HIJAU KUNING

Salam...

hahaha.. ni saja nak post lagu semangat org2 Kedah.. kalo kata org Kedah x tau lagu ni, mmg bukan org kedah laa... x pon, dia tu x minat bola... aku dok teringat lagi lagu ni la dok nyanyi masa kecik2 dulu.. masa zaman kegemilangan bola sepak negeri Kedah.. zaman jan janostak, tibor szaban, olubunmi adigun, andre luis nascimento, manja man, radhi mat din, faridzuan che hamid, ahmad sobri ismail dan lain2 pemain beserta jurulatih robert albert dan pengurus, datuk ahmad basri akil.. hahahaha.. zaman tu mmg best layan bola... hehehe.. satu kampung riuh kalau malam tu bola kedah main.. huhuhu...

ni aku boh sket lagu tuh.. tp ni version dah rock sket.. layan kan sajala...

YAKINKANLAH DIRI SENDIRI..
BERJUANGLAH SEJIWA MURNI...
TEKUN BERLATIH SESUNGGUH HATI ...
DEMI SUKAN MEMAJU NEGERI...


BIAR JASA JADI KENANGAN...
HIJAU KUNING LAMBANG KEMEGAHAN...
JELAPANG PADI TEMPAT SANJUNGAN ...
NEGERI KEDAH DARUL AMANNNN!!!


KEDAH~! KEDAH PANTANG KALAH!!
WALAU SAKIT JATUH DAH REBAH...
BANGUN LANTAS SEMULA GAGAH ...
BUJUR LALU MELINTANG PATAH...


HIJAU KUNING TANAHKU..
DARUL AMAN NEGERIKU..
HIJAU KUNING DARAHKU ...
NEGERI KEDAH NEGERIKU ...
NEGERI KEDAH NEGERIKU~ !






Hehehe.. ni ja nak post.. ok naaaa~ idop Kedah~!!

Wassalam..

PS: Ad Daulahil Qodah Dar Al-Aman... Negeri Mangkok Nasi Yang Aman.. :P

Comments

Popular posts from this blog

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Another Year.... 2017