Posts

Showing posts from April, 2005

Yeah..another song..

Salam...

Huhuu..meh layan lagu ni plak...

Aku Cinta Aku Rindu
********************
Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada di sisi

Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa

Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama aaa...

Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini...

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya ooo...

Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada disisi

Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa...

Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama oo...

Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini...

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

~>

~>

***************
Aaa...semua org mesti tau ni lagu nurul ngan ajai kan? tp yg aku post ni version yg telah diubahsuai oleh sebuah band dari MMU, Jobber Scrobbers dan dinyanyikan oleh Fina. Huh, first time aku den…

Yes..Special Semester is ON!!

Salam...

Dah dekat seminggu aku balik uniten sbb buat special sem....hurmmm...aku amik 2 subjek, discrete structure ngan world civilization. Well, stakat ni semua masih under control...x dak lg problem yg besaq....walaubagaimanapun, aku ni cam biasa laa..lemah sket dlm math ni, so cam x bleh blah saja discrete tuh..tp cam org kata laa..di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...harap² aku jumpa la jalan tuh...

Ermm..patutnya aku post menda nih lg awai dr hari ni...tp nak wat camna, line internet aku baru masuk semalam...kami dah apply hari isnin, tp dpt khamis...org lain yg apply lambat dari kami pon dpt dulu..so dengan rasa separuh marah, aku suruh fairuz call KMC, tanya tgk apa problem dia...sekali depa ckp, patutnya 25 hb dah masuk...huh...tp awat tak masuk lagi? persoalan tu diabaikan sbb lps call saja, teruih depa open port yg kat rumah kami tu...so x yah la kami nak bising² lagi...TQ ler KMC...

Huuu(?)..nampaknya special sem kali ni x mcm dulu...internet nampaknya cam biasa dan buka…

Kespecialan Kesemesteran Ketukaran Kejadualan

Image
Salam..

Yeah..i've changed my timetable for this coming special semester...I'm adding World Civilization (CIVB 113) to my subject list taken and this what my timetable for the special semester looks like :


Click to get the actual size timetable...




Okeh..that's all..

Wassalam

Sakura No Ame, Itsuka

Dah lama x post lagu...huhu..

Sakura No Ame, Itsuka

Lyrics,Song,Sang
By Takako Matsu

Now Playing..

Haru no hikari ni tsutsumareta mama de
Hitori iko wo hisome naite ita
Sayonara mo iezu ni
Hanareta ano hito no omokage ga naze ka yomigaeru

Nani mo shite agerarenakatta no ni
Itsumo mimamotte kurete ita koto
Tsutaetakatta no ni
Anata wa mou nani mo kotaete kurenai, tooi hito

Arigatou-tte ittara
Eien ni sayonara ni naru
Hateshinai kono tabi de
Dokoka de itsuka aou

Motto ironna koto hanashitakatta
Itsuka kanau mono to omotte ita
Yasuraka na negao ni
Sotto fureta kuchibiru ni koborete yuku, namida ga

Sakura no ame ni naru
Yume ga ima niji wo kaketeku
Anata wa sora wo yuku
Watashi wo hitori ni shite

Eien no oyasumi
Sasayaite miageta kono machi no sora wa aokute

Sakura no ame ga furu
Yume ga ima niji wo koeteku
Anata wa sora wo yuku
Watashi wo hitori nokoshite

Arigatou-tte ittara
Eien ni sayonara ni naru
Hateshinai kono tabi de
Dokoka de itsuka aeru...

:Translation:

While encircled by the light of spring
Alone, hiding my breathi…

Huhu..(lagi..ekeke)...Dah nak balik uniten...

Salam...

aku tgk dlm kebanyakan blog, suma dah tulis nak abes cuti dah...huhuhu..btui²...mmg dah nak abes cuti...tp depa cuti 3 minggu...aku 2 minggu lebih ja...huuhuhu...ampes sket jadinya..tp nak wat camna...so apa yga aku dpt time cuti? aku berjaya membela badan aku ke tahap maksimum...huhuhu...makin besor jadinyer...wahahaha...x kisah ler sbb nnt balik uniten aku, aku terpakasa berlapar tahap cacing sbb dana ytn aku cukup² mkn jer...so kira aku wat bekal ler nih...hehe...lg satu, aku dpt la dok pi ronda around penang...bukan watpa pon, balik kg jaa...then pi la shopping complex sket²...saja ja, window shopping jer...lps tu aku dpt scanner baru...wahaha...dah lama ngidam scanner, baru dpt tahun ni...huuhu...apa lagi...ermm..dpt mkn nasi minyak sepupu aku bertunang...hehe..dpt gak rasa...tp penat la..dok wat keja angkat hidang, cuci pinggan semua tuh...nak wat camna, kena la tlg...kalo x tlg, nnt time aku sapa nak tolong?...huhuhu...atas dasar tu aku pon mengihklaskan diri melakuka…

Huh..legaa..

Salam...

Adeh ler..penat lak nak repair blog aku nih..semalam dah hancus...ntah apa x kena ntah..hampeh tul ler...so aku nasihatkan korang, masa nak edit sesuatu dlm blog korang, lebih baik ler wat backup siap² coding dia semua tuh..kalo x hancus...aku x wat backup semalam....abih ler..tp nasib baik leh recover melalui cache yg yahoo dan google sediakan..thanks to them...huh..nasib baik..Alhamdulillah dpt recover balik...
hurm..tu saja la kot..esok lusa plak aku post...hehe...bye!

Wasalam...

Hell Yeah...THIS SITE BEEN NUKED

YEAHHHH!!!...THIS SITE IS BEEN NUKED!!! GO HACKERS GO...

CLICK HERE TO SEE THE DESTRUCTION!!!


AHAHA......DON'T MESS UP WITH ME!!!












ehehe..saja ja...huhu..mana kena hack..wahaha..

Huhuhu... <-- gelak standard..

Salam...

Waaa...boring plak pc adik aku ni...x dak flash ngan mp3 yg best..huhuh..sabaq..seminggu lebih ja lagi....then bleh la aku kembali menemui shinnosuke aku...wahaha...

***
SO7 - Berhenti Berharap

aku tak percaya lagi
dengan apa yang kau beri
aku terdampar di sini
tersudut menunggu mati

aku tak percaya lagi
akan guna matahari
dengan mampu menerangi
sudut gelap hati ini

aku berhenti berharap
dan menunggu datang gelap
sampai nanti suatu saat
tak ada cinta kudapat

kenapa ada derita
bila bahagia tercipta
kenapa ada sang hitam
bila putih menyenangkan...

aku pulang...
tanpa dendam
kuterima.. kekalahanku

aku pulang...
tanpa dendam
kusalutkan.. kemenanganmu

kau ajarkan aku bahagia
kau ajarkan aku derita
kau tunjukkan aku bahagia
kau tunjukkan aku derita
kau berikan aku bahagia
kau berikan aku derita

aku pulang...
tanpa dendam
kuterima.. kekalahanku

~>

~>
******************
okeh..update!!..swf been posted!!
Wassalam..

Akitviti Time Cuti 1

Image
Salam...

Yehaaa....dah dekat 4 hari aku cuti...ahaha...apa aktiviti aku? not so much laa...layan DVD ngan game jaa...dulu x bleh layan game sgt..but kom adik aku dah upgrade GC (GeForce MX 4000, 128 MB DDR, 64 Bit), so bleh laa layan game sepuasnya...huhuh...yg x tahan main cs source...huhuhu..sempoi gak graphic dia...tp cam lawak ja pergerakan..huhuh...lps tu aku layan movie Hitch ngan Robot...huhu..bleh laa..tp Hitch tu mmg menarik la citer dia...layan jgn x layan...lps tu aku beli tv card...huhu..tv x dpt clear tp FM clear abis...wahaha..x tahan nak pasang kat pc aku bila balik uniten lagi..selain tu bacaan aku kat sirah nabawiyah tetap diteruskan...huhu..cam nak wat book review lak rasa...tp x pa slow²...hehe..tu je la aktivit aku stakat ni selain balik kampung tok aku kat Penang....harap² more interesting activities will come to me..ok..that's for this post...






















OK....Wassalam...

Huhu..dah ada kat kulim...

Salam...

Alhamdulillah, aku dah sampai kat Kulim td pagi. Hehehe, dah lama x balik Kulim, so bila balik terubat jugak rindu kat family...hurmm...hari ni x byk aktiviti aku buat...layan dvd jaa....hehehe...lama x tgk tv la katakan...hurmm...aku jugak start baca buku Sirah Nabawiyah karangan Sa'id Ramdhan Al-Buthy...ntah knapa aku pi beli buku tu semalam kat KL Sentral...rasa cam nak baca saja...takpa..aku try baca dulu..okeh setakat ni....

Wassalam..

Yes...Nak Balik Dah...

Salam....

Mungkin ni post terakhir aku kat blog nih untuk semester ni di Uniten. Insya Allah, aku akan balik esok malam....so esok pagi aku akan kemas brg² dan ni termasuk komputer aku ni...jadi esok aku x dapatlah nak online...hurmm...sekali lagi aku ucapkan selamat balik kampung kp mereka yg turut nak balik hari ni atau esok..balik ler elok²....ok, just tu jer nak inform...hurmm..sepanjang kat rumah nnt, aku kalo online pon siang jer..mlm x leh sbb waktu tuh waktu larangan..ahaha...ok ler..bye² semua...jumpa lagi special sem...

Wassalam..

Cebisan Kenangan..

Salam..

Hurmm..akhirnya abis jugak exam aku...huhu..penat+lega...kpd kwn² aku yg dah nak balik esok ka...lusa ka...balik baik²..jaga diri noo...huhu..aku x balik lg..kena lepak lg seminggu...btw, aku kata dlm posting sebelum ni yg aku nak lupakan everything but, after that, aku pikir byk gak benda yg aku x leh nak lupa...yg kenangan manis ni aku ingat laa...conothnya forum aibob tuh...akan aku ingat sampai bila².....huuhu...tu je la..baik leklok..

Wassalam...

####################################
- Huhu..cam biasa..lagu tema posting nih..hehehe..
####################################
Cebisan Kenangan
*****************

shalalalala...shalalalala...

ukhuwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasih-Nya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain di bayangan mata
detik waktu yg berlalu
menjadi memori kau dan aku

ukhuwah yang terbina persis sekuntum bunga
meski pun kini kita terpisah demi kasih-Nya
namun cebisan kenangan kita
sentiasa bermain di bayangan mata
detik …