Wednesday, December 30, 2009

Balenggang pata-pata...

Salam,



http://www.youtube.com/watch?v=W0CJ5KCxmgY

Poco-Poco

Balenggang pata-pata (Berlenggang [berjalan] patah-patah)
Ngana pe goyang pica-pica (Goyanganmu pecah-pecah)
Ngana pe bodi poco-poco (Badan kamu... yang berisi..)

Cuma ngana yang kita cinta (Cuma kamu yang aku cinta..)
Cuma ngana yang kita sayang (Cuma kamu yang aku sayang..)
Cuma ngana suka beking pusing (Hanya kamu suka membuatku pening..)

Ngana bilang kita na sayang (Kamu bilang aku tidak sayang..)
Rasa hati ini malayang jauh (Rasa hati ini melayang jauh..)
Uuu.. Ci..Ija Ci..Ija (Oh Cik Ija... Cik Ijaaa...) -- Cik Ija mana plak ni? hahah.. hantam saja.. aku tak bertanggongjawab.. hahaahaha...

Biar kita ngana pe bayang (Biar aku menjadi bayanganmu..)
Biar na beking layang-layang (Biar tak membuatku melamun..)
Cuma ngana yang kita sayang (Cuma kamu yang aku sayang..)

--

Apekah? ini la lagu poco-poco... ala yang orang suka buat line dancing tu.. kalau pi dekat mana2 kursus atau kem terutama yang melibatkan perkumpulan, mesti selalu diajaq tarian yang popular dengan lagu ni... Lagu ni asal di Maluku / Manado, Indonesia.. tapi di Malaysia ni selalu sgt dah orang buat acara.. tarian dia agak best dan salah satu bentuk senaman yang menceriakan.. Boleh la kalau nak cuba.. hehe.. 2 step right, 2 step left, 2 step to front, 1 step back.. ulang-ulang.. hahahaha...best siot..

So, layankan aje lah yer..

:)

Wassalam...

No comments: