Sunday, October 29, 2006

Mode Raya? Mode Exam~!!

Salam..


Haaa... yeye~ dah lepas raya dah... ekeke.. so best ke lepas raya? errmm.. best sbb dpt duit raya.. best sbb dpt jumpa member² lama.. best sbb nak exam.. ooppss? best sbb nak exam? jgn dipercaya~ wakakakakaka.. tension sbb lepas raya je exam.. aku exam nyer start 31 hb.. yakni lusa.. ngehehehe.. dimulakan ngan subjek ethic, legal and professional issues.. gahahah~

Skang ni aku tgh stadi (wakaka.. kononnye laa.. isk isk).. tp ntahlah.. slow je.. ye laa.. suasana raya x abeh lagi.. ada member2 aku 4 hb baru exam, 6 hb baru exam.. leh la depa raya lama sket tp aku sempat raya 4 hari ja.. tu pon x puaih.. bukan apa, sbb ni mungkin last time aku raya sbg student, last time gak maybe dpt duit raya.. hahaha.. thn depan rasanya dah x rasa camni dah.. tp raya kali ni lain sket la... sbb dulu2 aku ni jenih jarang pi bejalan raya rumah org, tp kali ni camna tah.. telebih jalan plak.. pi merata...

Tambah plak haritu malam raya member2 skolah aku buat gathering.. bukak posa ramai2 kat nasmeer kulim.. perghh... ada yg x jumpa 3-4 thn tgk2 jumpa plak malam tu.. syahdunya.. best tgk member2.. ada yg dok blajaq lagi.. ada yg dah gheja.. dan ada plak aku dengaq cerita yg dah kawen.. wakakaka.. gila laaa.. awainya kawen.. nnt umoq 40 lebih dah bleh timang cucu.. ehehehe.. apa bleh buat, org kata kalo dah sampai seru kan.. huhu... pastu ada la kami dok sembang macam... org malam raya dok bertakbir, kami dok gebang.. tp x dak la smp lupa diri... dlm kui 9.30 aku pon mintak diri la... hehehe nak balik.. raya wei~~ hahaha~

Raya first plak, aku smayang raya kat surau taman aku.. time tu pon aku jumpa member2 taman.. lama x jumpa, x borak.. dulu aku cam segan.. tp la ni cam dah x segan.. smua aku salam.. depa pon dah besaq2 smua.. dah gheja dah semua.. aduhh syahdunya.... bersalam2an, bermaaf2an... smua skali aku salam... cam ada tanda2 jaa.. (tanda2 dah tua kot.. hahaha).. tp tu la kan, org kata makin tua ni makin berakai.. makin kita open nak sosial ngan semua org... lps smayang raya, aku truih balik penang.. hehe... pi melawat umah makcik2 aku.. duit raya pon byk la masuk... wakakaka... duit raya last kopet nih.. heheheheheh~ thn depan x dak depa nak bagi dah~ huhuhuhu~ sempat jugak aku melawat pusara nenda2 ku yg bersemadi.. ku cucuri al-fatihah moga mereka2 tenang di alam sana....

Yang pecah rekod kali ni ialah aku pi beraya rumah nayon ngan manja.. jauh tu.. hahaha.. sampai gak aku SP.. dah dekat 3-4 thn x pi SP walaopon SP tu x la jauh sgt dr Kulim tuh.. nak buat camna, aku bukan jenih jalan SP.. asyik turun Penang ja... ropa2nya x la jauh sgt SP... dlm masa 45 minit ja sampai.. mula2 pi raya rumah nayon.. pehtu truih pi raya rumah manja.. besaq jugak Taman Ria.. ingat nak pi rumah paan ngan jamal, tapi paan raya Tg Malim, rumah jamal plak aku x tau.. lg pon aku pi ngan Aiman.. Ekceli, Aiman mai raya umah tok dia kat Kulim.. dia pon singgah la rumah aku mai beraya... alang2 tu dia ajak pi raya umah nayon, aku apa lagi, truih pi laaa.. niatnya nak pi raya ketiga sbb manja buat open house aritu, tp dah alang2 aiman nak pi, aku temankan dia laa.... guhuhu~ so sampai la aku beraya kat SP.. ptg nya plak, miji mai rumah aku beraya.. huhu~

Lepas tu, raya ketiga kot aku pi raya ngan ilias, anas ngan azrul.. byk gak umah kami singgah.. smua sampai rumah, stok makan ja.. makan, makan dan makan... dpt gak la jumpak member2 lama yg mmg lama x jumpa.. hehehehehe~ kira beraya sampai malam la tp ada satu rumah tu aku x pi.. sbb dah malam.. segan ngat aih nak pi raya malam2 rumah org.. rumah pompuan la tu.. adeh.. mmg segan laa.. seb baik member aku yg aku tumpang pon sama.. segan.. so kami raya smp maghrib ja.. wakakakakaka... keesokan harinya, hari jumaaat tu aku pi beraya rumah sepol lps smayang jumaat.. hehehe.. sepol la ni berisi.. pipi comey cam pakai botox.. ngan putih merah dia.. apa lagi, aku x melepaskan peluang picit2 sket.. hisyam pon ada skali.. mcm2 la kami sembang petang tu...

So, aku balik mai uniten ni kira malam jumaat tu la.. gahahaha~ balik cam besa la nek ketapi.. sampai sabtu, lepak tidoq, td pagi pon tidoq dan la ni tengah dok menaip plak dah.. stadinya x plak lagi.. hehehe.. ni aku tunjuk sket jadual exam aku~

ni la jadual exam aku~~ KLIK la kalo nak tgk~

Huhu.. ni jadual latest.. seb baik x dak 2 exam sehari.. hari tu tgk ada 2 exam sehari.. ni x dak plak.. Alhamdulillah... huehueh.. tp yg aku gentar adelah exam MIT ngan SPM.. dua2 tu aku kureng sket... nak kena tumpu lebih.. tp sempatkah? siapa nak memberi semangat? Kerana Allah itu sudah pasti, ditambah restu ibu dan ayah.. Namun perlukah aku suntikan semangat dari pihak ketiga.. arghh.. otromen hanya bertahan dlm masa 3 minit sahaja lagi... atmosfera bumi yg tercemar menyesakkan dada otromen.. bbibibibibip... alahai pihak ketiga~~~~ aduhhh~~~~~~ arghhhH~~~...

Hehehe.. ni je la aku nak merepek.. ok la ek, bye.. slamat ari raya~

Wassalam...


ps : terubat sudah rindu di hati.. ubat? penawarkah? atau racun panahan yg berbisa? Wallahualam~

Tuesday, October 17, 2006

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1427 hijrah, 2006 Masihi

Salam...

Lama bebenor teman tak menulis di sini.. bukan ape, banyak keghoje le.. dengan projeknyer, exam nyer.. mcm2 lagi ler.. entah le cemane teman nak kabo dekat kome semue..

Tp x pe le, ateee.. nnt lepas raya, teman cube kabor satu persatu.. deme sme tggu je la yer.. ni dah lg seminggu nak ghaye.. teman rase, bior la teman mintak maap banyak2 kat deme2 yg mane teman kenei, ataupon idak, yg mane aje yg singgah kat blog teman ni... bak kate kebiasaan, Maaf Zahir dan Batin le ye...

Sape2 yg nak ngantor e-kad kat teman, buleh la ngantor kat e-mel : azos_masa@yahoo.com .. ateee.. kalo ghase maleh nak ngantor e-mel, anto la dekat testimonial teman di friendster.. page teman : www.friendster.com/tokapi .. apa lagi kome2 sme.. meh la bagi teman kad ghaye.. hehe..

Ok, sempena hari mulia yg bakal menjelma ni, ni teman ade kasi sket kad raya berlagu (konon2 nye kad ghaye laaa).. ni pon teman men cilok je org punye.. maleh nak design sendiri.. bukannye gheti pon... ateee kalo makan lemang ke, ketupat ke.. ghendang kee.. ingat le teman di sini nanti yer...



Ok leee.. ni ape yg teman maksudkan.. teman akhiri posting kali ni dengan..



SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN..

-kalo ada salah dan silap, bagi 0-0 aaaa~ :)




Sanisah Huri -Aidil Fitri

Kini tiba masanya berhari raya
Muslimin dan muslimat sembahyang bersama
Menyembahkan diri pada Yang Kuasa
Bermaaf dan maafan di antara kita

Sesudah bersembahyang di pagi hari
Menziarah pusara kaum keluarga
Bunga ditabur doa pun dibaca
Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat

Selamat hari raya hari mulia
Dari hati ke hati kutujukan kata
Untuk ayah bonda dan juga keluarga
Putera puteri negara di sempadan sana


Allah Allah Allahu Akbar
Allah Allah Allahu Akbar


Kepada suaminya yang dikasihi
Maaf zahir dan batin mohon si isteri
Kalau salah terkasar bahasaku
Ampun dan maaf kekanda yang dinda harapkan

Kepada kekasihku yang baik budi
Bimbingan dan panduan selalu diberi
Kalau kusalah silap kau maafkan
Mudah-mudahan kita akan berkekalan


Allah Allah Allahu Akbar
Allah Allah Allahu Akbar




Wassalam

Yeye.. raya.. yeye.. raya~ :D