Thursday, March 31, 2005

Inside Me...Only God knows...

Image hosted by Photobucket.com

Esok paper last..

Salam...
x dak apa nak dikatakan sgt, cuma sok paper last aku ntuk sem nih..Multimedia Technology...hurm...x tau camna performance ntuk esok..harap² ok laa...lps jer exam sok, aku nak gi gathering forum aibob...sedih plak sbb forum dah nak closed...btw, lps tu nak wat keje sket and lps tuh aku nak relek jaa sampai aku balik, samada 9 atau 10 hb nih...aku balik lmbat sket sbb nak tunggu kwn² simpan brg..aku simpan skali dgn depa, so kena la tunggu...apartment plg lewat, isnin dah kena kluaq...huhuhu..tilet x cari lg..sabtu kot aku pi cari...hurm...lps balik rumah nnt, aku nak format balik otak aku...i want to forget everything from this sem...semester paling aku pening kepala sepanjang ada kat uniten nih...huh..byk yg pahit saja...tp aku telan gak laa..sbb org kata yg pahit tu mula saja..sbb last skali yg pahit tu jugakla yg bertindak sbg ubat...tp x tau laaa..aku dah maleh nak pikiaq tu semua...yg aku tau, nnt bila aku balik uniten balik, aku balik ngan keadaan yg baru dan fresh...harap² jadi la plan aku lagu tuh....so kpd semua kwn² aku yg balik awai tu, balikla berhati-hati dan nikmati cuti kali ni...ok...tu saja kot...
Wassalam...

Sunday, March 27, 2005

Moon On The Water ( From BECK OST )

[-Moon On The Water-]

Full moon sways...
Gently in the night of one fine day.
On my way...
Looking for a moment with my dear.

Full moon waves.
Slowly on the surface of the lake.
You were there...
Smilling in my arms for all those years.

What a fool...
I don't know 'bout tomorrow...
What it's like to be.
Ah~

I was fool,
Couldn't let myself to go.
Even though I feel...
The end.

Old love affair...
Floating like a bird resting her wings.
You were there...
Smiling in my arms for all those years.

What a fool...
I don't know 'bout tomorrow...
What it's like to be.
Ah~

I was fool,
couldn't let myself to go.
Even though I feel...
The end.

Full moon sways...
Gently in the night of one fine day.
You are there.
Smiling in my arms for all thoses years...

*******************************************

Al - Fatihah...

Salam...

Marilah sama-sama kita bersedekah Al-Fatihah kepada Allahyarham bapa kawan kita, Hazwan (Wan DK) yang telah kembali ke Rahmatullah. Mudah-mudahan, roh beliau akan ditempatkan dari golongan org² yang beriman...Al Fatihah...

Wassalam..

Saturday, March 26, 2005

Waa..S-Mode x berjalan lancar....

Salam...

Wahaha..aku nyer s-mode x jln lancar...pasai apa? dunno laaa..mungkin enjin gundam aku ni dah kong kot..dah x leh pakai....isk..[eksa tinggai lg 2 hari jaaa...study x abis lagi...x bleh blah arr...asai bukak note jaa, ngantuk...x leh concentrate...terutama skali SAD...ngantuk seh study..byk nak kena ingat, walaupon sebenarnya kita perlu paham jer... takpa esok try study lagi....

******************
Semalam aku tidoq awai gakler...ingat bgn awai nak study..sekali bgn subuh tidoq balik..lajak sampai kui 10...hehehe..dah lama x bgn lambat...ahaha..sekali sekala masyuk gak...tp yg best semalam mimpi aku tu rasa bahagia semacam jaa...x tau sbb apa..nak kata aku tgh hepi x pon...tensen jer...tp tu laa.mungkin time aku tidoq tu aku nak release tensen, tu yg dpt mimpi baik punya...tp bukan "mimpi tu" laaa..jgn salah paham...kalo camtu la maksud dia..alhamdulillah, takla aku tensen sgt pagi tadi.....

*****************
Well aku nak tidoq lagi nih...esok mmg aku btui² nak study..apa nak jadi, jadilah....janji esok aku nak study..mlm ni mmg x bleh blah dah...ngantuk...rasanya esok aku nak minimize penggunaan PC aku...kalo nak layan lagu, bukak radio saja...layan IKIM.FM....masyuk gak tuh...harap gak esok cuaca x panas sgt, sesuai la ntuk mode study....biaq la gundam aku ni bejalan..baru btui s-mode....

*****************
Ya Allah, Ya Tuhanku, Kau kurniakanlah taufik dan hidayah-Mu kepada kami, Moga-moga dengan rahmat-Mu itu, dapat kami teruskan perjuangan kami dalam menuntut ilmu. Ya Allah, permudahkanlah urusan Hamba² Mu ini, mudah-mudahan kami berjaya dalam final exam yg bakal menjelma. Ya Allah, Kau kukuhkanlah ikatan ukhuwah sesama kami, jauhkanlah dari sebarang persengketaan dan masalah, sebaliknya limpahilah kami dengan kasih dan sayang-Mu Ya Allah...Ya Allah...berikanlah Kami kebaikan di dunia dan akhirat, serta hindarilah kami dari seksaan api neraka.....Hanya pada-Mu tempat kami berserah....Amin ya Rabbal'Alamiin...

*****

Wassalam..

Saturday, March 19, 2005

S-Mode Activated

Salam....

Yaa...semalam, Jumaat 19 Mac 2005 dah lepas satu lagi masalah..presentation SAD...huhuhu..kira ok gakler presentation tuh...kena pangkah, still kena.. tp ditahap yg sederhana laa..x laa terasa sangat...time presentation, semua group members bagi persembahan terbaik..u'r the best guys....so Alhamdulillah la bab tu...

******************

Kini, tinggal Multimedia...this one, aku x ler risau sangat...sbb separuh keja dia member aku dah buat...tinggal 3 part yg aku ngan Paan perlu habiskan.....so aku rasa bleh abiskan by malam ni (Sabtu) sbb nak kena submit Isnin...lepas multimedia ni siap, kira officially dah x der keja yg tinggal...just report for SAD...also can be done..hopefully before isnin gak ler...so, still Alhamdulillah gak...

******************
Hurrmm..dan last skali, sempena nak abes sem ni,aku nak mintak maaf kat semua kengkawan aku..kalo ada apa yg aku buat salah, harap maafkanla aku yer...jgn ler dok simpan dlm hati...dah dekat nak final ni, kalo ada problem x puas hati ngan aku, meh settle cepat² ok...err..jom la sama-sama kita doa supaya Allah permudahkan segala urusan kita termasuk Final Exam kita...semoga sama-sama kita dapat taufik dan hidayah dalam menempuh hal ni...Aminn...

Wassalam..

Wednesday, March 16, 2005

Ahaha..internet awai sejam hari ni...

Salam..

Nyihahaha..hari ni KMC bukak internet awai sejam...kui 4 dah ada..apa depa mimpi pon x tau..mintak² depa tak tutup..biaq bukak sampai 24 jam...nyihahaha....well...skrang nih tinggal 2 jer lagi benda yg aku perlu abihkan..Presentation SAD ngan Multimedia Handheld review....huhuhu...slamber arr..mlm ni akan di'ganbatte kudasai'kan SAD tu sbb jumaat nak kena present...

****************
huhuhu..haritu punya VRML pon kira sukses laaa...x dak la kena fire kuat sgt degn Miss Dela..huhuhu..marks pon sempoi gak..kurang satu jer dari org lain..hahah..tu pon aku wat sensorang..ahaha...bangga siot..tp bukan la bangga tahap cipan..cuma berpuas hati dgn apa yg kita buat...huhu..ni dah jadi penyuntik semangat ntuk aku laaa..

****************
Esok aku nak puasa...nak join? jom arr...sempoi gak...hehehe...tu je la kot...ahaha..nnt dah siap semua projek aku, aku cerita lain..tp hari ni mmg best sbb internet ada awai..dan aku rasa ni kesilapan teknikal KMC...eehehe..biaq depa lupa tutup connection..biaq jadi 24 jam..ahahahahahamuahahahahehehuehuehuehuehue.. <-- Gelak jahat ler konon...huhu...

Wassalam...

Sunday, March 13, 2005

Satu pagi di hari minggu...

Salam....

Lagi 2 minggu, aku nak hadapi final exam...apa yg menjadi problem skarang nih ialah 3 benda lagi... VRML, Presentataion SAD dan Gadget Review ntuk Multimedia. Ni la antara 3 penyebab study aku terbantut..x bleh nak study bila 3 benda ni x habih...asyik dok teringat ja dlm kepala otak....

********************************
Mmg cuak gakla camtuh...x leh concentrate seyh aku nyer study..nak wat camna? aku pon x tau..kena la berserah kat tuhan...Ya Allah, permudahkanlah urusan hamba-Mu ini....x dak apa lagi aku nak tulis....tulis ni pon mungkin sbb dah x dak cara lain nak salurkan emosi aku nih...huhu..dah ler..aku nak wat vrml bagi abis..nak bg beban aku berkurangan....

Wassalam..

Saturday, March 12, 2005

Yaa..photo Album program kat Darul Kifayah..

Salam..huhu aku dah upload foto-foto kt Darul Kifayah haritu..15 keping jer..so kalo korang ada upload tempat lain, bgtau aku k..Wsalam...

Klik sini -> Foto Program Darul Kifayah

Wednesday, March 09, 2005

Huh...UNITEN kembali ke isu hangat!!!!!

Salam..ermmm..Uniten..Uniten...

***********************************
TNB kurangkan subsidi pengajian pelajar Uniten
Oleh Syuhada Choo Abdullah


SUBSIDI kos pengajian dinikmati pelajar tempatan yang mengikuti ijazah pertama di Universiti Tenaga Nasional (Uniten) dikurangkan secara berperingkat sehingga sifar menjelang 2007.

Naib Canselor Uniten, Prof Dr Zainul Abidin M Sharrif, berkata Tenaga Nasional Berhad (TNB) masih menanggung subsidi sehingga 30 peratus daripada kos pengajian setiap pelajar itu, tahun lalu.

Justeru bagi mencapai sasaran itu, beliau berkata, subsidi itu akan dikurangkan kepada 18 peratus tahun ini dan seterusnya lapan peratus pada 2006.

Namun dalam konteks ini, beliau menegaskan, Uniten tidak meletakkan matlamat meraih keuntungan daripada pengajian pelajar, sebaliknya kemudahan pendidikan itu disediakan TNB sebagai suatu bentuk tanggungjawab sosial.

“Sebenarnya, kos pengajian setiap pelajar Uniten adalah sangat mahal. Oleh itu, kita berusaha sekadar untuk menampung kos.

“Antara langkah diambil ialah mengurangkan kos yang sedang ditanggung. Selain itu, Uniten juga berusaha mempertingkatkan kemasukan pelajar asing kepada 30 peratus jumlah enrolmen pada masa depan.

“Pelajar asing membayar kadar yuran pengajian penuh tanpa subsidi. Kira-kira 200 pelajar asing, termasuk dari Arab Saudi, Yaman, Indonesia dan Iran, sedang mengikuti pengajian ijazah pertama hingga pasca siswazah.

“Di samping itu, kira-kira 300 pelajar daripada enrolmen di Uniten ketika ini mengikuti pengajian pascasiswazah dan bilangan berkenaan juga akan ditingkatkan kepada 30 peratus menjelang 2007.

“Salah satu usaha dibuat ialah menubuhkan Pusat Kejuruteraan Kuasa pada 1 Januari lalu, yang memberi tumpuan terhadap pengajian pascasiswazah dan penyelidikan,” katanya pada sidang akhbar di Bangi, semalam.

Bagaimanapun, Dr Zainul Abidin berkata, Uniten kini menetapkan jumlah enrolmen sekitar 7,000 pelajar saja bagi menumpukan penekanan terhadap aspek kualiti graduan yang bakal dilahirkan.

Enrolmen Uniten pada 1997 hanya 614 pelajar tetapi meningkat kepada 4,354 pada 1998, 4,396 (1999), 6,376 (2000), 6,353 (2001), 6,307 (2002), 6,720 (2003), 7,000 (2004) dan 7,306 (2005).

Bagi memfokus kualiti pelajar, katanya, Uniten kini hanya menawarkan pengajian peringkat ijazah, di samping program asas setahun untuk lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Beliau berkata, ini bermakna universiti itu sudah menghentikan pengambilan program diploma sejak sesi kemasukan November lalu dengan kira-kira 600 pelajar sedang mengikuti pengajian sedia ada.

Sementara itu, Dr Zainul Abidin berkata, Uniten akan mengadakan Hari Terbuka di kampus induk Bangi, 12 Mac ini, mulai jam 9 pagi sehingga 5 petang.

“Program ini bertujuan memastikan ibu bapa dan bakal pelajar berpeluang melawat sekitar kampus untuk meninjau kemudahan disediakan, selain boleh berjumpa dengan pensyarah serta penuntut sedia ada,” katanya.


© New Straits Times (M) Berhad

************************************
Hurrmmm....hampeh..semakin naik lak kos pengajian...arituh sewa jer...ni sampai dah yuran pengajian..aper kes? pasal Dato'Che Khalib ler ni...kalo btul la dia punya sebab, mmg teruk laa...kalo under Dato' JJ dulu kan dah bagus....dah ler haritu bonus staff dpt lambat..dah jadi kes tripped arituh baru nak bagi...huh..teruk la skrang nih..mintak² YTN tak terlibat dlm kos penarikan subsidi nih...Wassalam..

Photobucket

This is a test post from Photobucket.com

Tuesday, March 08, 2005

Huhu..lagu pilihan kali ni..

Salam..ni plak lagu ntuk kali ni..
***********************************
Dan...
Bila esok,
datang kembali
Seperti sedia kala
Dimana kau bisa bercanda

Dan...
Perlahan kau pun, lupakan aku mimpi buruk mu
Dimana t'lah ku tancapkan duri tajam
Kau pun menangis, menangis sedih
Maafkan aku...

* :
Dan...
Bukan maksud ku, bukan ingin ku melukai mu
Sadarkah kau di sini ku pun terluka
Melupakan mu, menepikan mu
Maafkan aku...

** :
Lupakanlah saja diri ku
Bila itu bisa membuat mu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
Caci maki saja diri ku
Bila itu bisa membuat mu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala

( Ulang Rangkap *, ** dan ** )

( Lagu : Eross - Lirik : Eross )

********************************



********************************

-Huhuh...click play to play, pause to pause and click play again to resume..
-Click stop to stop..ahaha...

********************************
Wassalam..

Saturday, March 05, 2005

Ya Allah, kekalkanlah hubungan kami dan mereka, di dunia dan akhirat...

Salam...huh, Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah, tuhan sekalian alam....dengan berlabuhnya tirai 5 hb Februari 2005, maka dengan ini, sudah selesailah akan program Khidmat Komuniti bersama Pelajar UPSR dan PMR di Darul Kifayah. Kita hanya merancang, namun Allah yang menentukan...Syukur...

***********
Yahh..mmg best tadi kami wat KK nih....bebudak sana semua sporting...aku jadi faci, sekali ngan Paan untuk group yg otai, group K-one...uhuhuhu...mmg otai abes...sporting giler derang wat mender-mender nih...aku rasa aku plak yang termotivasi, bukan depa...nampak gaya depa mmg dah cukup motivasi, Alhamdulillah....

***********
Sepanjang program, tiada masalah yg major berlaku...kalo ada pon minor dan plak tuh, boleh di cover...yg cover plak bukan para faci, tp bebudak tuh sendiri..hubungan depa antara satu sama lain mmg amat rapat...mcm keluarga sebenar....aku respect btul la derang nih walau ada yag dah x der bapak @ mak or both @ dr kluarga yg kurang mampu, derang masih lagi dapat hidup dlm keadaan yg happy dengan satu ikatan kekeluargaan yg erat. Mungkin inilah kelebihan buat bebudak ni, supaya menjadi panduan kepada kita yg hidup lebih normal drpd mereka, bahawa pentingnya ikatan bersatu padu dlm keluarga dalam menuju hidup yang bahagia..

***********
Lagi satu aku tgk, bebudak ni mmg berdisiplin habis...kalo kata 10.50 tepat, 10.50 lah depa mai...aku rasa malu gak..sbb aku sendiri x leh nak tepati masa, setepat depa...lagi satu yg aku tersentuh, cara mereka bersalam dengan mencium tgn...bg mereka, hanya itulah cara bersalam dengan org yg lebih dewasa....sungguh tersentuh hati aku..kesemua depa buat mcm tuh...aku sendiri x terbuat...alangkah beradab sopannya mereka, walaupon dlm program tuh nampak happy go lucky, namun bahasa tetap dijaga....

***********
Insya Allah, jika diberi keizinan, diberi kelapangan, digerakkan hati aku nih, aku akan pergi melawat depa pd masa akan dtg...yg ni pesan depa sendiri..sebak aku dengaq...walaupon baru kenai, x sampai setengah hari, tp hubungan kami tuh nampak akrab.....mmg depa harapkan org luar pergi menjenguk...ubahlah persepsi terhadap Anak-Anak Yatim ni...berikanlah mereka peluang dan tempat di kalangan kita yang biasa nih....pergilah melawat dan bersembang dgn depa sbb inilah yg sebenarnya mereka harapakan...interaksi dgn dunia luar....

**********
Well...terima kasih aku ucap kat semua ahli group ntuk KK nih...tanpa korang semua, x mungkin aku merasai semua nih..walaupon pada mulanya nampak mcm problem, tp akhirnya solved jugak..aku pon dah lupa problem² sebelum tuh..watpa dikenang benda yg dah lalu....terima kasih aku pada Fairuz dan Nayon yg sukarela tlg kami wat assignment nih...tanpa hangpa, x mungkin akan menjadi program seindah ini..terutama kpd fairuz yg menjadi ketua faci...tq ayus, krn berjaya mengawal keadaan dan nayon yg menjadi kepala sama naik ngan otai² DK...

**********
Huhuhu..takkan nayon ngan fairuz saja kot? x..aku jugak nak bg penghargaan kepada Radin, sbb dia lah ketua kami, yg sanggup kluaq belanja sendiri dan menghabiskan tenaga dan masa dlm memastikan program ni berjaya...begitu jugak ngan cikgu kita, wanie yg jugak byk berhabis segala²nya dlm menjayakan prog nih..tq bebanyak laa..lenkali jgn ler garang sgt..takut woo..bukan bebudak jer...kami pon sama...begitu gak ngan paan, co-faci group K-One yg otai (group aku jaga ler tuh..), jijy ngan alia..(ehem..ehem..^_^), arul ngan awin, apey ngan nizam (huhuu..ni plak otai uniten..), dan jugak laily dan paklong aka shahril pujaan sirap(ni geng KL piau nih)..kalo x der korang, x der laa program nih...

**********
Hhuhuh..dah selesai satu perkara..lps ni byk menanti...cuma satu aku harap, aku dpt berjaya dgn sukses semester nih...begitu jugak dengan para peserta program tadi...semoga Visi mereka untuk mencapai kecemerlangan di dunia dan akhirat akan diperkenankan Allah..YA ALLAH BERIKANLAH TAUFIK DAN HIDAYAH-MU KEPADA MEREKA DAN KAMI....MUDAH-MUDAHAN, HIDUP KAMI DAN MEREKA AKAN CEMERLANG DI DUNIA DAN AKHIRAT..YA ALLAH, KAU KEKALKANLAH HUBUNGAN KAMI DAN MEREKA DI DUNIA DAN AKHIRAT...AMIIN...

*********
Okeh..selamat mlm semua...dah x larat dah mlm nih..
-adeh...sok relek jap jer..sbb byk assignment x wat lagi..-_-"
- One of the children, reminds me someone when i'm in the same age...15...hope that i will able to met that someone, somehere, sometime..

WASSALAM....