Himpunan Bersih = Sunnah Rasulullah S.A.W ?

Salam,

Aku taktau apa ada dalam kepala depa ni...

Klik imej untuk besarkan
Haa??? Aishhh... Semalam aku dengaq khutbah kat Masjid, Khatib kata himpunan Bersih 2.0 ni adalah ZALIM dan HARAM sebab boleh membawa kepada kemudharatan dan ketidakstabilan. Adalah jelas lagi bersuluh, mereka ini ingin menjatuhkan pemerintah melalui jalan kotor atas nama 'Kebangkitan Rakyat' seperti di Libya, Syria, Mesir dan negara-negara Arab yang lain. Buktinya boleh baca sendiri niat dan tujuan sebenar mereka berhimpun.

Mereka ini menjadikan SPR sebagai kambing hitam demi matlamat politik mereka. Bila berlaku perhimpunan ini nanti, pihak Polis yang mengawal sudah tentu akan mengambil tindakan dan pada ketika inilah, dajal-dajal dalam dan luar negeri akan beraksi mengambil gambar mendakwa kononnya Kerajaan Malaysia melalui tindakan Polis adalah zalim dan tidak berperikemanusiaan. Modus operandi yang sama telah digunakan di Libya, Mesir, Oman, Bahrain dan Syria. Media-media antarabangsa memburuk-burukkan pemerintah yang cuba menghentikan pemberontakan di dalam negara mereka sendiri.

Apatah lagi, ketua penganjuran BERSIH 2.0 kali ini adalah amat diragui niat dan tujuan asalnya. Orang Islam tidak mengenali siapa Ambiga Sreenevasan sebenarnya. Sila baca di sini untuk mengetahui kisah insan disebalik nama AMBIGA.

Akhir sekali, sila renungkan Khutbah Jumaat 1 Julai 2011 daripada JAKIM supaya kita sama-sama tidak terpengaruh dan turut sama menyertai perhimpunan haram yang hanya akan menyusahkan orang ramai...

Memelihara Nikmat Keamanan

Wassalamualaikum

Comments

Anonymous said…
hak hak hak..xde org suka post ko nie..kosong jer comment..Post ko mmg haram jadah kot..
Azhar said…
Aku tak kisah kalau orang lain tak baca... Cuma nak ucapkan terima kasih sebab ko antara orang yang baca.