Haha..sok cuti..

Salam...

Weheuhu.. setelah beberapa kejadian pelik mggu lps, mggu ni aku kembali lagi.. haha.. sok plak adalah hari cuti umum.. sempena hari keputeraan, KDYMM Sultan Selangor... jadi sok adalah Isnin pertama cuti sbb lps ni kita akan ada lagi cuti ari isnin, 2 kali berturut².. cayalah.. huuu...

Sok plak, bekas PM kita, Tun Dr Mahathir Mohamad akan dtg ke Uniten ntuk bagi lecture yg bertajuk 'Leadership In Crisis Management' .. huhu.. mase mule2 dulu, aku igt derang x kasi student attend, sekali aku nyer kelas it comm tu, die wajibkan plak kami pegi.. huehuehu..aritu dah siap isi form kat website mintak invitation.. sekali invitation tu dtg lewat.. br smp kat rumah aku.. tp x pe, sbb derang kate x de invitation pon x pe.. student just tunjuk id je..hehehue.. so sok, leh la aku gi gitu je.. lame dah nak tgk Tun secare live ni..ehehe..nih bwh ni invitation card tuh..


Ahah..dan ni plak posting lagu kali ni... lagu lama nih.. tp best dengaq.. slow pace.. dan byk pringatan.. jom kita hayati.. :)

Raihan - Kasih Sayang

Kasih sayang itu titi
Kasih sayang penghubung hati
Kasih sayang itu tali
Kasih sayang pengikat diri

Dari kasih timbul simpati
Dengan sayang ada persaudaraan
Kerana kasih ingin berbakti
Saling sayang ma'af mema'afkan

Kasih sayang itu baja
Kasih sayang penyubur jiwa
Kasih sayang itu penawar
Penguat cinta penghapus duka

Kasih manusia sering bermusim
Sayang manusia tiada abadi
Kasih TUHAN tiada bertepi
Sayang TUHAN janji-NYA pasti

Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada simpati tiada persaudaraan
Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada bakti tiada kema'afan

Kasih sayang pada semua
Kasih sayang sesama kita
Kasih sayang oooo dunia
Moga selamat di Akhirat sana



Klik play ntuk start...


ok..tu je.. Wassalam..

Tanpa kasih sayang, tak mungkin manusia akan hidup.. sayang menyayangilah sesama kita, nescaya kita akan disayangi-Nya..Insya Allah..

Comments

Popular posts from this blog

Tafsir Pimpinan Ar-Rahman

Sudah jauh daku mencari...

Another Year.... 2017