional, "Segalanya di sini menggamit memori..". Aku sendiri pun tidak tahu sebab apa jadi macam tu. Mungkin jiwa aku sekarang ni memerlukan lagu-lagu zaman klasik yang agak slow dan mendayu.. mungkin jugak ianya salah satu cara untuk aku berasa dekat dengan keluarga (ibu dan ayah aku minat lagu-lagu lama, klasik & 60 an) ataupun memang aku saja nak tukar angin, al-maklumlah, aku ni peminat lagu yang universal. Ikut mood, kadang-kadang masuk lagu rock, kadang-kadang nasyid, kadang-kadang lagu klasik. Pokoknya, mana yang 'masyuk' di hati masa tu, itulah yang aku suka dengaq...Tapi aku bukan nak mengomel pasal tabiat aku dan genre muzik yang aku minat. Aku nak berkongsi lah satu 'maklumat ringkas' mengenai bait lagu di atas. Lagu ters…