Thursday, June 30, 2005

Uniten Mode

Salam..

Hehe..Uniten Mode dah kembali...huhu...kelas akan bermula pada 4 hb dan spt biasa aku akan blk awai, yakni pada sok malam (jumaat). Sbb apa aku suka blk awai? saja laa..huhu..lg pon, byk menda nak kena urus...nak cuci bilik baru..nak angkat brg..nak kemas semua tuh..nak basuh moto..dll. So sebab tu aku selalu blk awai, balik naik train, sampai pagi sabtu...Sabtu tu seharian kemas2 brg, then Ahad leh la relek sblm menunggu Isnin ntuk klas bemula...

Dan spt biasa gak, antara yg perlu diuruskan awai ialah duit sewa apartment...kena bayaq dulu baru leh check in..adeh..susahnya..duit ytn lom masuk dan terpaksa la meminjam dulu drp parents..nak wat camna kan? igt dah besaq ni x mo la kaco depa..tp tu la...lps tu nak uruskan 'operasi' aku..ops codename : C..huhu mender tu? ntah..hehehe..dan of course apply line internet ntuk apartment baru..selalunya kalo awai apply, awai la KMC on..huhu...so lps ni 3-4 hari mendatang akan menjadi satu kebosanan ler kat diri aku nih sbb x der tenet..sabo je laaa...

Hurm...camna la suasana Sem 1 205/2006 ni ek? dah masuk 2nd year dah degree aku...so bermakna dah hampir masuk thn ketiga aku ade kat uniten nih...hurm..saban thn aku dok mengharapkan keadaan yg lebih baik dr sebelumnya...harap2 thn ni pon akan ada perubahan ke arah kebaikan....aku kalo boleh dah x nak ler memain sgt...sem ni amik 5 subjek, 18 kredit...klas mmg pack gila..hurm...kalo x pulun, aku rasa susah nnt...kena la plak pulun lebih sket sem ni...

Ok, ni last post before aku balik uniten...so review cuti 2 minggu ni rasanya x byk beza spt dlm post sebelum ni...cuma nak tambah, aritu aku lupa nak tulis yg aku makan belangkas...selalunya sepupu aku yg tangkap belangkas tu..kami bwk balik, then bakaq...huhu..lps tu mkn ler teluq belangkas tu..lemak rasa dia....isi dia pon ok gak..rasa cam ketam sket2 (ye ke? huhu)..tp nak makan ni kena la tau cara kopek dia selain kena tau part mana leh makan, yg mana x leh mkn...sbb org kata kalo makan **** dia, leh mati..huhu x tau laa..bukan aku kata..org yg kata...

Ermm...so selamat pulang ke Uniten kpd sumer pelajar Uniten..pulanglah dengan berhati-hati...mari kita jadikan sem yg mendatang ni semester yg penuh dengan pencapaian, kecemelangan, kebahagiaan dan kegembiraan...semoga Allah memberkati kita semua..x lupa gak kpd member2 yg blajaq dia IPTA, dengaq kata masuk balik pd 8hb...ada lg seminggu spare...hehe...sama gak..semoga sukses dan ceria pada sem baru ni..ok... :)

Huhu..sorry byk2 kat geng2 aku...aku bukan x mo kluaq sepanjang 2 minggu ni..tp keadaan ekonomi aku x mengizinkan...Insya Allah, lenkali kalo ada peluang, kita teruskan dengan agenda2 yg dah dirancang..huhu..Kita merancang, namun hanya Allah yg menentukan...

Wassalam...:P

Saturday, June 25, 2005

Cuti seminggu..

Salam...

Hehehehe....dah seminggu dah aku cuti...minggu depan dah nak kena balik uniten...huhu..sat saja cuti...erm...seminggu cuti ni aktiviti aku pon kira berbagai gak laa...err...aku wat apa aa? sat nak pikiaq...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...huhuhhuhuhuh..secara umum ni la aktiviti aku...

Btw, aku dah membotakkan kepala aku ke tahap plg maksikum aku penah wat (rapat, no 2)...huhuhu..jadi kepala aku menjadi dogol sedogol-dogolnya..whaha..(dah jadi dongga)..tp best la jugak rambut camni..berangin jaa..sejuk..kalo x aku pening ja time rambut panjang...panas...huhuhuhu...

Ermm..time seminggu ni gak aku melepaskan gian nak drive..huhu..bukan apa, bila kat kampus bukan leh dah nak drive..bukan ada keter sendiri pon..so keter hachi roku bpk aku tu laa yg menjadi tempat aku melepaskan gian..huhuh...gembiranya aku...hehehe...lg satu, aku telah menggunakan RASENGAN aku secara maksimus...huhu...sama gak cam hachi roku, rasengan aku x dibenarkan dibawak ke kampus..aduhhh...so ntuk melepaskan rindu dan gian, aku telah memaksimumkan penggunaan kedua2 nyer......

Hurm...semenjak cuti ni aku dah mula guna shareaza....resultnya amat bagus tp time dl lagu laa..mivie, video clips dan lelain tu blum pnah berjaya lagi...mau tak nya...internet slow gila...huhu...aku x leh afford nak pakai streamyx...kira nak tunggu balik kampus laa nak try semua tuh...hhuuu...Naruto pon dah 1 episod terlepas..basilisk lagi..law of ueki lagi..isk...x sabaq nak balik kampus...

Ok tu saja laa...huhu...Wassalam..

Ermm..selamat datang dan selamat menghadapai orientasi diucapkan kpd bebudak baru intake june 2005/2006 uniten...huhu..blajaq ler sungguh2 demi mencapai cita2 anda...errr..dengaq kata faci thn ni semua ganas dan gile2..so bersedia la menghadapi segala kemungkinan..teringat plak 2 thn lps.. "..Saya kate, jln atas jln...bukan jln atas jln raya..." wahahahah.... :)

Sunday, June 19, 2005

K - Mode dah...

Salam...

Hello everybody....huhuhu..dah ader kat tempat K di negeri K...whahaha...jadilah K-Mode seadanyer...sepatutnya aku balik samada isnin atau ahad (huhu..cam aku ckp dlm post sebelum ni...) tp alhamdulillah, bleh balik awai..sebab apa? sebab kwn aku dpt dah rumah yg kami nak simpan brg tu..so pd mlm jumaat, aku bertungkus lumus..memacking semua mender aku ntuk disimpan..selain melipat kain baju ntuk dibawak pulang..ohh..ohh mmg memenatkan tp mlm tu lebih kurang kui 1.30 pagi, kami sempat lg kluaq pi supper..sbb apa? boring..komputer dah bungkus, keyboard dah gantung...

So, pada esoknyer aku pon balik ler besama paan, nayon ngan manja....kami tumpang jamal sampai kat sg besi...jamal plak balik lewat sket sbb pi singgah ampang dulu..aku dpt bas kui 11.30 pg..bas gunung raya trus ke b'worth..huhu..aku sampai dlm kui 4.15..kira ok laa..hehehe..lps tu bapak aku mai amik..ingatkan nak balik trus, tp kami pi dulu carrefour sbb nak beli brg..huhu..lps tu baru balik rumah..kira penat gak ler semalam...

Arghhh..tu jer yg aku dpt katakan...why? heheh..aku dpt 56 k jer connection..biasa la dial-up..tp aku tp bersukur laa..drpd x der, ada jugak connection..cuma yg kureng aku x leh dl anime dan jugak upload file..huhu...nak wat camne kan? but still ok sbb aku tgk skang ni connectio tmnet kat tmpt aku makin ok..jrg dah discon tetiba..kalo dulu, pergh...mesti jer aku call nombor 1-800 tuh...kejap2 discon...page loading pon skang nih dah laju..so overall, still memuaskan le bg aku dial-up tmnet nih...so sbb tu time seminggu dua nih aku x dpt nak upload file dan gak lagu flash...huhuh...x per..nnt lg 3 thn aku nak psg stramyx..hehehe...

Aktiviti cuti? relek jer puas2....sbb lg 2 minggu aku dah nak start new sem...btw, aku aku dah dpt surat kelulusan YTN ntuk tukar course..alhamdulillah dan time kasih ler kat ytn sbb luluskan permohonan aku..lps ni nak kena dpt signature dekan dan gak lain2 proses...adeh, terpaksa ler aku sibuk biler bukak sem nnt...ermm camner pon tq kat sesape yg tolong dan sokong aku nak change course nih...semoga tuhan yg blasa jasa anda dgn sebaik balasan...huhuhu..

Ok..that's all folk..Wassalam...

isk..isk..isk....camner nak layan anime nih?

Friday, June 17, 2005

Selamat Bercuti [Farewell Special Semester 2004/2005]

Salam...

Huhuhu...aku sebenaqnya dah abih dah exam...abih hari Rabu haritu..paper World Civilization....perghh..soklan dia...mencabar gak laa..tp camna pon, benda dah abes...so x dak apa la yg nak dibimbangkan lagi....dan sebenaqnya la ni..aku dah berada di mode cuti...pra-cuti..huhuhu

Dah bleh balik dah ni...tp awat aku x balik? jenjeng²...aku tgh tunggu kwn aku nak simpan brg...huhu..katanya hari ahad ni baru bleh simpan...-___-" - sabaq saja laa...jijy, member serumah aku dah balik dah Segamat semalam...Fairuz plak awai² haritu(Selasa) dah balik pi Kelantan pi jumpa tunang dia (ciss..jeles!) huhuhu..tingai la aku ngan paan kat rumah ni..Paan plak kata nak balik harini..(pala hg paan balik ari nii)..kalo btui dia jd balik ari ni, alamat sensorang la aku kat sini...hampess...

Ermm...dua bulan special sem kali ni, rasa masa yg amatler singkat adanyer...huhu..x dan nak rasa puas, dah abis sem...ahahaha..giler laa...mau tak rasa camtu, sem ni saja dah 3 kali aku balik rumah..aku selalu balik sekali jaa dlm satu sem..time midterm...tp sem ni balik byk kali sbb ada urusan yg perlu diselesaikan...huhuhu..jd sebab tu aku balik lmbt sket pon, x rasa apa sgt...

arghh...tgh dok taip aku lupa plak aku naik taip apa...hampeh nyaaaaaaaa....k laaa..sampai sini aku ngarut..eh sat..dah ingat plak...huhu...aku cuti semingu lebih ja...lps tu dah nak baik sem baru dah...dah nak masuk darjah dua dah.. (yay! - ^_^)...huhuhu..selamat masuk darjah dua aku ucapkan kpd geng² aku yg nak masuk darjah dua sama cam aku..ahahah...

Ok...akhir kata..selamat bercuti...dan jumpa lg next sem..(2 minggu jer lagi...) hehhehe...

Wassalam...

isk...700 times and still counting...huhu

Monday, June 13, 2005

Teman Sejati 2005

Salam...

Adeh..tadi baru lps buat exam Discrete Structure...aduss..pening kpale laaa..x abis lagi nih..dok berdenyut jaaa...mau tak nya...td dlm dewan tuh mmg twnsion..byk yg nak kena tulis...aku wat pon cukup² time jer..ntah btul ntah tidak..harap² byk gak laa yg aku dpt betul....lusa plak ada exam world civilization..paper last aku sebelum melabuhkan tirai spesial sem sesi 2004/2005...mlm ni rilek sat (mmg btui punya pening)..sok pagi study balik...

Okeh jom kita dengaq lagu Teman Sejati 2005 dr Kumpulan Brothers...
~ To all my friends...u know who u are...:-)

Teman Sejati 2005 - Brothers
-----------------------------
Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita
-------------------------------

-------------------------------

- Tq manja_realmad sbb bg lagu nih..mana hg tau aku suka lagu nih? :P

- Lagu ni wat aku teringat balik masa darjah 6 dan zaman aku mula masuk tingkatan 1 thn 1998..sbb time tu kalo pi kem motivasi, lagu ni la yg selalu diputarkan...(aku ingat lg masa aku pi Kolej Mara Kulim ntuk program student angkat depa thn 1997)..

- Masa memula dulu aku ingat aku x suka genre yg dibawak kump. Brothers tp ternyata aku silap sbb rupa² nya aku mmg minat lagu² drp kump Brothers..contoh lagu lain yg aku minat, Doa Perpisahan ngan Untukmu Teman...

- Okeh...aku dedicate lagu ni ntuk semua kwn² aku yg dari tadika dulu..skolah rendah...skolah menengah dan gak yg dok ada kat Uniten la ni...begitu jugak kpd anda yg sedang membaca blog nih..tima kasih.. U know who u are....

OK..Wassalam...

Thursday, June 09, 2005

Downloads @ http://tokapi.blogspot.com

Salam...

Hurmm..tension nyer...nak exam ni pening pala plak...arghh..so aku pon dok saja² mula la dok merepek....la ni aku dah ada file server kat net nih.. aku guna save file...mcm best plak pakai mende nih...kalo nak tau klik banner Save File kat bawah sebelah kanan tuh.... la ni aku share mp3 ngan installer... mp3 leh di access di http://shinnosuke.servemp3.com dan aku nyer installer di http://shinnosuke.myftp.biz

Nape shinnosuke? huhu..kalo sape yg dok kampus uniten, mungkin tau la kot...bg yg tak tau, shinnosuke adalah nama pc aku kat uniten..dan aku wat web sharing kat pc tuh..so aku amik sempena nama pc aku ....hurmm..setakat ni p3 aku x byk shgt aku bubuh....installer plak baru satu, Al-Quran Digital..Hurm..Al-Quran Digital ni bagus gak laa...ada ayat sekali ngan terjemahan + sikit tafsir...kira ok la ntuk kita rujuk sket² dan baca kt pc...nak download masuk ler http://shinnosuke.myftp.biz....

Rasanya, file² aku nih x kan bertahan lama...ye laa..sbb ni kan mender free, so kalo nnt korang dah x nampakapa atau dah x leh download tuh, maksudnye file tu dah expired...mmg x leh wat apa kan...so try la download dulu tgk mcm mana...Ok la yer..aku nak smbg baca lak..ok..

Wassalam...

Tuesday, June 07, 2005

'Araftuka...

Salam...lagu minggu nih ada 2 version noo...Lagu 'Araftuka dendangan raihan dan Muhammad Al-Husayyan...kalo di Kuwait tajuk dia 'Araftooka Ya Rabb..Tq very much to Different (B.J Al-akhawand) for sending me this wonderful Kuwait version.. May Allah Bless U sis...Okeh..jom kita dengaq 2 version nih....

Version 1
  • Versi Kuwait - Release kat Kuwait...

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Version 2
  • Versi Malaysia - Release kat Malaysia...

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

Haaa..ok yer..Wassalam...

Saturday, June 04, 2005

* Adeh.. *

Salam...

Adeh laaa..penat gak ari ni...hurm...td aku gi ler kenduri kawen kat rumah makcik aku..huhu...dah pegi tuh, biasa laa..kena la wat keja...penat lak rasa...ingatkan keja x banyak...sekali tetiba tu, depa mai ramai sekaligus..abis laa aku dok pi sana, mai sini...mmg kalut la tadi...tp nasib baik la keadaan terkawal...lauk pauk plak cukup..nasi pon byk lagi....so semua tetamu dpt ler menikmati jamuan ngan sempurna.....

Haaa...esok aku nak balik uniten...byk keja penting x wat lagi...antaranya ialah melayana anime naruto 137 dan jugak mendownload Law Of Ueki 8 ("-__-). Huhu...mmg byk lg mender penting x abis...antaranya sequel Star Wars yg aku baru layan episod 4 (aku layan ikut tahun dia kluaq kat cinema) drpd 6 episod kesemuanya....wahaha...dan ada la jugak beberapa movie yg aku dah download tp x abis layan lagi...

Study? penting ke? heheheh....penting laa..ye laa..aku nak start study la ni...final exam ntuk short sem ni pon dah bakal menjelma lagi 2 minggu...byk gak aku x cover lagi..especially discrete ngan world civilization...huhuh....korang pahama le kan camne situasinyer la ni hehehe...(err...aku amik 2 subjek tu je sem ni.. :P)

Bila time nak pekser camni, mesti ade mcm2 bende pelik kan? emosi sumer org time ni tgh x betul...sket je salah ada la yg nak bebai..nak marah..nak merajuk..nak menangis...nak pukul org...sumer ade laa...ahahaha..so marilah kita sama2 bersabar dlm menempuhi emosi kiter sendiri dan jugak emosi org lain...kalo ade yg pelik2 tu, pepaham je la...tu mesti emosi dier tgh terganggu tuh...huhuhu..dan akhir kata..moga Allah memberkati perjuangan ita..mudah-mudahan kita akan dirahmati dan dipermudahkan untuk kita bila jawab exam nanti..Insya-Allah..marilah kita bersama-sama mendoaknnya..Amin..

Hehehe..tu jaa..Wassalam...