Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2005

My 100th Post [Panas Berteduh, Gelap Bersuluh]

Salam...

Hehehehe...dah dekat 2 minggu x update blog...memula ingat nak update minggu lepas..sekali ari sabtu sampai ahad minggu lps x der plak net..kene block ke...rosak ke port kat depan tu ntah lah...x tau nak kata...tp dah lps jumpe KMC, die dah bukak port yg lg satu....jadi dah seperti macam sedia kala balik....

Ahaa...sepanjang minggu lps, mmg busy gak laaa..especially bg sesapa yg amik SE dgn Pn Badariah...maklumlah..nak kena hantaq summary dr 3 artikel..[1]No Silver Bullet [2]Airport 95 : Automated Baggage System ngan [3]Seven Myths Of Formal Methods.....dan dateline dier ialah pada hari ni..jumaat, 29 julai...ahahaha...mmg giler laaa seminggu tu...jenis wat kejer last minit...hambik kau...rasekan...ahahaha...tp aku berjaya gak abis semalam...dan dah submit td pg.

Well, hari ni kami pi main futsal lagi....team lawan : tetap team indon..team mustapa...dan kami kalah lagi...tp gap dah semakin berkurangan...huhu peningkatan la tu...lg 2 minggu plak...nak tgk leh menang ka tak...ermm…

Setanggi Syurga..

Salam...

Huhu..sebenaqnya dah lama nak post lagu nih...tp dok tangguh sbb ada problem ngan internet connection..dah terlajak sampai mlm minggu nih, meh aku cerita sket la kot..

Td kami pi main futsal..lawan ngan geng indon (geng mustapa)..huhu dan dgn bangganya, kami kalah..kekalahan tu 50 % mesti sbb aku...sbb time aku jd goal keeper tu la byk yg masuk..btw, x kisah sgt la..sbb tujuan kami ialah bersukan dan mengeluaqkan peluh..menyahut seruan kerajaan ntuk bersukan...suasana perlawanan berlangsung dgn penuh harmoni tanpa insiden yg x dingini..huhuhu...

Dan mcm biasa, dah masuk minggu kedua nih, dah ada dah assignment...plg berat setakat ni ialah SE...kena buat summary drpd 3 artikel...huehuheue....nak kena baca byk dan paham baru bleh wat...so sok akan bermula la kot...dan yg lelain tu semua nak kena baca sebelum start plak klas isnin ni..

Ok, berbalik ke tujuan asal posting ni....Setanggi Syurga...masa memula dengaq, ingatkan 100% lagu cintan cintun...tp bila dah tgk lirik dia dan meng…

Dinul Huda

Salam...

Duduk elok², releks dan hayati bait² di bawah...




~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Alangkah elok kalo dpt diselitkan sekali akan maknanya...kalo sapa ade, tlg letak yer...x pon msg kat shoutbox..time kasih...

Wassalam...

Heheh..minggu pertama....Semester I 2005/2006

Salam...

Hehehe....dah seminggu dah aku berada kat uniten ni...dah start dah kelas..Alhamdulillah, everything looks fine so far...ermm..camna nak mula eh? ermm...aku amik 5 subjek sem ni ngan 18 kredit..klas² nyer spt berikut...

CCSB 213 - Data Communication And Network (Uwe)
CCSB 234 - Operating System (Bahram)
CCSB 243 - Software Engineering (Badariah)
CCSB 354 - Artificial Intelligence (Alicia)
CCSB 364 - Data Structure And Algorithms (Zailani)

So ni ler subject yg aku amek beserta nama lect skali dlm ()...so camne subjek² ni? bg aku, sumer subjek ni ada cabaran tersendiri..ada yg kene banyak baca..ada yg kena banyak pikir dan ada yg kena mantapkan skill programming...adeh..mmg teruk nyer sem ni...nak kene tumpu bebetul...

Erm...mengenai operation codename : C aku tuh, dah ada satu lg step yg berjaya di capai...aku dah berjaya jumpa dean, dan dpt apa yg aku nak..Alhamdulillah, lps ni nak truskan ke step berikutnyer...harap step lps ni pon xkan ada byk masalah...sbb kalo operation ni saje…