Saturday, October 29, 2005

Ngekekekeeeeheheukhukhukk...

Salam..

:P lalalaa..best dak tajuk? hukhukhukhuk...

Ermm..aku dah sampai Kulim dah la ni..smp td pagi kat Butteworth naik ketapi...huhuhu, best~best... apa yg best aku sendiri pon x tau... yg pastinya best.. huahuahau...lalalal~~

Huuu..balik kali ni ada surprise lg..kalo aritu bapak aku beli moto baru, kali ni balik, tgk rumah aku tgh dok renovate..wahahaha..tekejut gak aku sbb x sangka plak plan nak renovate ni dibuat dlm masa terdekat... dgn ter'renovate' nya umah aku nnt, aku nnt ade bilik sendiri.. dah x kongsi ngan adik aku dah.. ahahaha..tp bilik baru aku tu kecik...lg kecik dr bilik kat cendekiawan..maklumlah..tu bilik stor sebenaqnya... saja aku bg adik aku bilik 2nd tu sbb bilik tu luas, sesuai dgn dia yg nak amik peksa nnt.. biaq dia selesa blajaq.. takmo jd cam aku dulu.. blajaq x tentu hala..hahahaha.... aku x kisah..asai ada tempat tidoq dah ok..huuu lgpon aku menjadi penghuni cendekiawan yg setia.. ( oh cendawan ku..lalala :P )

Owh..owh..aku rasa rugi ja copy AOE III masuk external...sekali x leh install..archive corrupt..wtf~! hampesh.. lps tu aku ngan perasan g geram, terus memecut moto lalu membeli cd... huhuhu.. amik melayang aku rm 15, 3 cd punya pasai.. ahahaha..rugi tol...isk isk... adeh.. =.=~ nak wat camna.. dah geram sgt..tibai ja la, huhuhukhukkhukkkhukk... tp mmg best main AOE III ni.. satu kepuasan.. wahahau.. tp nak main pon x sedap sbb rumah tgh semak giler.... sabaq..lps raya layan puas2.. muaahahah...

k la.. ni ja kot.. nnt kalo aku rajin nak tulis, aku tulis.. lagu mmg x dak kot time cuti nih.. x bwk peralatan secukupnya...mwahahahaha..ok..

Salam

Owh.. hmmmm... ok... :-|

Wednesday, October 26, 2005

Final?

Salam...

Huh? final exam? bile? bile? nape aku tak tau pon...dem~!

Hehehe...actually..aku da abes dah final exam... skang ni tggu kat apartment smp 27 haribulan sebelum balik... sbb ade tggu membe yg len abes pekser.. =.=".. camne paper final? ape lagi buleh ku katakan... hanya syukur walaupon x seindah mlm2 sepanjnag peperiksaan itu... plg risau paper SE...adeh~ salah siapa? senang citer kire salah aku laaaa~~..waaaaaa......

Ngahahah..lama gak kan aku x update blog ni...haih laaa..busy stadi..(hikhikhik =P).
Ermm...dgn berakhirnya final exam aku 24 hb aritu, maka berakhir la sem ni... cam biase, setiap kali abes sem ade je bende2 yg jadik kan... hehe bese la tu kot.. hukhukhuk... tp sem ni, aku x rase teruk sgt.. *i'm little bit enjoy this sem* walaopn ade bitter part kan, but sem ni impact of the bitter ones x kuat sgt.. dah biase kot.. alah bisa tegal biasa... x pon aku dah leh menyesuaikan diri kat uniten nih.. muahaha...

Sem ni enjoy? ape yg enjoy? not too much la enjoy actually.. just kenal mende2 baru... men bowling, snooker, futsal... nampak cam bese kan... tp bg aku ni le sem first aku men sme tu... mane penah lg sblum ni... haha.. bdk kampung yg skema la katakan ... muhuhuhuhu =P....tp tu la... org kate time umo camni la nak kenal dunia.. understand btul2.. how "the system" works... hehe... mencuba benda yg baru.. it is so much fun.. tp x de la smp langar batasan... still under control.. ngekekek..

Uyehh... 27 hb ni aku balik kampung.. ngehehe.. x sabaq nih.. nak soq ngan berbukak ngan lauk mak aku masak... rindu kat masakan ibu.. haha.. bertambah balik la berat aku..haha.. cannot resist it.. aku blk naik ketapi la as usual... senang.. kali ni balik ramai2.. aku, paan, syah, manja, nayon ngan jamal.. destinasi kami ada yg x sama.. paan ke sungkai..aku ke butterworth dan yg ken balik SP... lala.. huuu.. x sabaq nyaa.. nak raya beb.. ekeke.. btw, balik ni nak layan movies..byk dha aku copy.. masuk dlm external aku yg aku baru beli (poyo lak..dah terbiasa poyo semenjak dua nih..haih laa influence.... =P).. 160 GB beb...ngakahakahahakhak... so la ni tgh dok kumpui movies..ekeke..

Adoi la.. 2-3 hari ni, aku x leh pi masjid nak buat terawikh.. asyik ujan ja..adoi laa... dah la sorang2 kat umah nih.. i'm lonely u know..hehehe lonely~!! wahahah... tp kalo nak pikiaq balik, kita x penah lonely...sbb Allah sentiasa bersama kita..dan aku yakin akan benda ni 100%..bila pikiaq balik, x la lonely mana...huu..sok dah nak start packing barang... sok dah x online.. kot.. nak balik.. wahaha.. ok la..sampei sini aje..nnt time cuti kalo ada citer best, aku tuleh tang ni lagi noo...ok.. =P

To all my friends, sorry for my misconducts...please forgive me.. have a nice semester break, see u next sem guys...happy holiday..(jgn main mercun..wahaha :P )

Wassalam..

I lap uuu...who r you? haha.. i also dunno to whom i wrote those phrase.. only u, me and especially God.. that knows it all..Allah knows better than us..much better =P

Wednesday, October 05, 2005

1 Ramadhan 1426

Assalamualaikum...

Ohh....hari ini telah bermulalah bulan yg penuh kerahmatan dan keberkatan..bulan keampunan..bulan untuk berpesta ibadah...Inilah Ramadhan Al-Mubarak, bulan di mana umat Islam diwajibkan untuk berpuasa, bagi menunaikan rukun Islam yg ketiga. Alhamdulillah, diberi jugak kesempatan untuk aku pada tahun ini untuk merasai, sekurang-kurangnya sehari di bulan Ramadhan...entah esok ade ke tidak, Wallahualam....

Hari ini dimulakan dgn bersahur beramai-ramai...huhu..aku ikut geng mon, nuar, m@m, mibu, mirul, jijy dan gak membe yg lain, pi merempit makan kat d' limau nipis..huhu kami gerak kul 4, hehe so aku bgn kul 3.30 pagi...wakakak..sejuk x ingat..hooho.. lps tu kami pon pi le kat situh...smp situ, duk jap trus pesan makanan.. memula kami semu apesan nasi gorang..huhu...sekali brader tu ckp, nasi dah abis plak..adeh, seb baik dier kasitau cepat..hehe..mau x mau, terpakse le pesan mee goreng ngan te tarik..ahaha...

Huhu...dah lps tu, time nak berbukak lak... aku gi pasar ramadhan kat pkns bangi tuh... huhu... pi tumpang keta nazry.. sekali ujan daa... adeh... terase la kurang best nye tu... dugaan hari pertama puase..huhu.. time kmi smp tu ujan agak kuat.. nekad, kami lari pi duk bwh kemah org dok juai tu.... huhu..tunggu sereyat sket, baru pi beli makanan.. tu pon, ujan agak kasq jugak.. hehe.. redah je la labuu... aku beli nasi ayam goreng ngan roti john + air jagung.. ehehe.. mahal siot derang jual.. ape ntah.. hehe :p

Hehe.. ni kot nak tulis smepena Ramadhan ni... so nak ucap sape yg bace nih, Selamat Menunaikan Ibadah Puasa, puase tau..jgn x puase.. :P dan gak ,selamat stadi buat bebudak uniten..huhu..dah nak final dah..sat jaa sem ni rasa..huhu... good luck to u all... :D

Ok la ek, ni je la...

Wassalam..

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan buat kami...tunaikanlah hajat yg tersurat dan tersirat di dlm hati kami...hanya Engkau lah tuhan kami, Ya Allah..hanya Engkaulah Tuhan, yg berkuasa ke atas segala-galanya..dgn rahmat-Mu, ampunilah kami Ya Allah...Kurniakanlah kpd kami, kebahagiaan di dunia dan Akhirat...Aminn..