Posts

Showing posts from November, 2006

Sa-Sudah ArusX @ AliranX

Image
Salam...

biiibibibibiippp... argghhhh.. tolong.. arusX menguasai diri.. arghh..

Huhu.. salam sejahtera.. ekeke.. apa itu ArusX? apa itu Sa-sudah ArusX? adakah ianya berkaitan dengan fizik? add math? kimia? atau elektrik??

Ada la kaitan.. bukan sket.. banyaakkkkkk... heehehe.. arusX @ aliranX itulah yg diberi nama Streamyx™ .. hehehe.. apa yg aku nak citer adalah mengenai duniaku bersama streamyx selama genap seminggu hari ini.. huhu.. mcm mana aku nak mula? baik.. aku mula daripada faktor pencetus yg juga faktor semerta pemasangan streamyx kat rumah aku ni... org kata, kalo nak citer, citer dr mula smp abes kan.. lg pon tgh dok saje2 ni, aku citer la dr mula.. gini citernyer..

Pada suatu hari.. sang.. eh eh.. camni, mase aku balik arituh, adik aku komplen modem dial-up dia dah x leh berfungsi.. so die dok suruh la aku check2.. aku pon tgk2, konfem la dah kong.. isshhh.. geram gak la aku.. dah bape kali dah tuko modem dial-up tu.. mane tahan.. mule2 aku pon gi la cari modem dial-up, cadang…

Uhuuu.. Media Downloads..

Salam..

"Sharing is Caring" merupakan satu cogan kata ataupon motto yg tidak asing lg bg para student uniten, especially bg yg tinggal dlm kampus.. hehehe.. ungkapan keramat ini sentiasa meniti di bibir2, di layar laman2 web intra, pelayan sembang, malah menjadi halwa telinga bg mereka yg sering mengikuti siaran radio, Uniten UG FM (http://aibob:999).

Sejarahnya bermula disini, Uniten UG FORUM (http://aibob), tmpt dimana para2 pelajar yg budiman, elok budi pekerti serta amat mementingkan semangat persaudaraan sesama mereka, berkumpul, dan berdiskusi serta berkongsi pendapat, idea, dan "barang-barang yg baik". Bukan sekadar perkongsian sahaja, malah laman itu juga telah menjadi medan debat, medan politik semasa pemilihan MPP, mahupon isu2 berkaitan dgn kebajikan pelajar yg dan pusar pentadbiran.

Beritik tolak dari situ, dgn semangat yg sama.. sharing is caring, maka, ruangan download lagu2 nasyid telah diwujudkan kembali. Sila update bookmark anda untuk link yg terbaru…

Ku Pinang Engkau Dengan Hamdalah

Salam..

Hehehe.. td post lagu, ni post cerita plak.. sila amibil iktibar dan jadikan panduan.. huhu~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ku Pinang Engkau Dengan Hamdalah

Di antara tanda-tanda kekuasaan Allah, ialah diciptakannya pasangan-pasanganmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung padanya. Dan Allah menjadikan di antara kalian perasaan tenteram dan kasih sayang. Pada yang demikian ada tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang berfikir." (QS: Ar-Rum-21)


Ketika tiba masa usia aqil baligh, maka perasaan ingin memperhatikan dan diperhatikan lawan jenis begitu bergejolak. Banyak perasaan aneh dan bayang-bayang suatu sosok berseliweran (berkeliaran?) tak karuan. Kadang bayang-bayang itu menjauh tapi kadang terasa amat dekat. Kadang seorang pemuda bisa (boleh) bersikap acuh pada bayang-bayang itu tapi kadang terjebak dan menjadi lumpuh. Perasaan sepi tiba-tiba menyergap ke seluruh ruang hati. Hati terasa sedih dan hidup terasa hampa. Seakan apa yang dilakukannya jadi sia-si…

HIJAU KUNING

Salam...

hahaha.. ni saja nak post lagu semangat org2 Kedah.. kalo kata org Kedah x tau lagu ni, mmg bukan org kedah laa... x pon, dia tu x minat bola... aku dok teringat lagi lagu ni la dok nyanyi masa kecik2 dulu.. masa zaman kegemilangan bola sepak negeri Kedah.. zaman jan janostak, tibor szaban, olubunmi adigun, andre luis nascimento, manja man, radhi mat din, faridzuan che hamid, ahmad sobri ismail dan lain2 pemain beserta jurulatih robert albert dan pengurus, datuk ahmad basri akil.. hahahaha.. zaman tu mmg best layan bola... hehehe.. satu kampung riuh kalau malam tu bola kedah main.. huhuhu...

ni aku boh sket lagu tuh.. tp ni version dah rock sket.. layan kan sajala...

YAKINKANLAH DIRI SENDIRI..
BERJUANGLAH SEJIWA MURNI...
TEKUN BERLATIH SESUNGGUH HATI ...
DEMI SUKAN MEMAJU NEGERI...

BIAR JASA JADI KENANGAN...
HIJAU KUNING LAMBANG KEMEGAHAN...
JELAPANG PADI TEMPAT SANJUNGAN ...
NEGERI KEDAH DARUL AMANNNN!!!

KEDAH~! KEDAH PANTANG KALAH!!
WALAU SAKIT JATUH DAH REBAH...
BANGUN LANTAS SEMULA GA…

Mode exam ke? mode cuti laa~.. :P

Salam..

Hehehe... mode exam ke? mode cuti la skang neh... huhuhu.. biase laaa... bape lame sgt nak exam kan... lame2 kang putuih oghat kepala.... hahahaha... tp ada gak org exam lama2.. nak lama2 buat apa chek oii... tp bukan leh nak kata apa, ni pihak kolej/skolah/kementerian yg tentukan... nasib laa... aku yg sebenaqnya dah abeh dah exam... dah lamaaaa daaahhh... sejak 4 Nov lagi.. kira dah cuti dah lepaih tu... tp saja la aku lepak kat Uniten.. konon ada meeting projek apa ka... tgk2 meeting tu x sampai sejam lebih pon.. (ada la sejam sket)... tp x pa laa.. layan gak dok uniten smggu tu.. leh lenjan internet 10mbps puaih2.. leh tunnel torrent puas2.. hehehe :P

Dah abeh tu, x reti2 nak balik kampung ke? reti laa... tu yg aku balik Kulim nih.. la ni kira dok ada kat Kulim indah nan permai aman damai makmur sejahtera.... hahahahahahah~ aku balik kulim 10 hb, tp pi uniten balik 11 hb pasai nak amik barang2... hehehe.. kali ni aku bwk balik la segala desktop aku, buku2 lama dan mcm2 lagi …