Posts

Showing posts from May, 2012

Jerrypah!

Image
Assalamualaikum,
(entry ini adalah versi pening taktau bila parlimen nak bubar)





Sayangku, aku yakin
Kau sebahagianku
Sayangku, aku pasti
Takdir kita bertemu

Biarkan semua berlalu
All i know i’ll always have you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah.. hanya

Tak mungkin, aku jatuh
Cinta pada yang lain
Tak mungkin, juga aku
Khianati dirimu

Biarkan semua berlalu
All i ever wanted was you
Pengganti tempat mengadu
Selamanya, engkaulah..

Biarkan semua berlalu
All i ever wanted was you
Sehidup semati untuk
Selamanya, engkaulah.. hanya

Selama-lamanya...

--

Sapa jerrypah neh? Depa kata org betui.. aku check kat google :
http://twitter.com/#!/jerrypahhttp://verryjerry.blogspot.com/ Ayok... ada betui orang dia... tatawu.... layan ja la lagu ni.....
Wassalamualaikum...
p/s : lagu ini tidak aku tujukan kepada jerrypah yang sebenar... hahaha... owhh dan hari ni my mom's birthday! happy birthday mom!!

Lagu Ibu... Selamat Hari Ibu!

Image
Assalamualaikum,
Peu haba? hehehe..
Sempena hari ibu (Malaysia), hari ini 13 Mei 2012, kita dengar sikit lagu ni... OST Hafalan Shalat Delisha.

Lembut kukenang, kasihmu ibu di dalam hati ku kini menanggung rindu kau tabur kasih seumur masa bergetar syahdu, ooh di dalam nadiku
9 bulan ku dalam rahimmu bersusah payah, oh ibu jaga diriku sakit dan lelah tak kau hiraukan demi diriku, oh ibu buah hatimu
tiada ku mampu, membalas jasamu hanyalah do'a oh di setiap waktu oh ibu tak henti kuharapkan do'amu (2x) mengalir di setiap nafasku (2x) 
ibuuuuuuuuuuuuuu........... (3x)
Lembut kukenang, kasihmu ibu di dalam hati ku kini menanggung rindu engkau tabur kasih seumur masa bergetar syahdu oh di dalam nadiku
indah bercanda denganmu ibu di dalam hati ku kini slalu merindu sakit dan lelah tak kau hiraukan demi diriku, oh ibu buah hatimu
tiada ku mampu, membalas jasamu hanyalah doa oh di setiap waktu oh ibu tak henti kuharapkan doamu (2x) mengalir di setiap nafasku (2x ibuuuuuuuuuu........ (3x)
"Allahummaghfirl…

Keep Calm And......

Image
Assalamualaikum

Wassalamualaikum

p/s: You can use the poster above freely..

Only Human

Image
Assalamualaikum,
Tengah dok belek-belek file di server lama, sekali terjumpa file flash ni : http://tokapi.bravehost.com/rrk.swf
Bila check dalam posting blog tahun 2006 tak ada pulak posting lagu ni. Maybe guna untuk friendster atau forum aibob kot dulu.. Hurmm... Anyway, disebabkan dah terdengaq lagu tu, ada teringat lagi satu lagu dalam cerita 1 Litre of Tears, : Only Human nyanyian K.
[Lirik : http://www.jpopasia.com/lyrics/2059/k/only-human.html]
Cerita ni famous sebab jalan cerita dia yang agak sedih. Cerita dia pasal seorang pelajar yang mengidap barah otak kot. Mula-mula dia dapat tau dia ada barah otak dia macam marah-marah. Tapi lama-lama dia dah tak marah-marah sebaliknya menghabiskan sisa-sisa kehidupan melalui jalan yang penuh berwarna-warni. Cerita ni wajib tonton kalau anda meminati J-Drama! Kalau anda terlepas menonton pada tahun 2006 yang lalu, sila tonton di sini : http://www.mysoju.com/japanese-drama/1-litre-of-tears/

Enjoy the story!

Wassalamualaikum.