Posts

Showing posts from February, 2007

Tagged? Jom Main.. hahaha...

Image
Salam..

Hehe.. update later.. now let's play tagged! huhu.. ni redoks dah tagged aku lak.. kene la aku play.. huhu.. sapot sket bangsa kita..

So, kat sini aku start la ek.. mule2 tgk rules then terus to the game..


Rules & Regulations:
Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

6 mende pelik mengenai aku.. (6 werd facts about tokapi)

1.Math vs History
Aku budak aliran sains mase skolah tp x score plak subject science.. instead aku lagi suka subjek sejarah ngan geografi... aku lg suke bace buku sejarah 100-200 pages dr buat latihan matematik 5-6 muka surat

2. Kerja betul vs Kerja main2
Kadang2, mase aku wat keje yg betul2 (cth yg assignment,projek) susah sgt aku nak …

Petua? Hohoho~

Image
Salam...

Isk isk.. time2 cuti ni x dak gheja lain la aku, asyik dok jadi pelayar setia di lautan siber ni.. tgk2 jumpak lak menda ni.. apa dia? mai tgk.. huhu~


60 PETUA MENDAPAT PASANGAN

Oleh Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah ~

1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.

2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.

3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.

4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.

5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.

6. Agar mudah orang sayang, cuci hat…

Cuti? :(

Image
Salam...

Wahahahaaa... ari ni dah khamis... sok jumaat.. lusa, sabtu da start cuti dah... mid term break selama seminggu... isk isk... org2 len smua sebok2 nak balik, packing2 baju, beli2 tiket 2-3 mggu sudah tp aku? yaaa.. bakal keseorangan di rumah ku ini... x balik plak kali ni sbb nak siapkan projek.. seminggu weih.. isk isk... terasa gak akan kesedihan yg bakal menimpa.. sapa x sedih, oeg len tgh syok2 kat kampung, kita sorg2 kat sini.. nak wat cemana, salah sendiri gak kan... sapa soh x siapkan projek awai2.. hohoho.. tabah ja laa.. ni ja last kot.. sem depan x dak dah... hehe.. so apa salahnya stay kan... ekekeke...

Erm.. 18-19 hb ni raya cina.. wakaka... so, happy chinese new year bagi sapa2 yg sambut.. huloq2 la sket angpau ngan limau.. wakaka.. dah tua2 ni pon nak gak angpau.. lagi tua isi kena lagi banyak.. ehehehe.. kalo x dak angpau, limau pon JADI!.. hehe.. bukan apa, dah lama x rasa seronok cam zaman budak2 dulu.. masa zaman budak2 dulu, kt kg aku kat penang ada la satu …

Apakah yg terjadi? o_0~~

Salam...

Huuuu.. apekah yg telah terjadi? arrrrr... lama gila x menambah entry... haih laaa.. tah kenapakah terjadinya kelembapan menambah entry ini.. isk isk isk~~ mari kita lihat event2 yg berlaku serta menganalisinya.


Rabu, 7 February 2007

Rabu - Umah aku x de tenet approximately kul 2.53 petang. Walaupon time tu aku x de kat umah sbb gi kelas, tp bila balik aku menge"check" log Apache kat sever aibob dan mendapati semua koneksi terputus approx. pada pukul 2.53 PM Ahh.. kenapakah putus? aku cuba membayangkan yang ianya hanya satu kesilapan teknikal sahaja. Aku menunggu hingga pukul 5.15 PM lalu mula memesej member2 dan shockly! mereka ada sahaja line tenet~~ owh.. rupa2nya pihak KMC sudah memotong line di romah ku ini karena tidak membayar lagi untuks bulan February.. ekeke... demit.. Dah la aritu pakai bulan Jan free je.. tp bukan sesaja free.. brader KMC tu gak kate kat Own, my hosmet.. kalo bayo time aritu (mase awal bulan Jan), nnt bulan Feb baru dpt tenet balik... wat d…

Pendidikan Anak2 Islam (jilid 2) - Siri 3

Salam...

Adeh.... lately aku agak buffer+penin+confuse+lost+blur et al ... x tau nak buat apa.. Ya Allah yang berkuasa mombolak balikkan hati ! tetapkankanlah hati ku ini... tenangkanlah hatiku ini.... Allahu Allah....

Disebabkan aku kekurangan idea nak tulis apa dlm seminggu dua ni, biaq lah aku teruskan ngan ringkasan Tarbiaytul Awlad Fil Islam siri ke-3...



3 .Mencegah Anak Dari Pengaruh Seks

Usia murahik (belasan tahun) merupakan usia yang paling kritikal dan perlu dijaga oleh pendidik supaya anak itu tidak terpengaruh dengan gejala seks yang boleh merubah kehidupannya pada masa hadapan. Pada waktu inilah, anak perlu dididik supaya mereka menjadi pemuda yang soleh kelak. Anak yang mencapai usia murahik hendaklah dilarang memasuki kumpulan kaum perempuan kerana pada ketika itu mereka sudah tahu membezakan kecantikan perempuan. Dikhuatiri, mereka akan tersimulasi dengan kecantikan itu dan boleh menggerakkan syahwatnya.

Ibu bapa diperintah supaya memisahkan anak- anak mereka di tempat tidu…