Posts

Showing posts from April, 2007

3 minggu pertama.....

Image
Salam...

Huhu, rasa2nya lama dah aku x jenguk blog ni... muahahaha... dekat2 sebulan ada kot.. hehehe... urm... mai aku cita sket perkembangan aku.. lols..

Stakat ni, Alhamdulillah, aku x berkembang2 sgt.. maintain camtu la jugak... wakakaka walau kat rumah ni dugaan makanan yg sedap2 itu selalu menggugat keimanan, tp syukur, x dak kejadian yg x diingini berlaku.. muahaha.. erm, sbenaqnya, aku dah dekat 3 mggu ada kat Kulim ni.. hehe.. puaih rasa jumpak mak ngan pak aku masa mula2 balik tu.. sbb time tu dah dekat 3 bulan x balik, mau x puaih bila jumpak.. wahahaha... aku balik Khamis, tp Jumaat tu aku mai balik ngan bapak aku ntuk amik barang.. masa perjalanan nak pi tu, semua ok.. hehe.. kali ni kami dah x sesat pusing jalan jauh, teruih straight federal highway.. kalo tidak , selalu terlepaih jalan, pi ikut jalan shah alam.. jauh gila pusing.. ngahaha..

Sampai2 ja uniten, menda first aku buat adalah pi pos moto balik kulim... lols... so, merempit la aku smbl pak aku follow pu hantaq …

Perutusan Last Sem...

Salam.. nih aku kopi pes perutusan last sem aku kat forum aibob, malas nak mengarang lagi.. pakai ni je la ek...

----------

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah swt di atas segala pemberian nikmat yang diberikan di sepanjang hidup kita ini.
Selawat serta salam buat nabi junjungan Muhammad SAW serta ahli keluarga baginda, para sahabat baginda, para anbia dan para tabi'in. (nih aku kopi pes.. :P)

Inilah dia.. perutusan terakhir dariku.. (cewah.. wakakakaka....)

"kalo setakat masuk uniten, pastu nak kena tendang, baik ko x yah masuk" (au kamaqal...lebih kurang ler...)

bagai baru semalam baru terngiang2 di telingaku ini akan bait perkataan di atas... sedangkan itulah ayat pertama yg aku dgr masa mula2 menjejak kaki ke uniten, sebulan sebelum bermula semester jun 2003/2004... time tu, dgn kekaniaqan aku, dgn emo yg melebih2, aku dah patah harapan, menci nak masuk uniten... kata2 pak ariff tu amat menusuk hingga ke sanubari ku ini.. …

Keterlaluan anggap sambutan Maulidur Rasul bidaah (Utusan.com.my)

Image
Salam..

haaa.. kali ni nak kopi pes apa satu artikel yg dipetik kat ruangan bicara agama di Utusan Online.. hehe.. Utusan Online sejak kebelakangan ni ada macam2 pendapat... stgh amik dr puak2 itu, stgh dr puak2 ini.. hehe.. adakah dia cuba menjadi neutral? kalo camtu baguih la.. Tanpa membuang masa, mari kita pi stret kat artikel yg aku kopi pes nih... baca artikel ni sambil pekenak kopi ka, teh ka sedap ni...


Ketokohan Nabi Muhammad s.a.w. sebagai pesuruh Allah bukan sahaja diiktiraf dan diakui oleh umat Islam. Dalam sebuah buku In The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History, Michael Hart menyenaraikan baginda di kedudukan pertama senarai tersebut.

Katanya, Nabi Muhammad adalah satu-satunya manusia yang amat berjaya dalam kehidupan dunia dan akhirat.

Wartawan MOHD. RADZI MOHD. ZIN dan jurufoto, MOHD. SHARIFUL HAFIZAL menemu bual Ketua Jabatan Sejarah dan Tamadun Islam, Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya, Prof. Madya Dr. Ahmad Zaki Berahim @ Ibrahim bagi membica…

Final Exam Semester 2006/2007

Image
Salam...

Uyeh! hehehe.. smalam kiterang menang naib johan perbarisan maulidurrasul Negeri Selangor bg kategori skolah dan ipt... Alhamdulillah, ada gak nombor spt yg diidam2kan sblm ni.. muahahahaha.... johan pd thn ni skolah pendidikan khas mane tah.. lupe lak... ehehe... tp yg peliknye, mase kawad tu kiterang je smgt selawat.. yg depan ngan blakang kiterang x de la sgr derang selawat kuat sgt pon... tah la... huhuhuhu~ walaopon hanya dpt no 2, kami bersyukur la.. walaopon x dpt naskhah Quran sorg satu spt yg johan dpt, RM 700 + 5 keping CD + trofi tu pon da cukup untuk disimpan di pusat Islam.. hehehe... dengaq2 kata ada elaun, tp x pa la.. dah dpt baju sorg sepasang pon dah syukur...

Urmm.. semalam masa pi kat sana tu, ada la ceramah.. disampaikan oleh sahibus fadilah ustaz apa tah nama dia... (huahuahua... lupa nama dia), tp ceramah dia menarik... dia cerita pasai sifat2 nabi.. antara yg aku igt la, dlm ceramah tu, dia petik sifat2 nabi dr kitab berzanji, karangan Al-Barzanji... dia…