Buli Balik...

Salam...

Huhuhu... semalam aku pi tgk wayang.. citer Afdlin Shauki, Buli Balik.. Citer ni sambungan drp d citer Buli yg dulu.. kisah die lebih kurang camni la, pas citer Buli arituh, si roy tuh jd ilang ingatan sbb eksiden tuh... jd, oleh sebab x de sape nak jage roy ni, x de kenalan @ sedare mare yg lain, make nordin pon amik le roy ni bwk balik rumah.. adekah ni niat ikhlas nordin atau die hanye mahu nak balas dendam kat roy? hehehe.. tgk citer ni kat panggung~ :P...

Best tengok.. x rugi... mmg sepanjang cite tu akan ade gelak ketawe.. tp citer kali ni ade something beyond gelak dan ketawe je.. nak tau? kene la gi tgk... mmg sesuatu yg agak lain bg aku.. ending pon cam unexpected gak lebih kurang nye... nak tau ending? kene la gi tgk jugak..ahakzz.. (aku dah promote byk dah citer ni, bro afdlin kene upah aku neh...ahahahaha~ kidding.. )

Well smalam pi ngan faiz ngan jijy... ekeke pi rempit ja.. kalo pi naik keta faiz, takut jem plak nnt, maklum la smalam kan mlm raye cine (GONG XI FA CAI yerr... :D ), so takut jem, kami pi la naik moto...lg pon sep sikit... tiket kami dah booking awal gune e-ticketing kat http://tgv.com.my.. nice service they have on the site.. mmg easy dan simple.. pasni x yah nak gi bratur awl2 beli... tempah dan collect je.. kami tgk cite tu kat The Mines.. midnight nyer show.. huhu..

Sementare nak tggu cite tu start, kami lepak le McD... hahah.. ingat nak tibai aiskrim singgit sposen dier, tp dah abes le plak.... last2 skali tibai coke ja.. maklum la, jam baru pukui 10.30.. wayang nak start kui 12 camtu... mau x mau lepak la dulu... time lepak tu mcm2 cerita keluaq.... memula cerita bas ekspres la.. then cerita tol jelapang la..truih masuk bab sejarah penang di amik francis light.. pastu sejarah sulatn kedah..sultan johore dpt gelaran sir.. ade geografi negeri johor sket.. sejarah skolah aku dan skolah jijy.. hinggalah ke isu kekejaman tentera jepun dulu2 serta proses mencapai kemerdekaan....

Dah mcm kuliah sejarah plak semalam.. perticipation dia, aku ngan jijy yg byk.. faiz lak ngantuk, x bwk rokok dier.. nak pulak kami sembang sejarah.. lagi la dia ngantuk.. ahaha... bukan apa, cerita2 tu sbb takut satgi kami ngantuk awai, nak tgk cerita satgi x buleh.. ehehe, berkat sembang hal2 sejarah nih (ecehh..ahaha), kami berjaya smp ke objektif dier..secare x sedar dah kul 11.40... wakaka.. ape lg, wayang time..

Eeheheh.. mlm ni aku dah nak balik kulim.. igt memula nak balik kemarin ke.. tp tiket ketapi ntuk kemarin dah sold out mase aku gi cari mggu lps.. ape lg, kene la amik mlm ni punye.. yg ade pon gerabak tambahan, kelas tiga.. so, aku pon ngan tabah, amik je la tiket tu.. x lame dlm ketapi tu.. 9 jam je :)))) Wahahahaha.... Balik ni byk mende nak kene uruskan... pas cuti je ade midterm test.. ekeke...

Jadi, sempena Chinese New Year ni, aku nak amik kesempatan mengucapkan Gong Xi Fa Cai kpd sme rakyat Malaysia yg meraikannya.. dan jugak selamat bercuti kat member2 uniten dan usm yg dgq cerita jugak cuti seminggu.. manfaatkan cuti anda ye.. (ahaha..)

Ok tu je, but sebelum tu, posting lagu aku kali ni.. ehehehe...

Sahabat
Album : Cinta dan Harapan
Munsyid : Firdaus
http://liriknasyid.com

Lama kau pergi jauh dari diriku
Menghilang jauh entah ke mana
Puas sudahku mencari diri mu
Pelusuk duniaku panjangkan langkahku

Mereka bilang kau tak punya apa-apa
Namun bagiku engkaulah kisah silamku
Cerita lama kisah suka dan duka bersamamu

Pasti kita kan bertemu
Setelah sekian waktu
Wahai sahabatku

Pasti kita kan bertemu
Meleraikan rindu
Wahai sahabatku

Lagu : Khairil Azrin Rafli
Lirik : Sariman & Huzaimi




okeh, disudahi post ini dgn kalimah...
Wassalam...

* heheheh... kpd member aku firhan, blajaq la elok² kat Dublin tu.. :P
** kepada abang asnawi ali, teruskan perjuangan, kekalkan keamanan di bumi Acheh..Yakinlah kepada diri sendiri dan percayalah ketentuan Ilahi,Insya Allah, bantuan Allah akan datang... :)

Comments