Posts

Showing posts from May, 2005

The Law Of Ueki ending song...

Salam...huhu..aku suka sangat lagu bawah ni...best saja dengaq...nak dengaq? klik play noo....

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.
Aiko Kayo - Kokoro no wakusei [~Little planets~]
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.
itsumo soko ni iru hazu to
omotte ita kimi ga inai
dokoka natsukashiku
kanjirukedo samishiku wa nai

nani genaku miageta
ano aoi iro no sora ni

chorus:
kokoro ga ukabeta planet
mayotta toki ni wa omoidashite
ano hi no bokura ga kitto
itsumo kanata de mitsumete kurete iru

sukitooru hitomi no planet
zutto kawaranu omoi ga koko ni aru

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.
English Translation :
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.
You were always there
I thought, but you're not here
Somehow, it feels reminiscent
Yet, i don't feel lonely

I looked up casually
At that blue-coloured sky

The heart floats a planet
Remember this,when you get lost
Our old selves from back then
Are always watching us from far off

A transparent's eye planet
A nev…

Sit Down,Relax,Listen To This...

Salam..
Relax and feel this song...

Mawlay - Muhammad Al-Husayan



-Originated from Qasidah Burdah by Imam Busiri
-> Info... Info 1
Info 2


Wassalam...

Aku Dan Komputer

Salam...

Hurm...kali ni aku nak menyingkap kisah aku dan komputer...ntah la..tetiba ja rasa nak tulis benda ni...so ni la yg apa aku nak cerita...

*Zaman Prasejarah..*

Hehehe..zaman ni ler first time aku jumpa komputer...huhu..masa ni umuq aku 10 thn & dlm darjah 4. Sebelum tu aku x tau langsung apa kejadah la menatang komputer tu, sampai la satu hari ada satu training centre mai wat kelas komputer kat skolah aku...huhu...memula tu depa wat demo dan aku dah tertarik la sesangat nak masuk klas tuh..lalu aku pon merayu ler kat bapak aku suruh benarkan aku masuk kelas tuh, tp bapak aku x bersetuju krn time tu yuran 10 sebulan agak mahal bg family aku...tp atas desakan aku yg gigi serta menggunakan hikmat mata kesian(cam dlm sinchan), bapak aku mengalah dan bersetuju ntuk benarkan aku ikut klas tuh...hehehe..berjaya..

Dah lepas tuh, aku pon blajaq la kat kelas tuh...hehehe...time tu aku blajaq guna laptop..jenama nec kot kalo x silap..huhu..mmg perak gila la time tu...biasa la baru jump…

Aaaa?

Salam...

Aaaa? huhu..camni la hidup aku minggu nih....jd pelik semacam saja...tu yg lama gak x post hehe..hampeh tul..ermm...minggu ni aku asyik download nasyid international saja...bukan apa, kekadang best plak dengaq nasyid paka arab nih..yg best antaranya muhammad al-husayan ngan ahmad al-hajry...perghh..mantap la suara depa...depa ni dua² asai kuwait...

Humm..lps tu la ni aku dok main game Rome: Total War...ahaha..masyuk gak ler..main dia bukan semata² perang, tapi kena ada strategi politik semua...best woo...memula ingat x leh install nak pi tukaq cd lain laa, sekali cina tu bg aku cd yg version baru punya...dia kata cd baru ni mesti leh install..huhu..btui laa..dah bleh install, trus bleh main...tp kan, kwn aku pon beli yg version baru ni, dia punya x leh main..nak kata komp dia x power, dia pakai P4-2Ghz (aku AMD Athlon 900 Mhz jer)...kalo kom aku bleh main, kom dia mesti main...RAM pon sama gak ngan aku..cuma GC dia saja kot 64...tp tu bukan satu problem aku rasa..Installer dia …

Happy Mother's Day..

Salam...

To All Mother In The World and Especially my Mom and Aunts...

Happy Mother's Day...

Your Mother - Rasheed A Bhikha
-------------------------------

Who should I give my love to?
My respect and my honour to?
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

'Cause who used to hold you
And clean you and clothe you?
Who used to feed you
And always be with you?
When you were sick - stay up all night
Holding you tight?
That's right, no other -
My mother

Who should I take good care of
Giving all my love?
Who should I think the most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

'Cause who used to hear you
Before you could talk?
Who used to hold you
Before you could walk?
And when you fell
Who'd pick you up?
Clean your cut?
No one but your mother -
My mother

Who should I stay right close to?
Listen most to?
Never say no to?
After Allah
And Rasul…

Follow Me

Salam...

Lagu lagi...dari anime BECK. Ni lagu Koyuki nyanyi ngan geng org tua tuh...lagu rentak 60 an...layan la yer...

Follow Me
----------
Follow Me
Baby, I Won't Let You Leave If You Believe In Me
And I Always Set You Free From All Those Yesteryears
But You Don't Know How Much
I Got Believe In You

I Was Staring At Your Shoulder Shivering
In Such A Coldest Summer Breeze
Meanwhile I Wonder Why We're Here
Look For The Line Between Love And Friends
We'll Be Twisting Ourselves Again

I Was Standing At The Corner On The Street
Watching The Wheels Are Turning Free
Waiting to Back Up On My Feet
Reading A Line Between Night And Day
I'll Be Twisting Myself Again

~>

~>

Hehehe...Wassalam...

Happy, Sad, Lonely

Salam....

Happy...
Yes...hari ni result dah kluaq..Syukur Alhamdulillah, result aku kira ok gak. CGPA pon maintain cam sem lps...aku mmg sgt bersyukur sbb aku kira aku akan down teruk tp kuasa Allah mengatasi segala²nya....Syukur kpd Mu Ya Allah, Tuhan Yang Maha Berkuasa dlm menentukan segalanya...tima kasih aku ucapkan kpd ibu bapak dan jugak lecturer serta kwn² yg banyak membantu...so aku happy la sket..

Sad..
But suddenly...kunci bilik aku plak hilang...arghh..dugaan apakah ini? aku kluaq awai pi makan kat upten...balik saja tgk kunci ilang..isk x leh jadi...aku check poket btui²..pon x dak..adehh...aku pi upten cari, tp dah x jumpa...aku ingat kunci tinggai dlm bilik, so aku jumpa la residen en.ibrahim nak mintak kunci...lps dah bleh bukak pintu bilik aku, confirmed takdak kunci dlm bilik...maksudnya dah ercicir..adeh tension nya aku sbb ni la first time jd camni...wargh..sok pagi terpaksa la aku pi jumpa en hamzah nakmint ak kunci baru...adeh...dengaq kata kena denda rm 50...sapa x s…

RM 235.00?

Salam...

Ermm..kalo dulu aku penah post pasal kenaikan harga harga sewa paratment kat uniten...cadangan asal kenaikan ialah dari RM 230 ke RM 280, tp ikut berita terbaru yg aku dpt mengatakan kenaikan hanya RM 5 rinngit jer..dan bukan RM 50 spt sebelum ni...benarkah citer ni? memula aku noticed menda nih bila fakrul tulis camtu kat nickname dia dlm MSN messenger lps tu fairuz lak ckp kat aku, confirmed kan benda ni...tp as far yg aku concerned, x dak lagi official release dari pihak pengurusan uniten...hurmm...so berita ni blum bleh 100% confirmed...dgr kata ni usaha kepimpinan MPP...kalo camtu bagus lah...dulu kalo kami asyik kutuk, kini anda tlh buktikan kemampuan anda utk membela nasib pelajar..maka, kalo benar dan confirmed perkara ni, aku x akan teragak² ntuk turun mengundi sekali lagi mcm sem lepas...mungkin jugak benda ni disebabkan campurtgn "org dalam" dari tnb hq..but who knows...anyway Alhamdulillah la kalo berita ni btui....slamatt!!

Wassalam..