Sunday, September 25, 2005

3 Weeks to final...

Salam...

Hehehe..tajuk ja tulih english..tp aku aku tulih cam besa laa...hoho...sedaq x sedaq, sem ni dah pon nak habih..huish..awat aku rasa sat sgt pon x tau....isk...dunia btui2 semakin ke penhujung kot..tu yg dok rasa sat ja... 4 bulan x rasa woo...haih... memandangkan dah nak final ni, terpaksa la aku keja lebih sket, kalo x nnt susah la kan..

Semalam pi register class ntuk sem depan. Ok gak la jadual dia.. rasa cam sempoi ja.. ni aku tunjuk printscreen jadual aku kat bawah ni :

Ni la jadual aku Sem 2 2005/2006 nanti.. hehe :P

Haha... semalam jugak la buat stadi plan ntuk special sem ngan first sem 3rd year nnt..huhu..rasa sat ja dah nak masuk third year plak..tp lama lagi tu.. hehe :P.. aaa, nnt special sem ni aku kena amik industrial training... x tau la nak buat kat mana, haha.. nak kena pi keja plak.. tp baguih la kan, baru leh dpt pengalaman tu, ada praktikal.. baguih..baguih..

Hohoho... Nak masuk Ramadhan dah ni..lagi seminggu lebih ja kot.. Ahlan Wasahlan, Wa Marhaban, Ya Ramadhan.. ohh.. setahun telah berlalu rupanya..kini Ramadhan hampir menjelma.. bulan yg penuh keberkatan bagi seluruh umat Islam.. Bulan Ramadhan adalah masa yg sesuai untuk kita merubah sesuatu.. cam contoh, sorang kwn aku, paklong (bukan nama sebenar..wakakak :P) dia kata nak stop smoking,Insya Allah dlm bulan posa yg nak mai nih..Alhamdulillah.. smoga hg berjaya paklong (err.bukan Berjaya Times Square.. ekekekee.. ) Harap2 ler kita semua dpt menempuh Ramadhan yg bakal menjelma.. hehe.. siap2 nak sambut Ramadhan.. huhu.. ni le kali ke-2 (Insya Allah) aku puasa kat Uniten ni, sepanjang 3 kali puasa...hehe.. soq nak mkn apa ni? huhu..

Haa.. ni aku boh la satu lagu devotees.. best gak lagu dia... aku suka lirik dia, cukup bermakna.. lagu plak cam pop sket..ehe.. kalo depa buat versi x pop, mesti lagi best.. bg slow sket.. cam acapella ka..huhu. ok ni la lagu dia..

Devotees - Tika Dinihari
*************************

Oh Tuhanku
Tiada indah di malam yg ini
Melainkan dengan bermunajat kepadamu
Tiada indah suatu hari yg Aku lalui
kecuali dengan patuh kepadamu

Oh Tuhanku
Tiada indah hidup di dunia
melainkan berzikir dan menyebut namamu
Tiada indah tiba di akhirat yang abadi
kecuali dengan kempunan mu

Ya Allah Tuhanku
Yg merubahkanku Tetapkanlah
Hatiku Moga sentiasa
Dalam Agamamu
Jua taat akan perintahmu

Tuhan
Usah bebankan kami
Dengan bebanan yang berat
Seperti
Yang pernah kau berikan
kepada umat yang terdahulu Dari kami

Tuhan
Jangan Pikulkan Kami
Yang tidak kami terdaya
Maafkan salah kesilapan
Ampunkanlah Dosa-Dosa
Rahmatilah Kami

http://liriknasyid.com

***************************************

***************************************

Ok..tu je yg nak aku letak dlm post ni...Wasalam..

Err.. 14 ke 15 neh? mane satu betul nih? :P

Thursday, September 15, 2005

Rindu...

Salam...

Hehe..tajuk posting tu ntuk tajuk lagu naa...huhu...so camner life? cam biase.. tension je la jd student ni kan..keje byk, assgmt, study lagi.. hehe... pokoknye biase je la..so kali ni just nak post lagu dri Kump Nur Irsyad, lagu yg berjudul Rindu..

***********************
Nur Irsyad - Rindu
***********************
Album : Nur Irsyad
Munsyid : Nur Irsyad

Kebahgiaan ku nikmati
Bila bersama Mu
Ketenangan ku rasai
Bila bersama Mu

Kini ku rasa ketandusan
Bagai hidup tak berteman
Tak menentu arah tujuan
Jauh ku kehanyutan

Rindu, rindu
Ku pada Mu Tuhan
Sendu, sayu
Aku kerinduan

Ketaatan ibadahku
Hanyalah untuk Mu
Penyerahan keikhlasanku
Hanya pada Mu

Keimananku dinodai
Hidup penuh duniawi
Keredhaan Mu ku dambai
Sepanjang hayatku ini

Senikata & Lagu : Sha'aban Yahya
http://liriknasyid.com



Ha..camna? rasa cam pernah dengaq dak? ni lagu zaman skolah dulu ni.. dulu slalu kuar kat radio... aku pon time tu cukup bes dgq lagu ni.. tanbah plak time tu tgh study ntuk SPM.. mmg release tension la sket.. senikata dia jugak boleh tahan maknanya... dah lama x dgq lagu ni, tp aritu aku dgq plak IKIM FM tetiba pasang balik ... tekejut gak aku... tu yg aku request kat jiwang lagu ni, then trus diabadikan dlm bentuk flash, buat tatpan sesiapa yg singgah kat sini... so, ni je kot nak kate... ok..

Wassalam...

Hanya Tuhan yang tahu segalanya~...

Sunday, September 04, 2005

Back To School, Uniten..

Salam...

Ermm...setelah seminggu bercuti kat rumah, maka aku pon dah kembali
ke Uniten pade mlm semalam dan tiba td pagi(Ahad)...
Huhuhu...mmg penat ler jugak.. 9 jam atas ketapi..
bayangkan le..hehehe..tp Alhamdulillah aku sampai
jugak ngan slamat kat Uniten dlm kul 8 pagi
camtuh...wahaha...

Sampai jer uniten, aisey..tgk org konvo lak...terus perasaan
aku bercampur baur...isk...rase cam hepi ade gak...
rase cam jeles pon ade...plg x best aku rase,
buleh ke aku grad cam derang? pap! terus aku
teringat...aku ade byk assignment x finish..
study pon same..byk x study lg sedangkan ade lg 3
test menunggu...so ape aku dah buat time cuti aritu?
Ya Allah...

Ape mender signifikan aku buat time cuti?
-> ..............................................................................
...................................................................................
...................................................................................
............................................................................. <-

Cukup ke dgn titik2 ni, aku nak capai kejayaan?? Hurm..sesal kemudian x bergune..kire setiap sem, ade je dugaan aku hadapi..sem lps ngan
projek komuniti servis..sem sebelum tu ngan kalkulus...
sebelum tu ngan fizik..dan sem ni, data struct..adeh la....
salah aku jugak..sape suruh malas study? Errmm..k la..
bila dah masuk bab ni, aku jd mls ahh nak citer lagi...
ok..jumpe lagi..

Wassalam...

Ya Allah, sesungguhnya, aku adalah hamba-Mu yg sering leka dan
melanggar perintah-Mu...Kau ampunkanlah aku Ya Allah,
berikanlah taufik dan hidayah-Mu kepada ku....
Aku sedar, inilah dugaan-Mu kepadaku, oleh itu Ya Allah,
permudahkanlah segala urusan ku ini Ya Allah...
tunjukkanlah aku jalan kebenaran dan kejayaan Ya Allah...
Berikanlah aku kesudahan yg baik, di dunia mahupun akhirat..
Amin..