Posts

Showing posts from June, 2005

Uniten Mode

Salam..

Hehe..Uniten Mode dah kembali...huhu...kelas akan bermula pada 4 hb dan spt biasa aku akan blk awai, yakni pada sok malam (jumaat). Sbb apa aku suka blk awai? saja laa..huhu..lg pon, byk menda nak kena urus...nak cuci bilik baru..nak angkat brg..nak kemas semua tuh..nak basuh moto..dll. So sebab tu aku selalu blk awai, balik naik train, sampai pagi sabtu...Sabtu tu seharian kemas2 brg, then Ahad leh la relek sblm menunggu Isnin ntuk klas bemula...

Dan spt biasa gak, antara yg perlu diuruskan awai ialah duit sewa apartment...kena bayaq dulu baru leh check in..adeh..susahnya..duit ytn lom masuk dan terpaksa la meminjam dulu drp parents..nak wat camna kan? igt dah besaq ni x mo la kaco depa..tp tu la...lps tu nak uruskan 'operasi' aku..ops codename : C..huhu mender tu? ntah..hehehe..dan of course apply line internet ntuk apartment baru..selalunya kalo awai apply, awai la KMC on..huhu...so lps ni 3-4 hari mendatang akan menjadi satu kebosanan ler kat diri aku nih sbb x d…

Cuti seminggu..

Salam...

Hehehehe....dah seminggu dah aku cuti...minggu depan dah nak kena balik uniten...huhu..sat saja cuti...erm...seminggu cuti ni aktiviti aku pon kira berbagai gak laa...err...aku wat apa aa? sat nak pikiaq...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...huhuhhuhuhuh..secara umum ni la aktiviti aku...

Btw, aku dah membotakkan kepala aku ke tahap plg maksikum aku penah wat (rapat, no 2)...huhuhu..jadi kepala aku menjadi dogol sedogol-dogolnya..whaha..(dah jadi dongga)..tp best la jugak rambut camni..berangin jaa..sejuk..kalo x aku pening ja time rambut panjang...panas...huhuhuhu...

Ermm..time seminggu ni gak aku melepaskan gian nak drive..huhu..bukan apa, bila kat kampus bukan leh dah nak drive..bukan ada keter sendiri pon..so keter hachi roku bpk aku tu laa yg menjadi tempat aku melepaskan gian..huhuh...gembiranya aku...hehehe...lg satu, aku tela…

K - Mode dah...

Salam...

Hello everybody....huhuhu..dah ader kat tempat K di negeri K...whahaha...jadilah K-Mode seadanyer...sepatutnya aku balik samada isnin atau ahad (huhu..cam aku ckp dlm post sebelum ni...) tp alhamdulillah, bleh balik awai..sebab apa? sebab kwn aku dpt dah rumah yg kami nak simpan brg tu..so pd mlm jumaat, aku bertungkus lumus..memacking semua mender aku ntuk disimpan..selain melipat kain baju ntuk dibawak pulang..ohh..ohh mmg memenatkan tp mlm tu lebih kurang kui 1.30 pagi, kami sempat lg kluaq pi supper..sbb apa? boring..komputer dah bungkus, keyboard dah gantung...

So, pada esoknyer aku pon balik ler besama paan, nayon ngan manja....kami tumpang jamal sampai kat sg besi...jamal plak balik lewat sket sbb pi singgah ampang dulu..aku dpt bas kui 11.30 pg..bas gunung raya trus ke b'worth..huhu..aku sampai dlm kui 4.15..kira ok laa..hehehe..lps tu bapak aku mai amik..ingatkan nak balik trus, tp kami pi dulu carrefour sbb nak beli brg..huhu..lps tu baru balik rumah..kira penat g…

Selamat Bercuti [Farewell Special Semester 2004/2005]

Salam...

Huhuhu...aku sebenaqnya dah abih dah exam...abih hari Rabu haritu..paper World Civilization....perghh..soklan dia...mencabar gak laa..tp camna pon, benda dah abes...so x dak apa la yg nak dibimbangkan lagi....dan sebenaqnya la ni..aku dah berada di mode cuti...pra-cuti..huhuhu

Dah bleh balik dah ni...tp awat aku x balik? jenjeng²...aku tgh tunggu kwn aku nak simpan brg...huhu..katanya hari ahad ni baru bleh simpan...-___-" - sabaq saja laa...jijy, member serumah aku dah balik dah Segamat semalam...Fairuz plak awai² haritu(Selasa) dah balik pi Kelantan pi jumpa tunang dia (ciss..jeles!) huhuhu..tingai la aku ngan paan kat rumah ni..Paan plak kata nak balik harini..(pala hg paan balik ari nii)..kalo btui dia jd balik ari ni, alamat sensorang la aku kat sini...hampess...

Ermm...dua bulan special sem kali ni, rasa masa yg amatler singkat adanyer...huhu..x dan nak rasa puas, dah abis sem...ahahaha..giler laa...mau tak rasa camtu, sem ni saja dah 3 kali aku balik rumah..aku sela…

Teman Sejati 2005

Salam...

Adeh..tadi baru lps buat exam Discrete Structure...aduss..pening kpale laaa..x abis lagi nih..dok berdenyut jaaa...mau tak nya...td dlm dewan tuh mmg twnsion..byk yg nak kena tulis...aku wat pon cukup² time jer..ntah btul ntah tidak..harap² byk gak laa yg aku dpt betul....lusa plak ada exam world civilization..paper last aku sebelum melabuhkan tirai spesial sem sesi 2004/2005...mlm ni rilek sat (mmg btui punya pening)..sok pagi study balik...

Okeh jom kita dengaq lagu Teman Sejati 2005 dr Kumpulan Brothers...
~ To all my friends...u know who u are...:-)

Teman Sejati 2005 - Brothers
-----------------------------
Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Ku…

Downloads @ http://tokapi.blogspot.com

Salam...

Hurmm..tension nyer...nak exam ni pening pala plak...arghh..so aku pon dok saja² mula la dok merepek....la ni aku dah ada file server kat net nih.. aku guna save file...mcm best plak pakai mende nih...kalo nak tau klik banner Save File kat bawah sebelah kanan tuh.... la ni aku share mp3 ngan installer... mp3 leh di access di http://shinnosuke.servemp3.com dan aku nyer installer di http://shinnosuke.myftp.biz

Nape shinnosuke? huhu..kalo sape yg dok kampus uniten, mungkin tau la kot...bg yg tak tau, shinnosuke adalah nama pc aku kat uniten..dan aku wat web sharing kat pc tuh..so aku amik sempena nama pc aku ....hurmm..setakat ni p3 aku x byk shgt aku bubuh....installer plak baru satu, Al-Quran Digital..Hurm..Al-Quran Digital ni bagus gak laa...ada ayat sekali ngan terjemahan + sikit tafsir...kira ok la ntuk kita rujuk sket² dan baca kt pc...nak download masuk ler http://shinnosuke.myftp.biz....

Rasanya, file² aku nih x kan bertahan lama...ye laa..sbb ni kan mender free, so k…

'Araftuka...

Salam...lagu minggu nih ada 2 version noo...Lagu 'Araftuka dendangan raihan dan Muhammad Al-Husayyan...kalo di Kuwait tajuk dia 'Araftooka Ya Rabb..Tq very much to Different (B.J Al-akhawand) for sending me this wonderful Kuwait version.. May Allah Bless U sis...Okeh..jom kita dengaq 2 version nih....

Version 1
Versi Kuwait - Release kat Kuwait...
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Version 2
Versi Malaysia - Release kat Malaysia...
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Haaa..ok yer..Wassalam...

* Adeh.. *

Salam...

Adeh laaa..penat gak ari ni...hurm...td aku gi ler kenduri kawen kat rumah makcik aku..huhu...dah pegi tuh, biasa laa..kena la wat keja...penat lak rasa...ingatkan keja x banyak...sekali tetiba tu, depa mai ramai sekaligus..abis laa aku dok pi sana, mai sini...mmg kalut la tadi...tp nasib baik la keadaan terkawal...lauk pauk plak cukup..nasi pon byk lagi....so semua tetamu dpt ler menikmati jamuan ngan sempurna.....

Haaa...esok aku nak balik uniten...byk keja penting x wat lagi...antaranya ialah melayana anime naruto 137 dan jugak mendownload Law Of Ueki 8 ("-__-). Huhu...mmg byk lg mender penting x abis...antaranya sequel Star Wars yg aku baru layan episod 4 (aku layan ikut tahun dia kluaq kat cinema) drpd 6 episod kesemuanya....wahaha...dan ada la jugak beberapa movie yg aku dah download tp x abis layan lagi...

Study? penting ke? heheheh....penting laa..ye laa..aku nak start study la ni...final exam ntuk short sem ni pon dah bakal menjelma lagi 2 minggu...byk gak aku x co…