Keuntungan Melalui Iklan di Internet?

Salam...

What_the_hell_.gifHaa... keuntungan dari iklan di internet? huhuhu... kalo sesapa yg blajaq IT dan paham, mesti dia tau pasai menda ni kan... kebanyakan keuntungan yg diperoleh dalam dunia WWW ni adalah melalui pengiklanan. Walaupon, direct revenue pon dah buleh diperoleh la ni melalui internet, tp bidang pengiklanan ni still at the top.. Bagi yg x tau sbb apa aku ckp camtu, mai aku cita sket apa yg aku paham la...

Kita slalu tgk website2 yg sediakan perkhidmatan percuma... x yah pi jauhla, amik Yahoo.com sudey... mcm2 application dia tawarkan, Yahoo Mail la, Yahoo Calendar la.. My Yahoo la.. macam2.. pastu ada Hotmail plak.. pon sama, ngan MSN itu la, MSN ini la.. rapidshare sana, megashare sini.. kebanyakannya menawarkan free servis.. so, penah tak kita terpikiaq camna depa buat untung bila semua depa nak bagi free?

Dah tentu jawapan dia melalui pengiklanan.. spt mana yg kita tau, audience utk pengguna internet adalah lagi besaq dr audience yg tgk iklan di tv @ radio @ paper. Furthermore kan, kita punya target lagi wide.. seluruh dunia tu... dari Asia, Afrika, Eropah sampai la ke Amerika.. Sykt2 pengiklanan, dalam target nak mencapai audience yg lebih ramai telah sedaq akan kelebihan internet dalam hal ni, jadi depa dah collaborate ngan byk2 website, contoh ngan Yahoo, MSN, Friendster semua tu ntuk tunjuk iklan depa kat page web2 ni... dan iklan2 ni dibayaq, dan ni la major revenue untuk site2 yg menawarkan free service.

So la ni kita tau, yg dpt untung adalah website2 tu, tp kita user buleh ka nak dpt untung camni? Jwpn dia buleh jika kena pada cara. Haa.. ni la nak pekenai sket satu komuniti neh.. AGLOCO (A Global Community). AGLOCO ni membulehkan kita sbg pengguna menerima sket untung dari program pengiklanan yg depa buat... kiranya, org mai Iklan kat depa, depa soh kita tgk iklan tu, jadi dpt la kita sket income depa bagi.. x byk, sket ja... Konsep dia ni mcm autosurf semua tu,ada toolbar (dia panggey viewbar) tp yg ni dia punya viewbar tu x dak spyware haram semua.. buleh disabled bila2 x mau..

Konfem la, revenue dia sikit ja.. nak expect byk2 x leh.. lg pon menda ni FREE.. agak2 la kan... tapi baguih la... drpd kita dok surf saja2, pakai menda ni pon ada la jugak untung sket2.. la ni menda ni dlm beta stage lagi.. viewbar pon x leh donlod lagi, tp depa tgh dok recruit ahli komuniti.. bila viewbar dah stabil, depa akan release menda ni... Aku tatau la nak kata camna kan, maybe org nmpk menda ni x dak paedah pon, maybe sbb takut spyware ka apa ka, tp bg aku menda ni nmpk clean stakat ni.. pasai halal ka haram ka, aku x nampak menda haram dlm hal ni.. sbb dia juai iklan.. dan kita bila tgk iklan ni dpt sikit bayaran (mikro ja.. tp lama2 kumpoi leh jadi byk...)..

Iklan yg dia show tu nnt, ikut interest kita.. katakan, kita dok lawat laman web pasai kereta, so viewbar tu ada la sket AI dia.. dia pon nnt cari la Iklan yg berkaitan dgn kereta ntuk tunjuk kat kita.. tp mungkin gak iklan porn keluaq.. kalo keluaq iklan tu, maknanya kita sendiri salah sbb dok bukak porn buat apa... iklan kuaq based on website yg kita pi melawat... lain2 contoh mcm arak ka, judi ka... paham2 la p.gif, toksah la dok pi bukak menda2 tu kalau dah tau haram... konsep dia sama ja mcm kita beli paper contoh The Star, tp dlm tu ada ja iklan arak semua.. kita tgk jugak iklan tu, tp salah ka kita beli paper The Star tu? (TAPI ni andaian jaa,kemungkinan besaq AGLOCO x amik iklan2 mcm ni)

ni aku tunjuk sket dia punya ringkasan camna kita dpt untung :

Ni ringkasan apa yg terjadi..

jadi aku nak suruh hampa pi tgk dulu website dia.. dok cerita sini pon takut x tepat ka apa ka, mai la melawat laman dia ni.. x dak rugi apa pon kalo sign up, dia free, x payah nak bayaq apa... kita dok pakai internet ni pon kena bayaq, ni free ja.. drpd kena bayaq, apa kata cari sket untung melalui kaedah ni.. ya, mmg betui, yg masuk sket ja... aku setuju.. mmg sikit sgt2.. tp org kata, sikit2 lama2 jd bukit.. dok surf sehari 4-5 jam internet pehtu kena bayaq, apa kata kita plak terima bayaran sket dlm masa 4-5 jam tu.. kurang2, ada la jugak sket nak masuk income... haa.. sblm aku lupa, menda ni dia pakai konsep referral.. kira kalo ada org yg kita introduce, nnt dia reward la kita sket... hehe..

ha.. klik la link aku ni -> http://www.agloco.com/r/BBCS7232

Hampa bukak la.. baca2 dulu semua.. kalo setuju, sign up la.. kalo rasa x best ka apa ka, x pa.. hehe.. cuma kalo rasa2 nak sign-up tu, letak la yg referral id tu, id aku..LOL-XDDDDD.gif


_fav_.gif BBCS7232


Hehe.. tlg la aku sket noo.. penat2 dok tulih kat ataih tuh.. huhu.. kalo hampa nak tanya pasai revenue dan konsep dia dr internet, hampa leh la tanya aku sbb ni mmg bidang aku dok blajaq la ni, (aku amik MIS, MIT, Strategic Information System Planning, e-Business dlm course B.IT aku.. so, sikit sebanyak paham cam mana revenue di generate melalui intenet, dsb..) e-mel ja aku.. tgk kat tab contact aku tu noo...email-1.gif

Ok la, nak smbg wat projek lak.. sign up la na.. jgn lupa.. apa2 pon baca dulu.. kalo jumpa menda2 x best ka apa ka, habaq kat aku.. kot2 aku terlepaih pandang AGLOCO nih.. k naa...

Wassalam...

p/s : Haih... sayang.. seribu kali sayang... I_ate_your_soul__blankstare_.gif

UPDATE : VIEWBAR AGLOCO MULA BERAKSI!

Salam.. hehe.... buat pengetahuan korang, Viewbar Agloco sudah mula disebarkan kepada ahli-ahli. Dan dengan ini, maka tamatlah polemik yang menyatakan bahawa Agloco ini hanya scam semata-mata, malah viewbar itu pon dituduh tipu. Selepas ini kita hanya menunggu bayaran untuk memastikan ianya scam atau pon sesuatu yang benar. Oleh itu mari bersabar.

Ok, kat bawah ni aku tunjuk camna dia beraksi kat PC aku ni..


Page ini menunjukkan cara mendapatkan viewbar bagi ahli berdaftar dan maklumat penggunaan. Klik la gambo ni ntuk gambo yg lebih jelas...



haa.. lepas install, ni adelah window ntuk mulakan viewbar.. masukkan maklumat ahli anda disini.. macam YM pon ade kan? ;)

Haa.. ni lah dier viewbar aku. Secara default dier akan kuar kat bawah, tp ni aku dah drag gi atas.. :P.. Klik la thumbnail atas ni untuk imej beserta penjelasan yg lebih jelas...

Haa, camne? dah pecaye tak yang viewbar ni benar2 wujud? hanya sekarang ini kita menunggu adekah hasilnyer nanti suatu kenyataan. Apa kata, sementara menunggu, kita cuba dulu.. tak salah mencuba sebab menda ni free, satu sen pon x payah nak keluar. Install, run kan dier dan surf tenet cam biase.. x yah klik iklan pon x per.. buat cam biase je.. Jika nak mencuba, sila klik :


Untuk maklumat lanjut, sila ler pergi ke laman web rasmi agloco, http://www.agloco.com

Ok yer, nantikan update agloco di page ini.. sila bookmarak jika anda sudi. :)

Sekian, tq..

Wassalam...

Comments