Skip to main content

Mawaddah - Inilah Dia Allah

Salam,



Inilah Dia Allah

Album : Terimakasih Tuhan
Munsyid : Mawaddah
http://liriknasyid.com


[00:08.08]Tuhan adalah Zat Yang Maha Agung
[00:15.86]Wujudnya tiada mula dan sudahnya
[00:23.44]Kerana Ia bukan kejadian
[00:28.88]Tiada siapa yang menjadikan

[00:34.85]Kuasanya Maha Hebat tiada batasnya
[00:42.46]Kehendak-Nya terjadi bila Ia berkata
[00:50.10]Jadilah terus terjadilah
[00:55.98]Tiada siapa dapat menghalang

[01:02.02]Ia, tiada bertempat
[01:09.42]Kerana tempat Ia yang menjadikan
[01:17.33]Ia memberi tiada mengambil manfaat
[01:25.14]Kerana Dia tiada berhajat

[01:33.20]Ia sudah sempurna
[01:40.06]Tiada mengambil ruang
[01:47.99]Kerana ruang itu ciptaan-Nya
[01:56.02]Dia disembah atau tidak
[02:00.20]Tiada berkurang tiada bertambah

[02:07.70]Kalau bertambah ertinya Ia kurang
[02:15.40]Dia tetap dengan kesempurnaannya
[02:22.69]Maha Suci Ia dari kekurangan
[02:30.88]Ia sedia kala

[02:38.31]Tiada didahului oleh tiada
[02:46.14]Zatnya tidak dapat difikirkan
[02:53.78]Bagaimanapun dibayangkan
[03:01.40]Itu semua mainan setan
[03:11.17](Bila dia Zat Yang Maha Agung)

[03:13.21] Tuhan adalah Zat Yang Maha Agung
[03:20.65]Wujudnya tiada mula dan sudahnya
[03:28.02]Kerana Ia bukan kejadian
[03:33.83]Tiada siapa yang menjadikan

[03:40.01]Kuasanya Maha Hebat tiada batasnya
[03:47.59]Kehendaknya terjadi bila Ia berkata
[03:55.21]Jadilah terus terjadilah
[04:00.84]Tiada siapa dapat menghalang

Wassalam..

Comments

Popular posts from this blog

Lagu nie... hehee...

Salam...

Minggu lepaih aku tgk citer apa tah nama dia kat tv1 tu.... alaa.. yg citer Minang tu... Nun disana cintaku kot tajuk dia.. (amboi tajuk..huhu..) hehee... menarik jugak cerita ni sbb depa cakap bahasa Minang... seb baik ada subtitle, paham la jugak kan... yg aku suka sket kt cerita ni adalah lagu tema dia.. hehe.. cam best saja dengaq walau aku x tau makna dia yg tersurat dan tersirat camtu... nih aku jumpa kat tenet lagu dia.. ada lirik asai dan transliterasi ke bahasa Melayu, tapi aku still x dpt tangkap makna tersirat dia... hehee.. meh kita dengaq sepam lagu ni...

Mudiak Arau


(Edited pada 1 Disember 2009 -- Link yang lama dah rosak.. hehe..)

Anak urang sabuak andaleh yo mamak oi
singgah ka rumah Si sutan mudo.. si sutan mudo
Singgah ka rumah.. hai si sutan mudo.. si sutan mudo
Bia habih hai bialah tandeh yo kanduang oi
Hati den kanai.. hai kaba'a juo.. kaba'a juo
Hati den kanai.. hai kaba'a juo.. kaba'a juo
Indak dapek hai musim manyiang, ya tuan hai..
Musim manuai h…

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Assalamualaikum.."Sudah jauh daku mencari.." merupakan bait awal sebuah lagu klasik yang sering diputarkan di Klasik Nasional. Buat pengetahuan semua, semenjak kebelakangan ni, aku lebih gemar mendengar radio Klasik Nasional, "Segalanya di sini menggamit memori..". Aku sendiri pun tidak tahu sebab apa jadi macam tu. Mungkin jiwa aku sekarang ni memerlukan lagu-lagu zaman klasik yang agak slow dan mendayu.. mungkin jugak ianya salah satu cara untuk aku berasa dekat dengan keluarga (ibu dan ayah aku minat lagu-lagu lama, klasik & 60 an) ataupun memang aku saja nak tukar angin, al-maklumlah, aku ni peminat lagu yang universal. Ikut mood, kadang-kadang masuk lagu rock, kadang-kadang nasyid, kadang-kadang lagu klasik. Pokoknya, mana yang 'masyuk' di hati masa tu, itulah yang aku suka dengaq...Tapi aku bukan nak mengomel pasal tabiat aku dan genre muzik yang aku minat. Aku nak berkongsi lah satu 'maklumat ringkas' mengenai bait lagu di atas. Lagu ters…