Posts

Showing posts from December, 2005

Alhamdulillah~ syukur atas segalanya...

Salam...

Lama dah aku x update blog ni... bukan apa... saja ja x dak idea kebelakangan nih.. nnt2 mai la balik idea aku tu kot.. btw, smalam (30 Dec) adalah hari lahir aku yg ke 20.. x dak apa yg buleh aku katakan..selain bersyukur kpd Allah, atas segala nikmat yg telah aku terima selama hidup 20 thn nih...Selain tu, aku jugak nak ucap tima kasih byk2 kat ibu bapak aku yg menjadi asbab atas kelahiran hamba Allah ini... Mudah-mudahan Allah membalas jasa mereka..

Err..td kami ada ativiti men boling kat Endah Parade...kluaq kui 11 malam, balik pukui 4.30 pagi...huhu..namapak cam merayap malam ja..huhu... pastu kami pi mkn...masa aku nak pi mkn tu, kt situ lah aku dpt rasa betapa syukurnya aku akan nikmat nyawa dan kehidupan yg Allah dah bg kat aku, dah masuk 20 thn dah.. sebabnya? td keta yg aku naik tu, dah terbabas sambil spinning 2-3 kali tgh jalan..

"Allahuakbar" hanya tu saja yg dpt aku ucapkan byk2... kami dlm keta tu, 5 org, Alhamdulillah, sorang pon x panik, x jerit2... ma…

Look into history...

Salam....

[AMARAN : Mungkin terdapat salah ejaan yg byk kat bwh nih..harap2 paham la noo.. betulkan sendiri eh.. TQ :)]

Alhamdulillah, td dah selesai event Tun tuh... mase dengaq ucapan Tun td, mmg sggh bersemangat aku...sejam setengah tuh aku x rase ngantuk pon.. ni le kelebihan Tun M..what a good speaker he is...Tun sbnrnye bg ucapan pasal "Leadership in Crisis Management".. Tun mulekan ngan describing, what actually a leader..and what should a leader do.... Ohh..mmg rugi le x dgr... i've still have the points here..up in my head...

Then, Tun ckp lak, pasal care2 nak tackle crisis...antara isinye, Always look at the history of the crisis...identify the problem... pastu reduce the options of solutions dan yg plg penting buat a leader is to make decisions.. this is very crucial.. dan sometimes that decision...not sometimes, but always, the decision has its light and dark side... the only most we can do, is to choose the decission with the little down and should be more acce…

Haha..sok cuti..

Image
Salam...

Weheuhu.. setelah beberapa kejadian pelik mggu lps, mggu ni aku kembali lagi.. haha.. sok plak adalah hari cuti umum.. sempena hari keputeraan, KDYMM Sultan Selangor... jadi sok adalah Isnin pertama cuti sbb lps ni kita akan ada lagi cuti ari isnin, 2 kali berturut².. cayalah.. huuu...

Sok plak, bekas PM kita, Tun Dr Mahathir Mohamad akan dtg ke Uniten ntuk bagi lecture yg bertajuk 'Leadership In Crisis Management' .. huhu.. mase mule2 dulu, aku igt derang x kasi student attend, sekali aku nyer kelas it comm tu, die wajibkan plak kami pegi.. huehuehu..aritu dah siap isi form kat website mintak invitation.. sekali invitation tu dtg lewat.. br smp kat rumah aku.. tp x pe, sbb derang kate x de invitation pon x pe.. student just tunjuk id je..hehehue.. so sok, leh la aku gi gitu je.. lame dah nak tgk Tun secare live ni..ehehe..nih bwh ni invitation card tuh..


Ahah..dan ni plak posting lagu kali ni... lagu lama nih.. tp best dengaq.. slow pace.. dan byk pringatan.. jom kita h…

Huhu..finally..~!.AhaAHA

Salam...

kisah pelik bersambung..


real_azhar@msn.com Printed: Monday, December 5, 2005 2:03 PM




--------------------------------------------------------------------------------

From : Mohd Fauzi B. Subari
Sent : Monday, December 5, 2005 9:42 AM
To : ,
CC : "Roslan Ismail, Dr."
Subject : BUBAR CSNB514

--------------------------------------------------------------------------------


Assalamualaikum.

Untuk makluman, saudra berdua pihak Kolej IT telah membuat keputusan untuk menutup subjek ini pada sem 2 05/06. Hanya saudara berdua yang mendaftar elektif ini. Saudara diminta mendftar untuk elektif lain.



Sekian untuk makluman

Fauzi

cc- TT074233

TT074241




Dengan ini, maka konfemlah yg kelas Data Security aku tu akan dibubarkan...ngehehe..seperti yg dijangka....anyway, maybe aku akan amik plak e-business.. kuhuhu...bye2 Data & Computer Security... Welcome e-Business...huhu

Wassalam..

Wahaha...salah satu subjek yg aku minat dah x dpt lak sem ni...taper..tgk sem dpn lak...kalo ade r…

New Semester

Image
Salam...

Wahahu..genap seminggu hari ni aku ade kat uniten..hehe.. ;P

Kelas dah bermula seminggu, tp semalam baru rumah aku dpt line internet, so ada byk jugak la yg aku tertingai di arena internet penginternetan ni...klas semua ok sem ni...aku amik 5 subjek :> Database, Human Computer Interaction, Managing Information System, IT Communication (Tech. Comm la ni..) dan jugak Data And Computer Security..dan special sem yg akan dtg ni, Insya Allah, aku akan amik Industrial Training...

Dlm byk2 klas tu, satu klas yg agak pelik ialah Data & Comp Security..nak tau sbb apa? ntuk batch aku, hanya 2 org je register ntuk subjek ni..ingat akan closed down klas tuh, tp diteruskan jugak..huhu..so satu kelas 2 org, tp aku tgk aritu aku sorang je dtg..adeh laa..risau jugak aku dok pikiaq...satgi aday yg x kena, abeh laa..dah la sorang2..tp lecturer tu ckp maybe nak integrate aku ngan klas bdk2 senior yg subjek sama tp code lain sbb kredit hours dia pon lain..isk..serba salahnya rasa....

Takpalah …