Industrial Training..

Salam...

Alhamdulillah, syukur ke Hadrat Allah S.W.T, akhirnye dpt gak aku placement ntuk Industrial Training.. Aku nnt training kat Cworks Mobile Sdn Bhd. Huhu.. semalam gi interview kt jln Ampang.. jauh gak tmpt dia, aku kluaq kui 7.30, smp kui 8 tepat.. ekekeke (rempit x ingat dah..ahaha..) bukan apa, yg lawaknya, interview kui 10, tp sbb aku dengaq cita dr naz mcm jauh ja, aku pon kluaq la awai.. aku pi ngan jijy.. huhu..

Sampai kt sana, awai lagi la plak... lepak2 dulu, makan nasi lemak pa semua.. dlm kui 9 kami pi cari office tuh.. skali jumpe laa... tp kami pi awai sgt.. 9.15 dah samapi.. so, brader tu suruh kami lepak dulu, kui 10 kang dtg balik.. so aku lepak la ngn jijy kat balkoni tepi tuh.. dr situ kami tgk view yg menarik gak - KL, The Metropolitan ... mmg serius, kalo dr view tu, kite leh katekan KL nih sbnrnye dah setaraf cam bandar2 lain seluruh dunia.. cume kite nyer pemandangan lebih green and that what makes the different..

Sampai la time ntuk interview, huhu.. ade small test le plak.. kene la amik.. ade 2 soklan, satu soklan nested loop (language ape aku x ingat.. C++ ke Java tah.. ) dan satu lagi soklan flow chart. Soklan nested loop tuh sbnrnye simple, tp disebabkan aku x familiar ngan language yg digunekan, serta sbb dh lame x exercise programming, mende yg simple pon leh salah.. tp bhg flow chart tuh, Alhamdulillah betul..

Walau camne pon, aku diterima jd trainee kat situ, syukur Alhamdulilah.. work scope aku akan diberitahu isnin nih, bila aku start masuk keja.. pastu, aku nyer elaun RM 200 (kos pengangkutan) dan ntuk kurangkan lg kos pengankutan, aku maybe kene dtg offfice 3 hari seminggu, bergantung pada keadaan.. so aku terima je dgn hati terbuka..

Pikir2 balik, aku rase aku ni cam unskilled dan x tahu pape... cuak pon ade rase.. adakah aku ni kompeten nak wat keje2 nih? tahlah.. aku harap2, dpt la aku belajar realiti workload tuh... segan tu segan la jugak, budak tgh belajar, tp x tahu pape.. haih.. tp, nila tujuan kite nak praktikal ni kan, bukan test skill IT je, tp skill2 yg lain spt teamwork, etc..

Jadi, kepada yg lelain yg amik praktikal sem ni, good luck la korang.. kite jumpe lagi 3 bulan dr skang~

Owh, ade nak post lagu le plak.. aku rase lagu ni best gak ntuk didengari dan dihayati..

DeHearty - Wanita

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat di bahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita mengharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

Lagu : Syamer (Syam DeHearty)
Lirik : Syamer (Syam DeHearty)




okeh, tu je.. Wassalam..

Aku balik jap rumah Khamis nih.. Ahad dtg balik sini..
Wanita istimewa aku stakat ini >> Ibu aku.. huhu :D

Comments