Friday, February 25, 2005

Ke mana arah tujuanku?

Salam..ahaha...cam nak wat sajak jer tajuk..tp aku maleh nak bersajak..lenkali ler..Well, sekarang nih aku tgh siapakan book review aku...ada lg 400 page ntuk dibaca, 30 page ntuk dirumus...aku harap bleh siapkan 5 hari dari sekarang...aku meminta pertolongan-Mu Ya Allah..Pemudahkanlah urusan hamba-Mu ini...amin...
* * * *
hurmm, 2-3 hari nih mmg panas btul...dengar berita sbb kejadian equinoks...haha..tetiba bila dengar equinoks aku teringat Mrs. Cheng@ Puan Ooi..sapa dia? dia lah yg ajar aku geografi time form 2, seorang guru yg berdedikasi yang bertanggunjawab menyebabkan aku minat dengan geografi. Dia bukan saja cikgu geo, tetapi merangkap cikgu english dan cikgu disiplin sesi petang...ahaha..kami dulu takut kt dia sbb dia garang ttp kami tau hati dia mmg baik..semoga Allah memberikan Hidayah-Nya kpd cikgu aku nih, moga² ikut jejak langkah adik beradik dia yg masuk Islam...
* * * *
Kenkadang aku pikir balik, apa tujuan aku masuk universiti smbg belajar? aku dah x feel mcm memula masuk uniten dulu...dah kurang semangat nk blajar..dulu selalu lepak library, kalo dlm bilik plak, lps klas tuh, truss ulangkaji..but life is changing and i'm not hardworking as i used to be...Ya Allah, please forgive me and gives me the same attitude like the first time i step into this place...aminn...
* * * *
Nampak gaya sewa naik jugak 280..aku dah x leh watpa dah..nak x nak kena la jimat gila² time sem 1 2005/2006..nak dok luaq? aku maleh arr...harap depa tukaq fikiran jugak nnt...
* * * *
Okeh..aku nak smbg wat book review..sblm tuh mandi dulu..panas woo..Ya Allah sejukkanlah keadaan dan hati hamba-Mu ini..Aminnn...
-Wassalam...

No comments: