Monday, May 14, 2012

Jerrypah!

Assalamualaikum,
(entry ini adalah versi pening taktau bila parlimen nak bubar)





Sayangku, aku yakin
Kau sebahagianku
Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Tak mungkin, aku jatuh
Cinta pada yang lain
Tak mungkin, juga aku
Khianati dirimu

Biarkan semua berlalu
All i ever wanted was you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah..

Biarkan semua berlalu
All i ever wanted was you
Sehidup semati untuk
Selamanya, engkaulah.. hanya

Selama-lamanya...

--

Sapa jerrypah neh? Depa kata org betui.. aku check kat google :
Ayok... ada betui orang dia... tatawu.... layan ja la lagu ni.....

Wassalamualaikum...

p/s : lagu ini tidak aku tujukan kepada jerrypah yang sebenar... hahaha... owhh dan hari ni my mom's birthday! happy birthday mom!!

Sunday, May 13, 2012

Lagu Ibu... Selamat Hari Ibu!

Assalamualaikum,

Peu haba? hehehe..

Sempena hari ibu (Malaysia), hari ini 13 Mei 2012, kita dengar sikit lagu ni... OST Hafalan Shalat Delisha.


Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
kau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku

9 bulan ku dalam rahimmu
bersusah payah, oh ibu jaga diriku
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah do'a oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan do'amu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x) 

ibuuuuuuuuuuuuuu........... (3x)

Lembut kukenang, kasihmu ibu
di dalam hati ku kini menanggung rindu
engkau tabur kasih seumur masa
bergetar syahdu oh di dalam nadiku

indah bercanda denganmu ibu
di dalam hati ku kini slalu merindu
sakit dan lelah tak kau hiraukan
demi diriku, oh ibu buah hatimu

tiada ku mampu, membalas jasamu
hanyalah doa oh di setiap waktu
oh ibu tak henti kuharapkan doamu (2x)
mengalir di setiap nafasku (2x
ibuuuuuuuuuu........ (3x)

"Allahummaghfirlii waliwaa lidayya warhamhumaa kamaa rabbayaanii shaghiiraa"

Mungkin mak aku tak pandai nak akses blog ni... dan tak baca entry ni... tapi tadi aku dah call dia ucapkan selamat hari ibu. Dia pesan kat aku suruh doakan dia selalu as dia doakan aku selalu. Insya Allah, akan aku doakan kebahagiaan ibuku selalu...

Wassalamualaikum!

p/s : Rafly - penyanyi asal Aceh... Aneuk nanggroe.. lon kon aneuk naggroe, tapi arwah datuk lon gampongnya di Aceh sinan... hehe...

Tuesday, May 08, 2012

Keep Calm And......

Assalamualaikum

What "The Majority" does every flippin' time. Keep doing it guys :) It is the right choice, Insya Allah.
Wassalamualaikum

p/s: You can use the poster above freely..

Friday, May 04, 2012

Only Human

Assalamualaikum,

Tengah dok belek-belek file di server lama, sekali terjumpa file flash ni : http://tokapi.bravehost.com/rrk.swf

Bila check dalam posting blog tahun 2006 tak ada pulak posting lagu ni. Maybe guna untuk friendster atau forum aibob kot dulu.. Hurmm... Anyway, disebabkan dah terdengaq lagu tu, ada teringat lagi satu lagu dalam cerita 1 Litre of Tears, : Only Human nyanyian K.


Cerita ni famous sebab jalan cerita dia yang agak sedih. Cerita dia pasal seorang pelajar yang mengidap barah otak kot. Mula-mula dia dapat tau dia ada barah otak dia macam marah-marah. Tapi lama-lama dia dah tak marah-marah sebaliknya menghabiskan sisa-sisa kehidupan melalui jalan yang penuh berwarna-warni. Cerita ni wajib tonton kalau anda meminati J-Drama! Kalau anda terlepas menonton pada tahun 2006 yang lalu, sila tonton di sini : http://www.mysoju.com/japanese-drama/1-litre-of-tears/

Enjoy the story!

Wassalamualaikum.