Posts

Showing posts from March, 2006

Industrial Training..

Salam...

Alhamdulillah, syukur ke Hadrat Allah S.W.T, akhirnye dpt gak aku placement ntuk Industrial Training.. Aku nnt training kat Cworks Mobile Sdn Bhd. Huhu.. semalam gi interview kt jln Ampang.. jauh gak tmpt dia, aku kluaq kui 7.30, smp kui 8 tepat.. ekekeke (rempit x ingat dah..ahaha..) bukan apa, yg lawaknya, interview kui 10, tp sbb aku dengaq cita dr naz mcm jauh ja, aku pon kluaq la awai.. aku pi ngan jijy.. huhu..

Sampai kt sana, awai lagi la plak... lepak2 dulu, makan nasi lemak pa semua.. dlm kui 9 kami pi cari office tuh.. skali jumpe laa... tp kami pi awai sgt.. 9.15 dah samapi.. so, brader tu suruh kami lepak dulu, kui 10 kang dtg balik.. so aku lepak la ngn jijy kat balkoni tepi tuh.. dr situ kami tgk view yg menarik gak - KL, The Metropolitan ... mmg serius, kalo dr view tu, kite leh katekan KL nih sbnrnye dah setaraf cam bandar2 lain seluruh dunia.. cume kite nyer pemandangan lebih green and that what makes the different..

Sampai la time ntuk interview, huhu.. ade sma…

JalanJalanJalan..

Salam...

Hehehe.. tajuk nyer bunyi cam gumbira kan? yeay~.. jalan2 putrajaya.. huhu.. best best.. tp sbnrnye bukan seindah yg disangkan.. mmg jalan2 putrajaya, tp jln2 cari keje ntuk industrial training.. kisah bermula mcm ni... aku, jijy ngan paan, still x dpt tmpt ntuk LI (industrial training aka praktikal aka latihan industri). Oleh itu, kami amek la keputusan ntuk pi cari tmpt kat pejabat2 kerajaan kat putrajaya.. sblm ni aku ngan jijy dah mintak dah kat Kementerian Pendidikan ngan Jakim.. still no reply.. dan dr sebab tiu, paan plak join kami ari ni pi putrajaya..

Huhu... men rodong ikut dan ja destinasi... jln punya jalan, smp la kastam putrajaya.. wahaha.. sekali turun pi tanya.. "tkt bwh, amik lif, kona kanan"..."baiklah"... "ooo..tggu kejap ye dik.."...."lalalalala~~~" "tingkat 9, bgnn selatan..".."baiklah~" lalalala... "bang, tumpang tanye, kami nak buat latihan kt sini..".."ohh..jap jap..ni, tlg tunjuk…

Lama x update..hahahah~

Salam..

Uhuhu... sejak kebelakangan nih, dah lame gak aku x update blog.. bukan apa, dah mula terasa bahang2 kesibukan.. assignment, projek, study, men game :P ..ehehe.. ntah camnala nak menempuh kehidupan di hari2 bekerja nanti.. lg 1 stgh thn dah nak abeg blajaq insya Allah... dah abeh tu nak keja plak.. pastu beli rumah, pastu beli keta.. pastu kawin... pastu ade anak.. pastu pegi aji... pastu, kembali ke alam lagi satu...

Cakap pasal kerja neh, aku dlm keadaan x pasti.. supposely, aku wat Industrial Training sem depan.. tp dimana silapnya, sampai la, x dapat kat satu company pon.. yg ada reply pon, satu reject, satu lagi masih dlm pertimbangan.. mmg lama gila menunggu.. tah sampai ke tidak surat aku tu, sbb paan cakap, kena pakai setem 5 kupang.. aku plak aritu tibai setem 3 kupang ja.. ya la, hantaq lebih 20 permohonan, mau x kopak kalo pakai setem 5 kupang..

Dah abeh tu, ari khamis lepas, aku ngan jijy pi la cari keja. Destinasi forst kami adalah di pejabt2 kerajaan di putrajaya. M…