SEKS HARAM boleh MEMBUNUH!!!!!

Update 2:
Ok, semalam baca berita saja.. ni ada gambaq dalam group fb "Buat maksiat dalam ketaa & langgar orang sampai matii bukan cara kitaa !". Tengok dan nilai sendiri macam dalam berita semalam kata apa... -- 18 Januari 2010 @ 12.35 PM

Update 1 :
Semalam hanya dengar cerita saja.. hari ni terbaca dalam Utusan Online Yang meninggal tu bukanlah seorang pakcik.. umur baru 25 tahun... muda beb! macam umoq aku ja.. tapi muda-muda pon bukan anak orang? bukan abang atau adik orang? Celaka tetap celaka! Dah la budak yang langgaq tu budak fakulti aku dulu.. macam haram jaa bagi malu nama... sila la klik link Utusan Online tu untuk tengok berita sebenar (fakta? Wallahualam.. kadang-kadang boleh cover up..).. Anyway, entry aku semalam maksudnya MASIH "VALID" walaupun faktanya AGAK TERSASAR.. yang penting, KEMAKSIATAN semacam itu BOLEH MEMBAWA PADAH kepada ORANG LAIN... Baca entry aku semalam di bawah ni... (thx dalila bagi link!) -- 17 Januari 2010 @ 10.50 AM

Salam,

Seks haram.. apa tu? haram jadah ke?

YUP! BETOL MEMANG HARAM JADAH!

Orang yang suke buat "projek" ni dia selalu pikir konon dia buat projek dia tak kacau sesiapa.. konon dia buat hal dia, orang lain buat hal sendiri.. aku tak kacau hang.. hang jangan kacau aku.. kiranya SEKS sebelum nikah ni bagi dia tak menganggu orang lain... Ini kata depa lah kot.. tapi bagi aku ini sebenarnya..

SALAH!!!!!

Sebab apa salah? Mai dengaq cerita ni..

Ini kisah sebenar. Di sebuah pusat pengajian tinggi di negara Melayu, terdapat satu kejadian yang cukup menyayat hati. Alkisahnya, dua orang student sedang berasmara dan sedang buat projek dalam kereta. Tapi aksi mereka itu (tatau la 69 ka.. 96 ka..) disedari oleh pengawal keselamatan. Oleh kerana apa yang mereka buat tu SALAH DARI SEGI AGAMA, maka wajiblah AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR bagi mereka yang ada kuasa nak menghalang! So, pengawal tu pun pegi la nak mencegah!

Tapi sial la beruk dua ekoq dalam kereta tu.. Dia jadi gelabah plak.. Pecut kereta tak pasai-pasai.. Dalam pada masa tu, ada la pakcik pengawal yang nak halang depa ni.. dia pun pi la nak tutup pintu pagaq.. sekali berok jantan (kot) yang bawak kereta tu dah kasi hantam sama orang tua tu... deshum!!! Abeh la.. dengaq kata parah dan dibawa ke hospital.. manakala BEROK MAKYEH dua ekoq tu pon di bawak ke BALAI POLIS untuk siasatan..

Hari ni dengaq cerita pacik pengawal tu dah Almarhum (Al-Fatihah untuk beliau). Inilah yang terpaksa di tanggung oleh pacik tersebut.. Dek kerana tugas dan mungkin tanggungjawab sebagai Muslim, dia nak jugak halang SIYYEY dua ekoq tu... Tapi apakan daya, kudrat dia mana bleh tahan hentaman besi kereta berok tu.. Mudah-mudahan gugurnya dia tu gugur sebagai syahid la atas niat AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR!

Haaa...

TENGOK!!!!!! SEKS HARAM BOLEH MEMBUNUH!!!


Yang mamat tu pon apsal gelabah sangat? Dah tau buat salah, admit la.. biaq orang tangkap, masuk mahkamah, kena denda ka.. penjara sebulan dua ka.. pastu teruih orang bagi kawen.. nak buat "projek" 24 jam pon takpa... sapa pon tak kacau.. ni tidak.. gelabah lebih sampai langgaq orang sampai mati.. nampak sangat bersalah tuh.. dia tak pikiaq ka pacik tu bapak orang ka... tok orang ka.. cuba kalau orang langgaq bapak & tok dia.. dia marah dak? STUPID BASTARD!

Sebab tu la ISLAM melarang perbuatan terkutuk macam ni.. We'll never know what will happen because of our action... Kalau ALLAH dah larang, mesti ada buruk dia.. tak kira la dalam apa jua sekalipun.. (ni nasihat ni kena batang idong aku seniri gak ni...) Ni kita dah tengok.. daripada kesalahan merendek, dah jadi kesalahan membunuh tanpa niat atau memandu secara berbahaya dan mengakibatkan kematian...

Haih.. apa nak jadi student la neh.. nak buat projek macam hero, tapi gelabah bila orang sergah.. susah-susah... Harap-harap celaka dua ekoq matyeh ni kena charge atas dua pertuduhan - 1. Membunuh tanpa niat / memandu secara berbahaya hingga menyebabkan kematian DAN 2. Berkelakuan tidak senonoh di tempat awam / Melakukan seks luar nikah / Berkhalwat.. Biaq depa ni kena sikit supaya jadi contoh kat student-student lain.. SEKS HARAM BOLEH MEMBUNUH!!!!!

Sekali lagi Al-Fatihah buat pacik gad yang gugur syahid tersebut!

JAUHI SEKS LUAR NIKAH.. (KONDOM KA TAK KONDOM KA SAMA JAAA...)

Sekian, Wassalam...

Comments

- Gie - said…
klu nk tau lbh lanjut.. leh pm kt ym..huahau.. cte ni mmg dtg dr guard yg tngkap bdk 2 ekor tu sndri..
Tokapi said…
Thanks Gie.. nnt pm kat fb yer..