Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2007

Selawat

Salam...

Post kali ni simple, nak letak selawat ja.. sempena kedatangan Maulidur Rasul thn ni, marilah kita melebihkan selawat ke atas Rasul junjungan besar kita, Nabi Muhammad S.A.W !





Untuk lebih lagi koleksi sila ke : Koleksi Selawat

Wassalam

Keuntungan Melalui Iklan di Internet?

Salam...

Haa... keuntungan dari iklan di internet? huhuhu... kalo sesapa yg blajaq IT dan paham, mesti dia tau pasai menda ni kan... kebanyakan keuntungan yg diperoleh dalam dunia WWW ni adalah melalui pengiklanan. Walaupon, direct revenue pon dah buleh diperoleh la ni melalui internet, tp bidang pengiklanan ni still at the top.. Bagi yg x tau sbb apa aku ckp camtu, mai aku cita sket apa yg aku paham la...

Kita slalu tgk website2 yg sediakan perkhidmatan percuma... x yah pi jauhla, amik Yahoo.com sudey... mcm2 application dia tawarkan, Yahoo Mail la, Yahoo Calendar la.. My Yahoo la.. macam2.. pastu ada Hotmail plak.. pon sama, ngan MSN itu la, MSN ini la.. rapidshare sana, megashare sini.. kebanyakannya menawarkan free servis.. so, penah tak kita terpikiaq camna depa buat untung bila semua depa nak bagi free?

Dah tentu jawapan dia melalui pengiklanan.. spt mana yg kita tau, audience utk pengguna internet adalah lagi besaq dr audience yg tgk iklan di tv @ radio @ paper. Furthermore kan, k…

Perihal Sambutan Maulud Nabi

Salam...

Ermm... dlm dok bz wat projek ni, aku terbaca plak soal-jawab agama ni kat paper... meh tgk apa dia...


Perayaan Maulid Nabi

Bersama: MOHD YUSOF ABAS

SOALAN: Setiap kali bulan Rabiulawal terutama pada 12 haribulan, ramai di kalangan kita mengadakan majlis perayaan Maulid Nabi di setiap surau dan masjid. Adakah tidak cukup atau memadai dengan upacara sambutan yang dilakukan oleh pihak kerajaan?

– Latif Abu Bakar,

Lahat Datu.

JAWAPAN: Amalan sambutan Maulidur Rasul itu bukan semestinya dilakukan oleh kita semua, tetapi bila perkara itu dianggap baik dan sunat dan kebanyakan ulama juga mengatakannya sunat, maka ramai yang melakukannya atau menyertai majlis sambutan tersebut. Ini adalah kerana mereka ingin mendapat pahala dan keberkatan daripada amalan itu. Sehingga banyak pendapat ulama besar dan muktabar menggalakkannya kerana ia tidak salah jika ditinjau dalam masalah ini. Dalam hal ini Imam As-Sayutimengatakan amalan tersebut adalah baik dan akan diberi pahala serta ganjarannya kera…

Tagged Lagi! lol.. Desktop plak..

Salam..

Hehehe.. penat betol.. baru je lepas gathering forum neh.. isk isk.. ok kita citer psl tagged dulu..
Cik Wanie kite nih dah tagged plak ntuk show off desktop.. so, ni la desktop aku yg x seberapa neh... hua hua hua hua...


Resolution : 1024x768
Display Device : Laptop LCD Screen (Acer)
Been using this lappy since : 2005
Desktop Theme : Klarheit+Firefox WP+Tango project for Windows.
Haa...amacam? ley terima? huhuhu~ disini aku nak tagged...

1. Poad
2. Lati0s
3. Semua orang yg sedang membaca blog ini..huhu!

hehehe... so sapa2 yg baca tu, sudilah kiranya menerima tag dr aku neh... btw, tadi baru je lepas gathering UG kali ke 5... huhu.. ramai org yg pegi dan best... aku siap dpt anugerah tokoh forum mende tah.. isk isk.. mcm2 bebudak neh... pastu siap ade games, makan2 pastu ade sesi bergambo.. hahaha.. nanti aku taruk gambo kat friendster, korang leh la tgk kalo nak tgk.. x nak tgk sudey...

Urm.. stakat ni ja la kot.. dah lewat dah.. nak tido.. ok la ek.. hehe..

Wassalam...

p/s: haaaa? x pah…

Look into my eyes..

Salam..

Isk.. ni ape jadah plak blog aku kene lock ni.. spam blog mende lak ni? haiyaa.. ape la nasib blog aku neh.. tetiba kene spam blog plak.. bila masa aku d0k pi spam org neh.... aku bleh save draft ja dulu.. later baru leh publish.. x pa x pa, kita tulih dulu.. [la ni dah bleh dah, dah unlocked, tu pasal korang leh bace neh.. huhu~]

Haa.. ni nak post satu lagu.. Look into my eyes nyanyian Outlandish.. isk isk.. mendalam maksud lagu ni.. lagu ni sebenaqnya adalah luahan isi hati seorang remaja Palestin pada thn 2003 yg lepaih.. aku dengaq lagu ni punya la layan.. sedap weih.. serious x mohong.. pehtu lirik dia plak memberi kesedaran dan keinsafan...

Tanpa buang masa lagi, mai kita dengaq sama2..






Outlandish - Look Into My Eyes



Look into my eyes
Tell me what you see
You don't see a damn thing
'cause you can't relate to me
You're blinded by our differences
My life makes no sense to you
I'm the persecuted one
You're the red, white and blue

Each day you wake in tranquility
N…