Posts

Showing posts from May, 2010

Sepagi di Centre of Service Excellence (CoSE) Proton

Image
Assalamualaikum...

Kali ni nak cerita sikit pengalaman mendapatkan servis kenderaan aku di Centre of Service Excellence (CoSE) Proton di Subang Jaya / Lebuhraya Shah Alam Sabtu lepas. Buat pengetahuan, sebelum ni aku dah pi merata tempat ntuk servis kereta ni. Selalu aku balik Kulim, baru aku pi servis. Tapi sejak kali terakhir sebelum ni, aku try nak servis area Lembah Klang ni. Tahun lepas aku pi di Proton Service Centre di Glennmarie Shah Alam. Masa aku pi tu macam dah terlewat sikit.. Orang pon dah ramai jadi terpaksa la menunggu lama untuk siap. Keadaan kat sana boleh la jugak, quite nice cuma orang ramai... So a bit crowded la kan...

Tapi keadaan di CoSE agak berbeza. Mungkin sebab aku keluaq awai kot? Seawal 7 pagi aku bertolak dari Putrajaya ke CoSE melalui LDP. Sebenaqnya aku taktau jalan, tapi berpandukan Garmin GPS, aku rodong ja LDP tu.. tembuih USJ berapa pon taktau, tiba-tiba sampai.


View Larger Map

Sebelum ni aku ingat nak pi CoSE ni lalu KESAS saja.. rupa-rupanya ada jalan…

Kekasih Halal..

Salam,



Wali Band – Kekasih HalalAku telah lelah
Memilih memilah mencari wanita
Siapakah dirinya
Yang kan menjadi kekasih halalkuTiba-tiba aku terpana
Ada kejutan tak terduga
Dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia solehaDia gadis berkerudung merah
Bawalah diriku padanya
Takkan habis ku berdoa
Jadi kekasih halalnya
Jadikan diriku halal
Memeluk halal menciummu
Lekaslah jangan tunda
Untuk menjadi kekasih halalkuItu itu dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia soleha..

Wassalam...

Berburu ke padang datar....

Image
Salam..

Masa zaman sekolah dulu, bulan Mei 16 haribulan tiap-tiap tahun adalah hari yang best kalau bukan hari cuti sebab kelas takdak.. hehehe... yang tak bestnya cuma nak kena gotong royong sebelum dan selepas 16 Mei... Kalau hari cuti lagi tak best sebab kena pi sekolah..

Tapi tu cerita lama... Masa tu ingat nak seronok saja... 16 Mei ni la nak tgk cikgu-cikgu kita punya bakat.. ustaz pon layan nyanyi-nyanyi lagu 'Guru Malaysia' tu... Ada yang mengesat air mata terharu mengenangkan penghargaan yang diberikan oleh para pelajar.. hehehe.. yang jadi penonton pon kadang-kadang tersentuh jugak...

Bak kata Usman Awang, siapa pon kita hari ni, hatta perdana menteri sekalipun, semuanya dimulakan oleh seorang guru.. Sesungguhnya tak ada yang tidak betul tentang apa yang dia kata tu.. Orang yang jadi cikgu ni, sampai mati orang sebut 'cikgu'.. Orang yang jadi cikgu ni berbahagialah sebab anak-anak murid dia yang beribu-ribu tu akan selalu berdoa buat dia setiap hari... Inilah sa…