Skip to main content

Tag - 5 yang paling Spesel

Salam.... 

Kali ni dpt tag dr Wanie plak... zass, layan...

Tag - 5 yang paling Spesel

5 Yang Paling Spesel - Orang Yg Masih Bernyawa:

>> My Mom..
>> My  Dad
>> My Brother
>> Dia yang menolak cintaku.... mmmuuuuahahahhahahaha.... :))
>> Of course la my relatives and my friends...

5 Yang Paling Spesel - Makhluk Bernyawa Bukan Orang:

>> Apa aaa?
>> Isk.. dah  5 minit pikir ni....
>> Erm...... aku ni anti haiwan ke....
>> Eh, tumbuhan pon bernyawa kan sebab dia berespirasi??
>> Kaku camtu aku letak je la pokok mampelam kat umah aku tu.. ( dah kena tebang ) hehee..

5 Yang Paling Spesel - Harta Benda Yg Memang Tak Bernyawa:

>> My Proton Saga BLM (PHX dot dot dot dot)
>> My HTC Touch Cruise yg  dah jd x latest dah
>> My TravelMate 4151LMi yang dah nak hancus ni.. hehe...
>> My  Seiko 5 Sports Military Automatic 100m x Full TiCN Black Coating [SNZG17K1]  - LOL
>> My Diary...

5 Yang Paling Spesel - Ape-ape Yg Jadi Nyawa Anda:

>> Agamaku..
>> Ibuku & Ayahku...
>> Adikku....
>> Negaraku...
>> Diriku...........

5 Yang Paling Spesel - Penjawab Tag Nyawa Yg Seterusnya:

>> Radin
>> Ayus
>> Cruxidex
>> AwanTerbang
>> Syakirin 

Tu jaa kot.. hehehehee....

Wassalam....

Comments

Popular posts from this blog

Lagu nie... hehee...

Salam...

Minggu lepaih aku tgk citer apa tah nama dia kat tv1 tu.... alaa.. yg citer Minang tu... Nun disana cintaku kot tajuk dia.. (amboi tajuk..huhu..) hehee... menarik jugak cerita ni sbb depa cakap bahasa Minang... seb baik ada subtitle, paham la jugak kan... yg aku suka sket kt cerita ni adalah lagu tema dia.. hehe.. cam best saja dengaq walau aku x tau makna dia yg tersurat dan tersirat camtu... nih aku jumpa kat tenet lagu dia.. ada lirik asai dan transliterasi ke bahasa Melayu, tapi aku still x dpt tangkap makna tersirat dia... hehee.. meh kita dengaq sepam lagu ni...

Mudiak Arau


(Edited pada 1 Disember 2009 -- Link yang lama dah rosak.. hehe..)

Anak urang sabuak andaleh yo mamak oi
singgah ka rumah Si sutan mudo.. si sutan mudo
Singgah ka rumah.. hai si sutan mudo.. si sutan mudo
Bia habih hai bialah tandeh yo kanduang oi
Hati den kanai.. hai kaba'a juo.. kaba'a juo
Hati den kanai.. hai kaba'a juo.. kaba'a juo
Indak dapek hai musim manyiang, ya tuan hai..
Musim manuai h…

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Assalamualaikum.."Sudah jauh daku mencari.." merupakan bait awal sebuah lagu klasik yang sering diputarkan di Klasik Nasional. Buat pengetahuan semua, semenjak kebelakangan ni, aku lebih gemar mendengar radio Klasik Nasional, "Segalanya di sini menggamit memori..". Aku sendiri pun tidak tahu sebab apa jadi macam tu. Mungkin jiwa aku sekarang ni memerlukan lagu-lagu zaman klasik yang agak slow dan mendayu.. mungkin jugak ianya salah satu cara untuk aku berasa dekat dengan keluarga (ibu dan ayah aku minat lagu-lagu lama, klasik & 60 an) ataupun memang aku saja nak tukar angin, al-maklumlah, aku ni peminat lagu yang universal. Ikut mood, kadang-kadang masuk lagu rock, kadang-kadang nasyid, kadang-kadang lagu klasik. Pokoknya, mana yang 'masyuk' di hati masa tu, itulah yang aku suka dengaq...Tapi aku bukan nak mengomel pasal tabiat aku dan genre muzik yang aku minat. Aku nak berkongsi lah satu 'maklumat ringkas' mengenai bait lagu di atas. Lagu ters…