Posts

Showing posts from March, 2005

Inside Me...Only God knows...

Image

Esok paper last..

Salam...
x dak apa nak dikatakan sgt, cuma sok paper last aku ntuk sem nih..Multimedia Technology...hurm...x tau camna performance ntuk esok..harap² ok laa...lps jer exam sok, aku nak gi gathering forum aibob...sedih plak sbb forum dah nak closed...btw, lps tu nak wat keje sket and lps tuh aku nak relek jaa sampai aku balik, samada 9 atau 10 hb nih...aku balik lmbat sket sbb nak tunggu kwn² simpan brg..aku simpan skali dgn depa, so kena la tunggu...apartment plg lewat, isnin dah kena kluaq...huhuhu..tilet x cari lg..sabtu kot aku pi cari...hurm...lps balik rumah nnt, aku nak format balik otak aku...i want to forget everything from this sem...semester paling aku pening kepala sepanjang ada kat uniten nih...huh..byk yg pahit saja...tp aku telan gak laa..sbb org kata yg pahit tu mula saja..sbb last skali yg pahit tu jugakla yg bertindak sbg ubat...tp x tau laaa..aku dah maleh nak pikiaq tu semua...yg aku tau, nnt bila aku balik uniten balik, aku balik ngan keadaan yg baru dan fresh...hara…

Moon On The Water ( From BECK OST )

[-Moon On The Water-]

Full moon sways...
Gently in the night of one fine day.
On my way...
Looking for a moment with my dear.

Full moon waves.
Slowly on the surface of the lake.
You were there...
Smilling in my arms for all those years.

What a fool...
I don't know 'bout tomorrow...
What it's like to be.
Ah~

I was fool,
Couldn't let myself to go.
Even though I feel...
The end.

Old love affair...
Floating like a bird resting her wings.
You were there...
Smiling in my arms for all those years.

What a fool...
I don't know 'bout tomorrow...
What it's like to be.
Ah~

I was fool,
couldn't let myself to go.
Even though I feel...
The end.

Full moon sways...
Gently in the night of one fine day.
You are there.
Smiling in my arms for all thoses years...

*******************************************

Al - Fatihah...

Salam...

Marilah sama-sama kita bersedekah Al-Fatihah kepada Allahyarham bapa kawan kita, Hazwan (Wan DK) yang telah kembali ke Rahmatullah. Mudah-mudahan, roh beliau akan ditempatkan dari golongan org² yang beriman...Al Fatihah...

Wassalam..

Waa..S-Mode x berjalan lancar....

Salam...

Wahaha..aku nyer s-mode x jln lancar...pasai apa? dunno laaa..mungkin enjin gundam aku ni dah kong kot..dah x leh pakai....isk..[eksa tinggai lg 2 hari jaaa...study x abis lagi...x bleh blah arr...asai bukak note jaa, ngantuk...x leh concentrate...terutama skali SAD...ngantuk seh study..byk nak kena ingat, walaupon sebenarnya kita perlu paham jer... takpa esok try study lagi....

******************
Semalam aku tidoq awai gakler...ingat bgn awai nak study..sekali bgn subuh tidoq balik..lajak sampai kui 10...hehehe..dah lama x bgn lambat...ahaha..sekali sekala masyuk gak...tp yg best semalam mimpi aku tu rasa bahagia semacam jaa...x tau sbb apa..nak kata aku tgh hepi x pon...tensen jer...tp tu laa.mungkin time aku tidoq tu aku nak release tensen, tu yg dpt mimpi baik punya...tp bukan "mimpi tu" laaa..jgn salah paham...kalo camtu la maksud dia..alhamdulillah, takla aku tensen sgt pagi tadi.....

*****************
Well aku nak tidoq lagi nih...esok mmg aku btui² nak study..apa…

S-Mode Activated

Salam....

Yaa...semalam, Jumaat 19 Mac 2005 dah lepas satu lagi masalah..presentation SAD...huhuhu..kira ok gakler presentation tuh...kena pangkah, still kena.. tp ditahap yg sederhana laa..x laa terasa sangat...time presentation, semua group members bagi persembahan terbaik..u'r the best guys....so Alhamdulillah la bab tu...

******************

Kini, tinggal Multimedia...this one, aku x ler risau sangat...sbb separuh keja dia member aku dah buat...tinggal 3 part yg aku ngan Paan perlu habiskan.....so aku rasa bleh abiskan by malam ni (Sabtu) sbb nak kena submit Isnin...lepas multimedia ni siap, kira officially dah x der keja yg tinggal...just report for SAD...also can be done..hopefully before isnin gak ler...so, still Alhamdulillah gak...

******************
Hurrmm..dan last skali, sempena nak abes sem ni,aku nak mintak maaf kat semua kengkawan aku..kalo ada apa yg aku buat salah, harap maafkanla aku yer...jgn ler dok simpan dlm hati...dah dekat nak final ni, kalo ada problem x puas ha…

Ahaha..internet awai sejam hari ni...

Salam..

Nyihahaha..hari ni KMC bukak internet awai sejam...kui 4 dah ada..apa depa mimpi pon x tau..mintak² depa tak tutup..biaq bukak sampai 24 jam...nyihahaha....well...skrang nih tinggal 2 jer lagi benda yg aku perlu abihkan..Presentation SAD ngan Multimedia Handheld review....huhuhu...slamber arr..mlm ni akan di'ganbatte kudasai'kan SAD tu sbb jumaat nak kena present...

****************
huhuhu..haritu punya VRML pon kira sukses laaa...x dak la kena fire kuat sgt degn Miss Dela..huhuhu..marks pon sempoi gak..kurang satu jer dari org lain..hahah..tu pon aku wat sensorang..ahaha...bangga siot..tp bukan la bangga tahap cipan..cuma berpuas hati dgn apa yg kita buat...huhu..ni dah jadi penyuntik semangat ntuk aku laaa..

****************
Esok aku nak puasa...nak join? jom arr...sempoi gak...hehehe...tu je la kot...ahaha..nnt dah siap semua projek aku, aku cerita lain..tp hari ni mmg best sbb internet ada awai..dan aku rasa ni kesilapan teknikal KMC...eehehe..biaq depa lupa tutup conn…

Satu pagi di hari minggu...

Salam....

Lagi 2 minggu, aku nak hadapi final exam...apa yg menjadi problem skarang nih ialah 3 benda lagi... VRML, Presentataion SAD dan Gadget Review ntuk Multimedia. Ni la antara 3 penyebab study aku terbantut..x bleh nak study bila 3 benda ni x habih...asyik dok teringat ja dlm kepala otak....

********************************
Mmg cuak gakla camtuh...x leh concentrate seyh aku nyer study..nak wat camna? aku pon x tau..kena la berserah kat tuhan...Ya Allah, permudahkanlah urusan hamba-Mu ini....x dak apa lagi aku nak tulis....tulis ni pon mungkin sbb dah x dak cara lain nak salurkan emosi aku nih...huhu..dah ler..aku nak wat vrml bagi abis..nak bg beban aku berkurangan....

Wassalam..

Yaa..photo Album program kat Darul Kifayah..

Salam..huhu aku dah upload foto-foto kt Darul Kifayah haritu..15 keping jer..so kalo korang ada upload tempat lain, bgtau aku k..Wsalam...

Klik sini -> Foto Program Darul Kifayah

Huh...UNITEN kembali ke isu hangat!!!!!

Salam..ermmm..Uniten..Uniten...

***********************************
TNB kurangkan subsidi pengajian pelajar Uniten
Oleh Syuhada Choo Abdullah


SUBSIDI kos pengajian dinikmati pelajar tempatan yang mengikuti ijazah pertama di Universiti Tenaga Nasional (Uniten) dikurangkan secara berperingkat sehingga sifar menjelang 2007.

Naib Canselor Uniten, Prof Dr Zainul Abidin M Sharrif, berkata Tenaga Nasional Berhad (TNB) masih menanggung subsidi sehingga 30 peratus daripada kos pengajian setiap pelajar itu, tahun lalu.

Justeru bagi mencapai sasaran itu, beliau berkata, subsidi itu akan dikurangkan kepada 18 peratus tahun ini dan seterusnya lapan peratus pada 2006.

Namun dalam konteks ini, beliau menegaskan, Uniten tidak meletakkan matlamat meraih keuntungan daripada pengajian pelajar, sebaliknya kemudahan pendidikan itu disediakan TNB sebagai suatu bentuk tanggungjawab sosial.

“Sebenarnya, kos pengajian setiap pelajar Uniten adalah sangat mahal. Oleh itu, kita berusaha sekadar untuk menampung kos.

“Anta…

Photobucket

This is a test post from Photobucket.com

Huhu..lagu pilihan kali ni..

Salam..ni plak lagu ntuk kali ni..
***********************************
Dan...
Bila esok,
datang kembali
Seperti sedia kala
Dimana kau bisa bercanda

Dan...
Perlahan kau pun, lupakan aku mimpi buruk mu
Dimana t'lah ku tancapkan duri tajam
Kau pun menangis, menangis sedih
Maafkan aku...

* :
Dan...
Bukan maksud ku, bukan ingin ku melukai mu
Sadarkah kau di sini ku pun terluka
Melupakan mu, menepikan mu
Maafkan aku...

** :
Lupakanlah saja diri ku
Bila itu bisa membuat mu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala
Caci maki saja diri ku
Bila itu bisa membuat mu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulu kala

( Ulang Rangkap *, ** dan ** )

( Lagu : Eross - Lirik : Eross )

********************************



********************************

-Huhuh...click play to play, pause to pause and click play again to resume..
-Click stop to stop..ahaha...

********************************
Wassalam..

Ya Allah, kekalkanlah hubungan kami dan mereka, di dunia dan akhirat...

Salam...huh, Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah, tuhan sekalian alam....dengan berlabuhnya tirai 5 hb Februari 2005, maka dengan ini, sudah selesailah akan program Khidmat Komuniti bersama Pelajar UPSR dan PMR di Darul Kifayah. Kita hanya merancang, namun Allah yang menentukan...Syukur...

***********
Yahh..mmg best tadi kami wat KK nih....bebudak sana semua sporting...aku jadi faci, sekali ngan Paan untuk group yg otai, group K-one...uhuhuhu...mmg otai abes...sporting giler derang wat mender-mender nih...aku rasa aku plak yang termotivasi, bukan depa...nampak gaya depa mmg dah cukup motivasi, Alhamdulillah....

***********
Sepanjang program, tiada masalah yg major berlaku...kalo ada pon minor dan plak tuh, boleh di cover...yg cover plak bukan para faci, tp bebudak tuh sendiri..hubungan depa antara satu sama lain mmg amat rapat...mcm keluarga sebenar....aku respect btul la derang nih walau ada yag dah x der bapak @ mak or both @ dr kluarga yg kurang mampu, derang masih lagi dapat h…