Tun Dr. Mahathir: PM Abdullah wajar berundur

Salam...

Di-ambil dari blog bigguydotcom : http://bigdogdotcom.wordpress.com/2008/03/09/tun-dr-mahathir-pm-abdullah-wajar-berundur/
----------------------

Mantan Perdana Menteri dan Presiden UMNO Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mengesa agar Perdana Menteri dan Presiden UMNO Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi agar berundur dan meletakan jawatan, setelah sebilangan besar keputusan Pilihanraya Umum XII 8 Mac 2008 diumumkan. Beliau menjelaskan bahawa PM Abdullah perlu menerima kepertanggung jawaban kekalahan teruk Barisan Nasional, semenjak Parti Perikatan menghadapi Pilihanraya Umum pertama 1955 dan Barisan Nasional bermula Pilihanraya Umum 1974.

Tun Dr. Mahathir memanggil sidang khas media pagi ini dikediaman peribadinya Seri Cahaya di Mines Resort City, Seri Kembangan, Selangor setelah beliau menerima pelbagai permintaan untuk kenyataan dibuat mengenai kekalahan Kerajaan BN di 5 buah negeri. Setakat ini, BN hanya mampu mengekalkan 147 kerusi Dewan Rakyat dari keseluruhan 222 kerusi. Ini pertama kali BN kehilangan 2/3 majoriti dalam Dewan Rakyat.

Menurut mantan Presiden UMNO dan Pengerusi BN selama selebih 22 tahun itu PM Abdullah telah “Menhancurkan UMNO dan BN”. “Bukan sahaja orang Cina dan orang India marah dan hilang keyakinan kepada BN, orang Melayu kini juga berperasaan sama!”. Apabila ditanya prestasi buruk BN semasa Pilihanraya X Nov 1999 dimana PAS memenangi 27 kerusi dan PKR 5 kerusi, beliau menjawab “Kita menang Pilihanraya itu. Kita mendapat majoriti 2/3!”. Jelas kali ini, BN mengalami kekalahan teruk apabila beberapa Presiden parti komponen seperti MIC, Gerakan dan PPP dan Menteri Kabinet seperti Dato’ Seri Shahrizat Jalil, Dato’ Seri Aziz Shamsuddin dan Dato’ Seri Zainuddin “Zam” Maidin kehilangan kerusi masing masing. Bendahari UMNO Dato’ Azim Zabidi, yang pertama kali mencuba nasib juga kecundang.

Beliau juga membuat komen khusus mengenai kejayaan Timbalan Presiden UMNO Dato’ Seri Mohd. Najib Tun Razak yang mendapat majoriti bertambah di Parlimen Pekan. “Ini menunjukan rakyat menerima baik kepimpinan Najib”, komen Tun Dr. Mahathir.

Tun Dr. Mahathir berlepas ke Arab Saudi sejurus selepas sidang media itu dan akan pergi ke Iran tiga hari lagi.

-------
Once again, Tun M has spoken his words as well as people had voice out their voices...

TAK PAHAM-PAHAM LAGI KER????????????????????????????!!!!!!

Wassalam...

Comments

Popular Posts