Lama x update..hahahah~

Salam..

Uhuhu... sejak kebelakangan nih, dah lame gak aku x update blog.. bukan apa, dah mula terasa bahang2 kesibukan.. assignment, projek, study, men game :P ..ehehe.. ntah camnala nak menempuh kehidupan di hari2 bekerja nanti.. lg 1 stgh thn dah nak abeg blajaq insya Allah... dah abeh tu nak keja plak.. pastu beli rumah, pastu beli keta.. pastu kawin... pastu ade anak.. pastu pegi aji... pastu, kembali ke alam lagi satu...

Cakap pasal kerja neh, aku dlm keadaan x pasti.. supposely, aku wat Industrial Training sem depan.. tp dimana silapnya, sampai la, x dapat kat satu company pon.. yg ada reply pon, satu reject, satu lagi masih dlm pertimbangan.. mmg lama gila menunggu.. tah sampai ke tidak surat aku tu, sbb paan cakap, kena pakai setem 5 kupang.. aku plak aritu tibai setem 3 kupang ja.. ya la, hantaq lebih 20 permohonan, mau x kopak kalo pakai setem 5 kupang..

Dah abeh tu, ari khamis lepas, aku ngan jijy pi la cari keja. Destinasi forst kami adalah di pejabt2 kerajaan di putrajaya. Memula kami pi kat MOE, Kementerian Pelajaran... bg la resume.. die terima dan kata, kalo dpt pon reply, kalo reject pon reply... haiah~ x pe la, tabah je.. then pegi submit kat jakim plak.. di jakim pon, pakcik tu ckp, jgn terlalu mengharap.. x pe, kami terima seadanya..

Pengalaman cari kompeni nutk training nih, menggambarkan kat aku, betapa susahnya nak mencari kerja bila dah grad nanti.. camni la keadaan yg akan dilalui, susah, perit... penat.. rasa nak marah pon ada.. tp apa bleh buat, dah nak jadi camtu kan.. jd ntuk tidak mengalami pengalaman yg lg teruk kelak, kenela aku bersiap sedia lg skang... psl training tu, kalo x dpt mana2 kompeni, maybe aku balik rumah je kot, kerje la part-time mane2 pon... 3 bulan beb.. first time aku cuti 3 bulan kalo jd camtu, sbb aku sblm ni x pnah cuti 3 bln, slalu amik je special sem...

Final exam pon dah dekat... lg 2-3 mggu kot.. maka bertambah sibuk la.. isnin ni plak aku ada presentation ntuk IT Communications.. nak kena bg technical presentation.. adeh.. pastu still 2-3 group project x siap.. semua nak kena siapkan by this week... pastu, nak kena stadi la plak ntuk final.. huhu.. apa pon, wat semua member2 uniten, yg kenal aku ke, x kenal ke, gud luck la for ur final eh.. stadi la rerajin.. ehehehe...

ok eh, tu je.. Wassalam..

"..aku punya teman...teman sepermainan.." hahaha.... ... .. .

Comments

Popular posts from this blog

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Another Year.... 2017