Posts

Showing posts from October, 2007

"Eh, bukan kot...."

Salam...

Aaaaa... pulak dahhhh......

Tu la reaksi aku bila pi re-check kat doktor masa kat Klinik Kesihatan Kulim... disebabkan aku rasa aku perlu masa ntuk berubat demam campak aku nih secara tradisional, so aku pi check balik kat doktor, supaya leh dpt lebih leave, so leh la aku di kuarantin, memandangkan hari ke 5-7 ni, kalau campak dia akan mula berjangkit..

Jadi, aku pon masuk la jumpak dr pas register semua.. aku habaq la kat dia perihal aku jumpa doktor masa kat Putrajaya, test darah pa semua.. dia dengaq2.. then dia soh aku tunjuk bintik2 tu, so aku tunjuk la.. dia kata "tak macam campak pon..." gaaaaa... apa kes... so aku tanya la dia, maybe bukan chickenpox, tapi shingles..

Shingles? pon bukan dia cakap.. dia cakap, kalau shingles ni org cina kata kena 'ulaq'.. (btw, dr ni chinese...).. aaaaa.. lagi skali aku tekejut, ingatkan herpes zoster.. dia kata bukan plak.. so aku argue la lagi, kata maybe tanda2 tu dah mula ilang sbb aku dok makan ubat dan sapu ubat yg …

"Herpes Zoster" ke?

Salam..

Alkisahnyer... semalam sebelum aku balik KL, aku rase pening2... bile makan panadol, ok.. then pening lagik, telan lagi 2 bijik panadol, ok... isk isk... nak demam dah ni.. so aku pon balik le KL jugak dgn bekal2 ubat yg mak aku bagi...

Sesampai kat umah sewa aku tuh, aku pon cepat2 la mandi, sbb nak kena masuk ofis.. walaupun dah lewat, tp mesti kena pi jugak.. lg pon bos dah tau yg aku mmg akan smp lewat sket... dah ckp awai2... masa dok mandi2 tu aku perasan badan aku naik bintik2 merah penoh.. isk isk.. apo kono badan den ni.. aduih laa... so aku pon cepat2 siap, pi ofis.. then smp sana mintak kebenaran bos pi check doktor kat Klinik Kesihatan Putrajaya..

Sampai kat klinik, lepas registration semua, aku pon jumpa le doktor... dr pon check la apa yg patut... tekanan darah semua ok... check suhu badan, 38 darjah.. demam la tu.... kendian aku bgtau la pasai bintik2 merah tuh... tgk2 dia saspek samada denggi atau campak.. adeh...... so aku kena pi test darah plak... bila dah amik…

Yeay, dapat connection! ^_^

Salam..

Hehe.. yeye, akhirnya dapat connection internet.. LOL tp ni sebab aku balik kampung beraya lah... kat umah sewa aku di BBB tuh masih x dak lagi connection sbb dlm bulan depan maybe aku akan pindah pi umah leh len plak... so, dalam masa dok ada connection 2-3 hari ni, aku lenjan la puaih2 internet... update friendster la, donlod lagu la.. movie laa.. hehe..

Dan dalam mood raya camni, aku skali lagi nak mohon maaf apa yg patut la noh... thn ni x byk pi bejalan umah memember.. habuan thn lepaih beraya sakan kot.. apa pon, umah sedara mara tu ada la sampai.. hehe.. dan thn ni satu benda yg best adalah first time aku berasa bagi duit raya kat org.. huhuhu... banyak jugak eh yg keluaq.. tapi nak ikotkan, kalo dah rezeki tu, elok2 la kita kongsi dgn yg memerlukan... dahle 2-3 hari sblm raya ada org bagi duit raya lagi.. banyak pon leh tahan.. so apa salahnye kita lak pakat bagi duit raya tu kat sepupu yg kecik2, makcik2 dan anak buah.. kan? dulu kita dok dapat, la ni time kita dah keja…

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1428 Hijrah

Image
Salam

Lama sungguh yer x update blog ni.. x dak kesempatan sangat skang ni nak update.. connection internet pon banyak menumpang orang punya.. jadi mmg x leh nak update selalu...

Apa pon, sempena kedatangan Aidil Fitri tahun ni, sukalah kiranya aku nak mintak ampun, mintak maaf kat semua yang membaca post ni... aku ni hanya insan biasa, x terlepas dari salah dan silap.. setahun sekali kita saling bermaafan dan kira 0-0 lah senang... tutup buku lama yg buruk tu, bukak buku baru...

Jadi, selamat hari raya Aidil Fitri,
Maaf, Zahir Dan Batin

Wassalam...