Posts

Showing posts from August, 2005

Nak balik..cuti semnggu...:P

Salam...

Huhuhu...aku dah nak balik dah..yeye...tp x leh yeye sangat laaa..sbb lps cuti ada 3 lagi midterm test menanti...hooo..so terpakse la korban mase ntuk study mase cuti...ekekeke...ok..nnt apa2 aku post lagi masa kat rumah...dan cam biasa, aku kalo kat rumah, x leh nak post lagu dah...huhu...oleh itu, ni aku post siap2 lagu yg aku layan masyuk skang ni...laghu drpd saiful m'sian idol..jom dengaq...wahaha...

Saiful - Ku Juga Mencintaimu
*****************************
Sukarnya untuk ku melupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda

Kehangatan terasa dijiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya..

ooh..ohh..oo..hoo..

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
bukan sengaja ku menahan
bibir membeku lidah terkelu

ku juga mencintai dirimu
kau amat sempurna buat ku
bukan saja aku biarkan
kan ku ucap jua padamu

sukarnya untuk ku ucapkan
ku takut akan kehilanganmu
akan ku buat segalanya
untuk mu kekasihku

cuma satu yg belum terbuat

Kiamat Sudah dekat

Image
Salam...
Hurmm...minggu depan aku ada byk test...kire susah gak la minggu yg mendatang ni...lps tu, abis ja semua test dah cuti seminggu lak...dah nak balik Kulim..ok gak la balik rumah kan...lama x jumpa mak ngan bapak aku..rinduku akan terubat jua akhirnya...hehehe...so dlm minggu ni rasanya aku akan sibuk study sket...

Err..awat tajuk posting aku Kiamat Sudah Dekat? ahaa...bg yg x tau lagi, ni la tajuk satu citer indon...cerita ni ade campur komedi+drama+pengajaran.... mmg best dan boleh menyedarkan kita...cerita ni mengisahkan tentang Fandy, sorang drummer kump rock. Pada satu hari, akibat insiden terkena balingan ais krim, dia pon pergila basuh muka kat sebuah musolla...dan tetiba ja, masa tgh basuh muka tu, kasut dia kene curi dek sorang budak bernama safrol...hohoho...lalu dia pon kejar la budak tu.....

Hehehe..dah lps tu..mase dlm insiden tu la, dia terjumpa ngan sorang gadis berjilbab yg anggun paras rupanya, Sarah, sorang anak Pak Aji yg leh tahan garangnya...Fandy sekali terta…

UNIC - Sahabat Sejati

Image
Salam...

Ehehe..tetibe je rase nak post lagu...post minggu ni kire dah post dah semalam...yg jerebu tu kire roundup laa minggu ni kot..lgpon esok x der ape2 aktiviti special...maybe nak pulun study saja kot..huhuh..ok laa..x mo buang masa lagi...heheh.. ni la dia, salah sebuah lagu yg termasuk dlm lagu tidak jemu dengar buat diri aku..huhu..lagu nasyid lagi...tema sahabat lagi..ahaha...ntah laa...lagu² tema sahabat ni mmg best melodi dia..lg best kalo kita hayati lirik dia satu persatu...huuu...aku tgk citer gokusen la ni...tgk dlm citer tu, jepun amat mementingkan persahabatan..sbb tu kot depa bleh maju(?) ye ke? ye la kot..hohohoho...ok.ok..


Sahabat Sejati
Album : See You D IPT
Munsyid : Unic

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terj…

Jerebu...Jerebu..[Uniten cuti 1 hari setengah]

Image
Salam...

Jerebu..jerebu...arghh...mmg teruk skang ni jerebu kat uniten..dulu mase sem 2 2004/2005 dah penah jadik camni...tp kali ni mmg teruk sgt...aku sendiri rase sakit2 tekak....tingkap, pintu sumer kene tutup..kalo tidak...adeh laa...dgn tetibe, akan terase udara tidak sihat menyerbu ke dlam ronnga hidung dan seterusnya menyerap ke dalam tekak untuk menghasilkan keadaan tekak yg amat tidak sihat...

Hurmm,so td tengahari aku ade kelas kul 1...tp aku skip sendiri..sbb mmg dah kritikal sgt...redoks plak dah balik sbb dah pening2..so aku x der la transport yg slamat ntuk gi ke kelas..lalu aku amik keputusan tuang...dlm masa pukui 1.30 tu, rupa2nya, keputusan yg aku buat tu mmg tepat..dapat News Flash yg kelas akan dibatalkan mulai jam 2 ptg dan esok lak, hari jumaat akan cuti...tp yg x best, ahad ngan sabtu minggu depan akan ganti klas yg kansel nih..isk..kira minggu dpn, klas aku straight 12 hari tanpe cuti...eeeee.....

Tu yg berlaku ari ni...ermm...lagi satu aku agak berase x…

Jihad Cinta?

Salam...

Huh? ntah..aku pon baru dgr mender ni ari ni..amik dari blog sorang sahabat...dari sahabat aku punya sahabat la cerita ni...ni aku paste seketoi dari page dia..

" Assalammualaikum..

Sorang sahabat aku slalu cakap..kalo suke kat seseorang..pendamkanlah dalam hati..jangan luahkan..juz berdoa pd Allah..sbab malu tu perhiasan diri .. bile kite sukekan seseorang..pastu kite pendamkan..tu la salah satu jihad cinta.. mmg tersiksa..tp kalo kite btol2 ikhlas..insyaAllah Allah akan makbulkan doa kite...ni..sahabat aku tu la yg cakap..aku pun rase btol..korg rase btol x? hehe.. =P btol je rrr.. =P
-Rina

Jihad cinta
jihad cinta.....
jihad yang manis pada ucapannya tapi amat pahit pada maknanya,
cinta.....
cinta pada seseorang,
pada akhlaknya, pada nur di wajahnya...
namun hati ini tidak mampu,
tidak mampu melanggar batas syariat
hati ini perlu berjihad,
jihad nan suci....

jihad cinta.....
laksanakanlah....
semoga cinta yang bakal di capai
menjadi cinta sufi...
cinta nan diredhai oleh I…

Huhuh..ujung minggu lagi.. * 1 Rejab *

Salam...

Ehehehe...rasa cam lama plak x posting kat sini...huhuhu..dah jadi mcm
weekly basis lak...aaa..ujung minggu dtg lagi...tp mmg rasa singkat
gile minggu ni...awat aa? x tau laa...yg pasti, minggu depan banyak kuiz yg menanti...kena start pulun dah...kalo x, leh lingkup jadinya..

Ermm..smalam pi main futsal lagi...huhuhu..dah ketagih tiap2 minggu plak
...semalam yg main ramai..ada dlm 14 org...so leh wat 3 team...
cam biasa, geng tapa ada skali, tp tapa ngan abg dia xdak...dgr kata pi singapore..huhu..pak arab ni, rajin plak berjalan...
x paa rezeki dia...main punya main smalam, ari ni aku sakit
buku lali...semalam main, kena rembat btui2 kat buku lali..
adeh...timbul sebelah...jln plak hencot2..
huhu..adat game...biasa la...

Aaa..sedaq, x sedaq dah masuk bulan Rejab...huhu...maknanya,
lg 2 bulan nak sambut Ramadhan..dah nak posa balik...huhu...
kira kali ni, posa kali kedua aku kat uniten..masa foundation dulu,
posa dah ada kat rumah :P...hehehe...so masuk bulan Rejab ni,
bulan yg dikatakan B…