Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2005

C prog yang mankaq...

Salam..huhuhu..salah tu tajuk aku tuh..sepatutnya ialah " hari aku menjadi sgt mankaq dlm kleas c prog"..y? huuhu..sbb tadi kami wat pointer, guna malloc(), but unfortunately aku x pi klas minggu lepas sbb wat presentation flash...so hari ni jadi mankaq laaa..isk..book review aku x abes, DFD kena siap by esok...quiz CO plak lusa...jumaat pi DK sat, nak prepare..sabtu program di DK...hari ahad lps tu baru senang skit kot..so konklusinya di sini, this is still a busy week for me..ok that's all..Wassalam..

Ke mana arah tujuanku?

Salam..ahaha...cam nak wat sajak jer tajuk..tp aku maleh nak bersajak..lenkali ler..Well, sekarang nih aku tgh siapakan book review aku...ada lg 400 page ntuk dibaca, 30 page ntuk dirumus...aku harap bleh siapkan 5 hari dari sekarang...aku meminta pertolongan-Mu Ya Allah..Pemudahkanlah urusan hamba-Mu ini...amin...
* * * *
hurmm, 2-3 hari nih mmg panas btul...dengar berita sbb kejadian equinoks...haha..tetiba bila dengar equinoks aku teringat Mrs. Cheng@ Puan Ooi..sapa dia? dia lah yg ajar aku geografi time form 2, seorang guru yg berdedikasi yang bertanggunjawab menyebabkan aku minat dengan geografi. Dia bukan saja cikgu geo, tetapi merangkap cikgu english dan cikgu disiplin sesi petang...ahaha..kami dulu takut kt dia sbb dia garang ttp kami tau hati dia mmg baik..semoga Allah memberikan Hidayah-Nya kpd cikgu aku nih, moga² ikut jejak langkah adik beradik dia yg masuk Islam...
* * * *
Kenkadang aku pikir balik, apa tujuan aku masuk universiti smbg belajar? aku dah x feel mcm memula masuk…

Jawapan MPP..

HUhu..kembali sebentar ke isu hangat Uniten...okeh..ni e-mail yg sorang ahli intranet forum uniten dapat bila dia komplen kat MPP..huhu..lega sket sbb dah tau yg MPP mmg wat keja dan sedang meneruskan perjuangan..okeh..sila baca dan nilaikan sendiri....
----------------------------------------------------------------------------------------

Date: Mon, 21 Feb 2005 15:31:45 +0000 (GMT)
From: "akmal rizalidris hassan" akmal_mppuniten@yahoo.com
Subject: Re: kenaikan harga apartment di uniten
To: "cHubBy_sOPhIa me" chubby_sophia@yahoo.com

terima kasih aduan cik,untuk pengetahuan cik, kami di MPP telah berusaha keras untuk menghalang kenaikan tersebut.tetapi lebih baik saya menjelaskan situasi yang sebenar.harga asal apartmen adalaH RM300++, namun demikian ia telah turun dan ditetapkan pada RM280( SINGLE) dan sharing RM200.pada tahun 2000, pihal universiti telah memberi diskaun dimana harga apartemen RM280 kepada RM230@ rm210( jika ada katil tambahan),dan RM165 pada bilik shar…

Selesai satu perkara..Alhamdulillah...

Assalamualaikum.....huhuu..tadi group kami (edios) dah selesai present kami nyer flash presentation...syukur, sempat gak buat...dlm masa 2 hari nih kami dok compile semua element flash tuh, linking ngan sound...dan apa yg paling menarik, kami siapkan 30% kejer kami tuh dlm masa sejam sebelum presentation..kejer terakhir sekali ialah link credits dan intergrating loop sound..seb baik xdak problem...huhuu..biler kena present? time lab kui 5...bila siap...huhuu..tepat kui 5...sbb tu kami sampai lambat sket...elok² sampai ialah giliran group kami..fuhhh..akhirnya jln gak...lps tu ader la yg Miss Dela komplen..ala standard aa kalo Miss Dela komplen, tp dia ckp however still ok except for usabilty ngan pemilihan font...huhuhu..x pe laa tu...Err..sepatutnya aku bg big credit kat paklong aka shahril sbb dia la yg buat paling byk dlm mender nih, then jijy...abih tu paan ngan radin...antara byk² tu aku la yg buat paling sket...ye laa sape laa aku ni...dtg dari kampung..toreh getah jaa..dulu kej…

RM 280 Mahal Tak?

Hurmm..

APA JAWAPAN KORANG?

Pemberitahuan..dan 10 Sebab..

ermm..nak tambah sket pasal post sebelum nih...ni la notis kenaikan harga sewa ngan 10 sebab yg ditampal kat noticeboard sebaik shj. notis kenaikan tuh ada..saper punyer kejer? Wallahualam...jom kita tgk apa yg dia tulis..Sila klik link² kat bawah ni ok...

Notis Kenaikan
**************
Counter kpd notis kenaikan..10 Sebab..
**************

So renung-renungkan...

Isu Hangat Uniten...

Salam....Uniten skrang nih dilanda perbahasan hangat antara student dan MPP. Sebabnya? Sewa apartment akan dinaikkan dari RM 230 kepada RM 280 sebulan untuk single dan dari RM 165 kepada RM 200 utk twin sharing. Hahah..peningkatan sebanyak RM 50 sekaligus..huhuhu..alasan dia ialah kembali ke harga asal spt thn 2000 dulu. Sebenarnya, kembali ke haraga asal ni dah 2 kali aku dengaq..first, time last sem sewa aku hanya 210, dah naik 230 sem ni. Ni nak naik lagi...isk mcm mana la bebudak x bengang...ye la konon sepanjang tahun 2000 sampai 2005 ni para student kononnya diberi diskaun..pada² laaa...lg satu sebab ialah nak memperkukuhakan lagi kewangan universiti..hai, yuran dah mahal pon x cukup lagi ker? hurmm.Wallahulam, aku dah x tau apa yg jadi kat uniten nih sampai teruk camni...aku dengaq cerita kat masjid pon dah xdak guard jaga..nak save cost kot..masjid hanya dibukak time waktu sembahyang jaa...abih tu, aklo ada org musafir, sampai tgh malam, x leh la nak pi dok masjid..sbb dah ber…

Special Sem Subject Registration...

Salam...yah..aku amik special sem april ni....huhuu org lain cuti 2 bulan, aku lak kena study..huhuhu..camni la kalo rasa nak grad awai skit...however, program aku sedikit tergendala sbb for subject comparitive religion (Relb) tuh, klas dah full..dahler satu section jaaa...ni yg aku x puas hati..ada ka patut wat 1 ja section..depa x check ka study plan yg bebudak dok wat...bagi laaa 2-3 section..bebudak IT cam aku nih semua x dpt amik sbb budak Engine ngan Senior dah amek..aalahai..korang poan amek gak ker..tp nasib korang baik ler sbb time slot awai...nak wat camna kan....So, dengan Rasmi aku hanya amik Discrete Structure saja special sem ni..klas 3 hari seminggu..muahaha..4 hari cuti...gila laa...tp org kata discrete nih mmg susah sket...padan la kot ngan jadual tuh...kat bawah ni contoh jadual aku...

Day800900100011001200130014001500MondayCCSB123
BM-0-011CCSB123
BM-0-011TuesdayCCSB123
BM-0-011CCSB123
BM-0-011WednesdayCCSB123
BM-0-011CCSB123
BM-0-011ThursdayFridaySaturday

Hurmm..ni je laa h…

Mungkin Nanti...

* Mungkinkah nanti, kau akan kembali mengingati apa yg terjadi sebelum ini....di saat aku masih belum mengerti...masih adakah diriku dalam hatimu? Kerna bagiku, kau masih di hati...hingga akhir hidup ini.. *

******************************************
Peter Pan - Mungkin Nanti

Saatnya ku berkata...
Mungkin yang terakhir kalinya...
Sudahlah lepaskan semua...
Kuyakin inilah waktunya...
Mungkin saja kau...
Bukan yang dulu lagi...
Mungkin saja rasa...
Itu telah pergi...

Dan mungkin bila nanti...
Kita kan bertemu lagi...
Satu pintaku...
Jangan kau coba...
Tanyakan kembali...
Rasa yang ku tinggal mati...
Seperti hari kelmarin...
Saat semua di sini...

Dan bila hatimu termenung...
Bangun dari mimpi mimpimu...
Membuka hatimu yang dulu...
Cerita saat bersamaku...
Mungkin saja kau...
Bukan yang dulu lagi...
Mungkin saja rasa...
Itu telah pergi...

Tak usah kau tanyakan lagi...
Simpan untukmu sendiri...
Semua sesal yang kau cari...
Semua rasa yang kau beri...

******************************************
























Confused+Tense...

Salam..hahaha..amik ubat ko..suke bertangguh lagi...muahahah...aku ada 4 deadline dan semuanya kena submit one after another...flash,C prog,Khidmat Komuniti, dan Book review....ahahaha...aku dah jadi separuh x betul...so kalo nampak ada mender pelik aku wat tu pepaham jer laa..ignore jer..ok itu je lakot aku nak menyemak kat sini...dah x leh merapau cam post arituh sbb Time is runnig out....Wassalam..

Mmg SAD laa...

Huhuhu..Salam all..mmg exam SAD tu sad laa...aku banyak lupa terms dia..adus..lps ni abes ler aku...haa..aku kalo dah camni mesti nak merepek..kasi can aku merepek bwah nie ek...(eleh..blog aku, punyer pasal la nak merepek..aper kess??)
*********************************************************************************
Merepek Tahap cipan
---------------------

orgmanantah.. (4:56:26 PM):
icegirl_cold10 (1/24/05 7:14:38 PM): pade zaman dulu, ade seko babi. die ade sorang kawan baik yang bernama cipan... Pada satu ari, babi itu meminta rakannya melukis gambarnya.Cipan pon menggunakan segala kekreatifan yang ada padanye utk. melukis gambar kawannye itu.... Apabila lukisan itu siap,cipan menyerahkan lukisan itu kpd babi itu. Selepas memerhati lukisan tu,dengan sepantas kilat sang babi itu memberi satu flying kick kat cipan .... kesian cipan terselit kat celah batu tempat dia melukis kawan nya tu..... lalu babi tu berkata "lagi sekali ko lukis gambar aku macam babi, aku bunuh ko".
lela…

Cuti dah abes...tp byk kejer belum settle..

salam..huhuhu..tajuk kat atas tu? waa standard la student..suka wat kejer last minute...kalo x, bukan student sejati la namanya..(ehehe...relek..aku saja ja nak wat lawak..konon laa)..hurm..esok aku ada test SAD..8 bab..maksudnya mlm ni aku kena habiskan lagi 5 bab..huhuh..byk giler siot....aku ada masa lagi 23 jam jer lagi..haa..Projek flash group pon x siap, nak ganbatte sebelum ahad ni...isk..aku lupa plak nak tanya shahril topek pasai kutipan derma..k laasampai sini saja..nak tanya syahril-pujaan-sirap jap..syahrilll..oooo syahrilll....Wsalam...

Valentine's Day? I don't know what to say...

Salam...Valentine? hurm..dunno what to say..ada hukum kata Haram sambut...so haram laa..well, semalam kat bulletin board dlm FS, ada org post mender nih..so tgk ler yer...mungkin ni lebih sesuai dr valentine's day...Wallahualam..
------------------------------------------------------------------------
Doa untuk Kekasih

DOA UTK YG BERCINTA ,SAPE-SAPE YANG
TENGAH BERCINTA ATAU BARU NAK
BERCINTA ATAU TENGAH BERTUNANG.. AMAL-
AMALKANLAH DOA NIH..

'Bingkisan Doa.' Ya Allah.... Seandainya telah
engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah
kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu
abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha
mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup
ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau
takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh
dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari
ingatanku... Dan peliharalah aku dari
kekecewaan....

Serta ya Allah ya tuhanku yan…

1 Muharram...Maal Hijrah 1426

Bissmillahhirohmanirohim .... Ya Allah, ya Tuhan kami, panjangkanlah umurnya kawan kawan kami restui perbuatan, hajat, niat kelakuan dan perbuatan. Jauhkan dari ajal, Jauhkan dari ajal, Jauhkan dari ajal, jauh kan dari kesakitan. Panjangkan umur, murahkan rezeki. Moga dicucuri rahmat Mu Ya Rahim, Amin, Amin, Yarobbanaalamin...

Haha..Gong Xi Fa Cai..Selamat Menyambut Maal Hijrah...

Yahhh..Salam semua...huhuhu..gong xi..gong xi..hehehe hari ni raya cina..waa..semua olang cuti maa..kedai suma tutup woo..manyak boling..laling aa..(ceh iklan org tua tv3 tuh)...huhuhu..well hari ni aku ditugaskan ntuk membersihkan bilik aku tuh..uhuhuh..banayak benda aku jumpa..antaranya beg skolah aku yg kali terakhir aku bukak time amik spm tahun 2002 harituh...huhuhuh...gila laaa..memory lane la aku...siap aku jumpa tie yg aku pakai..tak bukak lg ikatan dia...notes kimia,fizik,add math..akaun..sejarah..muahaha..buku the pearl pon ada....habih aku teringat zaman skolah dulu²...abih tu sedang aku dok bersihkan laci aku lak, jumpa la koleksi dayakarya aku. Dayakarya ni kira majalah tahunan schoo;l aku laa..aku kumpul sejak dr mula aku masuk..ada 5 buah semua...huhuh..aku selak² helaian tuh..jumpa la page pasal fotografi gambaq klas..muahahaha..nak tergelak tgk muka aku dulu²..huhuh..sambil tu bleh laa usha gambaq awek² lama dan lepas rindu kat depa..hehehehehe....mmg zaman skolah zam…

Wahaha..

Wahahaha..di saat jari jemariku menaip ni aku dah ada kat Kulim Kedah..huhuhu..my lovely hometown with full of sweet 'n' sour memory...ermm...aku dah lama tak rasa internet yg slow dan hari ni aku kembali merasainya....tp kekadang aku ingat yg slow ni pon lagi ok dr yg laju tp firewall cam gila babeng punya...cess..btw, aku ingat nak buat book review agama tuh..tp sampai la ni pon x baca habih lagi muka surat first tuh...hurm..ingat nak study ntuk SAD..pon x start lagi...so x pa laa... ingat nak wat slow²..Insya Allah bleh siap...ok..Salam..

(adik aku dah bising neh..mentang²la pc dia..ces..x kenang jasa punya budak..wekk ;p)

Hurm..semua dah ok..aku lega..

Assalamualaikum...hahaha..Alhamdulillah...hati aku dah lega sket lps aku 'melepaskan geram' semalam...huhuhu..baru lega...semua dah clear..dah x dak problem...sempoi la camni..cuma mlm ni aku ada exam c prog..dah study tp mcm x bleh ingat semua..Tawakkal A'lALLah sajalaaa..Ya Allah Permudahkanlah Urusan Hamba² Mu ini..Amin......

---------------------------
Haa..ni ntuk kengkawan semua..aku suka lagu ni....

++++ UNTUKMU TEMAN ++++

Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru
Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ikatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwah kan
Bersimpul padu
Kenangan bersamamu
Takkan ku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa
Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Munkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan
Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janjinya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasihnya
Andai ini uj…

ahahaha...udahler kengkawan..

Salam..ahahaha..hari sabtu haritu (29/2) aku gi la Darul Kifayah tu...ni pasal komuniti servis tu laa..erm..mcm mana nak kata ha? ntah laa..tetiba ja aku rasa projek ni projek besaq gila..masa jumpa boss dia kat situ, aku dah cuak...makklum laa..nampak garang org. nyer...dah la time tu dia x sihat..isk..aku plak x tau nak ckp apa...tehn citer punya citer, kami realize apa yg kami rancang tu masih blum mencukupi...adeh..tambah plak budget tak cukup..terpaksa la up bayaran dana dr 30 sorang ke 50 sorang..huuu..nak wat camna..bukan sesaja nak naik tu...mmg la projek ni cam dh bg problem..tapi, wahai sahabat² ku yg aku hormati sekelian..terpaksa laa kita teruskan..dah separuh jalan. Takyah la kita nak salahkan sesapa sbb time rancang dulu, semua org dah konfem setuju..so terpaksa la teruskan..buang la segala kebencian tuh..kita komitmen je laa..mmg nak ikutkan aku pon x jalan gak projek camni..tp bila dah nampak semua org setuju dan bila dah diyakinkan bleh wat, aku x leh wat apa la..jgn …