Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2006

Tak Bisakah

Salam...

Waduh kok apa yg bisa nih? hahaha.. satgi cerita pasai bisa.. huhu..

ermm... dah masuk mggu ketiga aku praktikal.. hahaa.. maleh la aku nak report2 hari2 kat dlm blog ni... bukan apa, drpd nak report segala2 kt dlm ni, baik aku copy paste ja weekly report aku tu... huhu.. malasnyeeee~~...

apa pon sbnrnye, meh la aku citer sket.. mggu lps, mase ari Rabu pas cuti maulud tu, aku tetibe jek terserempak ngan nasha aziz.. bertentang mata.. beriring dr bahu ke bahu.. wahaha.. ni jadi masa aku pas makan ngan colleague.. kami nak pi surau.. tetiba ja aku nmpk bygn pompuan lawa.. isk.. dr jauh mule2 x cam sgt.. dlm hati aku dah kata " isk awat lawa semacam pompuan ni... " makin lama makin dekat... tgk2 rupanya kak nasha aziz kite.. waa....kawaii~~~ ^_^... comey.. body leh tahan (sape kate x shaped? shaped laaa..wiwuiwuiw)... ermm... kulit die putih2 comey... same tggi je ngan aku..

mase die ngan kami selisih tu, x plak kami nak senyum ke tegur ke.. sme segan gile... heheheheehe.…

Maulud Nabi Muhammad S.A.W...

Salam...

Alhamdulillah, pada hari ni kita semua masih lagi diberi kekuatan ntuk meneruskan kehidupan.. as everyone know, hari ni kite sme cuti kan.. tarikh 12 rabiulawal byk memberi erti kepada kita...sempena menyambut Hari Kelahiran Junjungan Besar kita, Nabi Muhammad, Rasulullah S.A.W..,marilah kita bykkan berselawat ke atas Rasulullah..

Sepatutnya kita ingat, Rasulullah adalah manusia biasa seperti kita namun Baginda telah diperletakkan tanggungjawab yg besar oleh Allah SWT untuk membawa ajaran Islam yg syumul.. Sesungguhnya, tidaklah Rasulullah diutuskan oleh Allah hanyalah untuk membawa rahmat keseluruh alam.. tanpa adanya dakwah nabi, x mungkin kita pada hari ini dpt menikmati nikmat yg terbesar dlm hidup kita, nikmat Iman, Islam dah Ihsan..

Dlm kita menyambut hari maulud spt ini, ada jugak rakan2 kita yg tidak bersetuju dalam menyambut perayaan ini.. bidaah kata mereka.. konon zaman Rasulullah hidup dulu x pernah dibuat... Wallahualam.. namun demikian, tidak bermakna bahawa ini me…

Jeng Jeng.. Huhu~

Salam...

Wahaha.. last post aku cita pasai interview.. dan ni nak cita pasai start dah training aku ngan rasminye 3 ari yg lepas...

Hari Pertama
Hikhikhik.. hari pertama aku cam semangat gila.. pi sampai sana punya la awai.. kluaq rumah dlm kui 8.. sampai dlm kui 8.30.. wahaha... x tau nak wat apa.. sbb start praktikal kui 9.30.. sementara tggu tu, aku lepak la sat kat kedai mamak bwh tu.. makan nasi lemak.. hahuahua.... isi perut dulu beb...

Dah tu, kui 9.30, aku pon pi le ke office.. setibanya kt sana, ada 2 lg student uniten rupa2nya yg sama2 training kt situ.. tp depa nih senior arr.. respek.. meet cc and faizal.. hehee.. 2-2 org sempoi.. senang sembang.. then kami ada sesi "orientasi" kenal2 ngan staff.. staff semua ada 7 org (kot..hehe :P) antaranya, kak aizah,kak ida,kak su, abg iskandar, abg saiful, abg firdaus dan x lupa, mentor yg di assignkan kt aku, abg sarif.

Wahuhu.. pas sessi kenal mengenal tuh, kami smua pon diberi project assignment.. dan ditakdirkan aku kena wa…