Monday, February 28, 2005

C prog yang mankaq...

Salam..huhuhu..salah tu tajuk aku tuh..sepatutnya ialah " hari aku menjadi sgt mankaq dlm kleas c prog"..y? huuhu..sbb tadi kami wat pointer, guna malloc(), but unfortunately aku x pi klas minggu lepas sbb wat presentation flash...so hari ni jadi mankaq laaa..isk..book review aku x abes, DFD kena siap by esok...quiz CO plak lusa...jumaat pi DK sat, nak prepare..sabtu program di DK...hari ahad lps tu baru senang skit kot..so konklusinya di sini, this is still a busy week for me..ok that's all..Wassalam..

Friday, February 25, 2005

Ke mana arah tujuanku?

Salam..ahaha...cam nak wat sajak jer tajuk..tp aku maleh nak bersajak..lenkali ler..Well, sekarang nih aku tgh siapakan book review aku...ada lg 400 page ntuk dibaca, 30 page ntuk dirumus...aku harap bleh siapkan 5 hari dari sekarang...aku meminta pertolongan-Mu Ya Allah..Pemudahkanlah urusan hamba-Mu ini...amin...
* * * *
hurmm, 2-3 hari nih mmg panas btul...dengar berita sbb kejadian equinoks...haha..tetiba bila dengar equinoks aku teringat Mrs. Cheng@ Puan Ooi..sapa dia? dia lah yg ajar aku geografi time form 2, seorang guru yg berdedikasi yang bertanggunjawab menyebabkan aku minat dengan geografi. Dia bukan saja cikgu geo, tetapi merangkap cikgu english dan cikgu disiplin sesi petang...ahaha..kami dulu takut kt dia sbb dia garang ttp kami tau hati dia mmg baik..semoga Allah memberikan Hidayah-Nya kpd cikgu aku nih, moga² ikut jejak langkah adik beradik dia yg masuk Islam...
* * * *
Kenkadang aku pikir balik, apa tujuan aku masuk universiti smbg belajar? aku dah x feel mcm memula masuk uniten dulu...dah kurang semangat nk blajar..dulu selalu lepak library, kalo dlm bilik plak, lps klas tuh, truss ulangkaji..but life is changing and i'm not hardworking as i used to be...Ya Allah, please forgive me and gives me the same attitude like the first time i step into this place...aminn...
* * * *
Nampak gaya sewa naik jugak 280..aku dah x leh watpa dah..nak x nak kena la jimat gila² time sem 1 2005/2006..nak dok luaq? aku maleh arr...harap depa tukaq fikiran jugak nnt...
* * * *
Okeh..aku nak smbg wat book review..sblm tuh mandi dulu..panas woo..Ya Allah sejukkanlah keadaan dan hati hamba-Mu ini..Aminnn...
-Wassalam...

Wednesday, February 23, 2005

Jawapan MPP..

HUhu..kembali sebentar ke isu hangat Uniten...okeh..ni e-mail yg sorang ahli intranet forum uniten dapat bila dia komplen kat MPP..huhu..lega sket sbb dah tau yg MPP mmg wat keja dan sedang meneruskan perjuangan..okeh..sila baca dan nilaikan sendiri....
----------------------------------------------------------------------------------------

Date: Mon, 21 Feb 2005 15:31:45 +0000 (GMT)
From: "akmal rizalidris hassan" akmal_mppuniten@yahoo.com
Subject: Re: kenaikan harga apartment di uniten
To: "cHubBy_sOPhIa me" chubby_sophia@yahoo.com

terima kasih aduan cik,untuk pengetahuan cik, kami di MPP telah berusaha keras untuk menghalang kenaikan tersebut.tetapi lebih baik saya menjelaskan situasi yang sebenar.harga asal apartmen adalaH RM300++, namun demikian ia telah turun dan ditetapkan pada RM280( SINGLE) dan sharing RM200.pada tahun 2000, pihal universiti telah memberi diskaun dimana harga apartemen RM280 kepada RM230@ rm210( jika ada katil tambahan),dan RM165 pada bilik sharing. so apa yang berlaku sekarang ialah penarikan diskaun dan kembali pada harga asal dan bukan kenaikan harga.Bagi pihak mpp, harga asal apartmen adalah membebani student.jadi kami sedang berusaha keras untuk mencari jalan penyelesaian.kami telah mengadakan kaji selidik semasa minggu maklum balas siswa dimana mengatakan 77.21% akan keluar jika harga apartmen dinaikan. hasil kaji selidik itu telah dibentangkan kepada yg brbahagia naib cancelor bersama masalah yang dihadapi oleh kelompok seperti maintanance, keselamatan dan sebagainya. hasil perbincangan tersebut nc bersetuju untuk take n give kenaikan secara beperingkat. dimana harga apartmen tidak akan dikembalikan terus kepada harga asal, sebalik secara beperingkat.untuk pengeathuan cik, saya baru sahaja mesyuarat bersama wakil kelompok, menerangkan dan berbincang akan hal ini. kami sedang menyiapkan bebberapa draf berapa harga perlu naik supaya tidak membebani pelajar. apapun saya berharap cik dan sahabat2 lain, dapat bersabar kerana kami cuba sdaya terbaik kami untuk mengatasi masalah ini.saya akui masalah bagi mpp untuk memnerangkan kepada pelajar usaha kami ini, kerana kami tidak tidak mempunyai medium untuk berhubung dan menerangkan situasi yang sebenar dengan pelajar. harapan saaya agar cik memahami keadaan kami ini dan cik boleh membantu kami dengan menyebarkan hal ini kepada sahabat2 yang lain. jika cik mempunyai sebarang persoalan lain bolehlah merujuk kepada mana mpp atau terus kepada saya melalui email ataupun individu.sekian, terima kasih.
__________________________________________________
Do You Yahoo!?Tired of spam? Yahoo

Tuesday, February 22, 2005

Selesai satu perkara..Alhamdulillah...

Assalamualaikum.....huhuu..tadi group kami (edios) dah selesai present kami nyer flash presentation...syukur, sempat gak buat...dlm masa 2 hari nih kami dok compile semua element flash tuh, linking ngan sound...dan apa yg paling menarik, kami siapkan 30% kejer kami tuh dlm masa sejam sebelum presentation..kejer terakhir sekali ialah link credits dan intergrating loop sound..seb baik xdak problem...huhuu..biler kena present? time lab kui 5...bila siap...huhuu..tepat kui 5...sbb tu kami sampai lambat sket...elok² sampai ialah giliran group kami..fuhhh..akhirnya jln gak...lps tu ader la yg Miss Dela komplen..ala standard aa kalo Miss Dela komplen, tp dia ckp however still ok except for usabilty ngan pemilihan font...huhuhu..x pe laa tu...Err..sepatutnya aku bg big credit kat paklong aka shahril sbb dia la yg buat paling byk dlm mender nih, then jijy...abih tu paan ngan radin...antara byk² tu aku la yg buat paling sket...ye laa sape laa aku ni...dtg dari kampung..toreh getah jaa..dulu kejer nelayan..bla..bla..(huhuh tiru ayat brader itu...)huhuhu...that's all...ada byk keja lg...book review ngan preparations untuk CS...huhuhu..minn-san lps ni kita ganbatte menda² ni plak ek..Wassalam...

--
*Huhuhu..td aku tgk demo cekak hanafi...isk rasa cam nak turun balik kelas umum..Insya Allah aku turun sem depan ngan faizal..kalo xdak aral melintang...PENERAJU WARISAN MUTLAK!!!!! SILAT CEKAK USTAZ HANAFI!!!!

Monday, February 21, 2005

Sunday, February 20, 2005

Pemberitahuan..dan 10 Sebab..

ermm..nak tambah sket pasal post sebelum nih...ni la notis kenaikan harga sewa ngan 10 sebab yg ditampal kat noticeboard sebaik shj. notis kenaikan tuh ada..saper punyer kejer? Wallahualam...jom kita tgk apa yg dia tulis..Sila klik link² kat bawah ni ok...

Notis Kenaikan
**************
Counter kpd notis kenaikan..10 Sebab..
**************

So renung-renungkan...

Isu Hangat Uniten...

Salam....Uniten skrang nih dilanda perbahasan hangat antara student dan MPP. Sebabnya? Sewa apartment akan dinaikkan dari RM 230 kepada RM 280 sebulan untuk single dan dari RM 165 kepada RM 200 utk twin sharing. Hahah..peningkatan sebanyak RM 50 sekaligus..huhuhu..alasan dia ialah kembali ke harga asal spt thn 2000 dulu. Sebenarnya, kembali ke haraga asal ni dah 2 kali aku dengaq..first, time last sem sewa aku hanya 210, dah naik 230 sem ni. Ni nak naik lagi...isk mcm mana la bebudak x bengang...ye la konon sepanjang tahun 2000 sampai 2005 ni para student kononnya diberi diskaun..pada² laaa...lg satu sebab ialah nak memperkukuhakan lagi kewangan universiti..hai, yuran dah mahal pon x cukup lagi ker? hurmm.Wallahulam, aku dah x tau apa yg jadi kat uniten nih sampai teruk camni...aku dengaq cerita kat masjid pon dah xdak guard jaga..nak save cost kot..masjid hanya dibukak time waktu sembahyang jaa...abih tu, aklo ada org musafir, sampai tgh malam, x leh la nak pi dok masjid..sbb dah berkunci...kalo btui la cerita ni..isk sedih gakler aku rasa....patut mlm² kat cendekiawan nih dah x dak guard..maybe sbb yg sama....Berbalik pasai sewa lak, yg menjadi isu di sini melibatkan 3 pihak, yakni MPP, Management dan Student yg tak puas hati. MPP dikritik kerana tidak menunjukkan kesungguhan dlama membantu student menyuarakan hal ini. Depa kata dah jumpa management tp kami sbg student biasa ni langsung x tau apa tindakan yg MPP dah buat..pls laa..kalo hangpa wat apa² pon just tell us...atau korang mmg tak wat apa² ? semalam aku dengaq plak, katanya MPP dah tawar hati sbb student x sokong....wut tha hell x sokong? aku sanggup aritu pegi undi korang, korang dah nak tawar hati? camna nak represent student mender camni pon dah nak tawar hati? x bleh la camtu wahai MPP'ians...' mmg la kami kritik, tapi kami kririk bersebab..sbb nya nak bagi MPP kuat semangat..buat penjelasan kat Student..bincang sama² ttg apa yg bleh dibuat ntuk selesaikan masalah..nak wat petisyen ker aper ker...ni tidak...alasan tawar hati...kalo btul la MPP tawar hati, x yah la dok jadi MPP..aku pon dah mo pi ngundi dah kalo btui la MPP tawar hati..aku harap cerita tawar hati MPP hanyalah bersifat andaian semata². Pihak management plak, khususnya HEP dikatakan tidak mesra ngan MPP..ye ke? Dikatakan lagi, bantahan MPP ditolak mentah² dan bersifat mukatamad...lorrr...patutnya diorang kena la bincang ngan MPP..ni la masalahnya..hubungan MPP dan HEP pon kurang mesra...cammana nasib student akan terbela? kalo camtu lenkali baik x yah dok wat pilihanraya MPP...menyemak jer..mana x nyer, dah xleh dibawak berbincang...However, mcm tadi jugak aku HARAP citer ni pon x betul jugak...moga² dpt diselesaikan ler masalah ni...ada kwn² aku yg nak dok luar dah..mmg btui jugak tindakan depa tuh...tp bg student yg x dak transport...yg rumah jauh beratus kilometer tuh camna? tanbahab pulak dtg dari keluarga yg miskin...yg hanya bergantung 100% kepada Biasiswa @ Pinjaman...makan lagi..aktiviti pelajar..buku..dan yuran pengajian tu sendiri dah mahal...ni nak naik lagi sewa..so pls laa...tlg laa para pelajar ni...sewa 280 ni kalo nak implement bleh...tp keadaan apartment mesti la dibaiki spertimana mcm mula² dulu..perabot baru..internet free ker..line astro ker..haa..berbaloi gakler 280...hurm..that's all kot...ku harap akan terbela nasib mahasiswa di uniten nih..wassalam...

Saturday, February 19, 2005

Special Sem Subject Registration...

Salam...yah..aku amik special sem april ni....huhuu org lain cuti 2 bulan, aku lak kena study..huhuhu..camni la kalo rasa nak grad awai skit...however, program aku sedikit tergendala sbb for subject comparitive religion (Relb) tuh, klas dah full..dahler satu section jaaa...ni yg aku x puas hati..ada ka patut wat 1 ja section..depa x check ka study plan yg bebudak dok wat...bagi laaa 2-3 section..bebudak IT cam aku nih semua x dpt amik sbb budak Engine ngan Senior dah amek..aalahai..korang poan amek gak ker..tp nasib korang baik ler sbb time slot awai...nak wat camna kan....So, dengan Rasmi aku hanya amik Discrete Structure saja special sem ni..klas 3 hari seminggu..muahaha..4 hari cuti...gila laa...tp org kata discrete nih mmg susah sket...padan la kot ngan jadual tuh...kat bawah ni contoh jadual aku...

Day800900100011001200130014001500
MondayCCSB123
BM-0-011
CCSB123
BM-0-011
TuesdayCCSB123
BM-0-011
CCSB123
BM-0-011
WednesdayCCSB123
BM-0-011
CCSB123
BM-0-011
Thursday
Friday
Saturday


Hurmm..ni je laa hari ni..ntuk RELB aku cuba tackle plak bila naik 2nd year...terpaksa laa kalo x lg susah nnt..okeh tq..wassalam..

---------------------------------------------------------------------------------
ahakss..ari ni baru aku paham setiap kejadian ada hikmah terselindung...syukur ke hadrat Allah yang Maha Berkuasa Lagi Maha Mengetahui.......Amin...
---------------------------------------------------------------------------------

Yaaa...Jom amik test tambahan...

Huhuhu..jom amik test tambahan....

TEST ABOF 113

Hehehe..tq...

Friday, February 18, 2005

Mungkin Nanti...

* Mungkinkah nanti, kau akan kembali mengingati apa yg terjadi sebelum ini....di saat aku masih belum mengerti...masih adakah diriku dalam hatimu? Kerna bagiku, kau masih di hati...hingga akhir hidup ini.. *

******************************************
Peter Pan - Mungkin Nanti

Saatnya ku berkata...
Mungkin yang terakhir kalinya...
Sudahlah lepaskan semua...
Kuyakin inilah waktunya...
Mungkin saja kau...
Bukan yang dulu lagi...
Mungkin saja rasa...
Itu telah pergi...

Dan mungkin bila nanti...
Kita kan bertemu lagi...
Satu pintaku...
Jangan kau coba...
Tanyakan kembali...
Rasa yang ku tinggal mati...
Seperti hari kelmarin...
Saat semua di sini...

Dan bila hatimu termenung...
Bangun dari mimpi mimpimu...
Membuka hatimu yang dulu...
Cerita saat bersamaku...
Mungkin saja kau...
Bukan yang dulu lagi...
Mungkin saja rasa...
Itu telah pergi...

Tak usah kau tanyakan lagi...
Simpan untukmu sendiri...
Semua sesal yang kau cari...
Semua rasa yang kau beri...

******************************************
























Confused+Tense...

Salam..hahaha..amik ubat ko..suke bertangguh lagi...muahahah...aku ada 4 deadline dan semuanya kena submit one after another...flash,C prog,Khidmat Komuniti, dan Book review....ahahaha...aku dah jadi separuh x betul...so kalo nampak ada mender pelik aku wat tu pepaham jer laa..ignore jer..ok itu je lakot aku nak menyemak kat sini...dah x leh merapau cam post arituh sbb Time is runnig out....Wassalam..

Thursday, February 17, 2005

Mmg SAD laa...

Huhuhu..Salam all..mmg exam SAD tu sad laa...aku banyak lupa terms dia..adus..lps ni abes ler aku...haa..aku kalo dah camni mesti nak merepek..kasi can aku merepek bwah nie ek...(eleh..blog aku, punyer pasal la nak merepek..aper kess??)
*********************************************************************************
Merepek Tahap cipan
---------------------

orgmanantah.. (4:56:26 PM):
icegirl_cold10 (1/24/05 7:14:38 PM): pade zaman dulu, ade seko babi. die ade sorang kawan baik yang bernama cipan... Pada satu ari, babi itu meminta rakannya melukis gambarnya.Cipan pon menggunakan segala kekreatifan yang ada padanye utk. melukis gambar kawannye itu.... Apabila lukisan itu siap,cipan menyerahkan lukisan itu kpd babi itu. Selepas memerhati lukisan tu,dengan sepantas kilat sang babi itu memberi satu flying kick kat cipan .... kesian cipan terselit kat celah batu tempat dia melukis kawan nya tu..... lalu babi tu berkata "lagi sekali ko lukis gambar aku macam babi, aku bunuh ko".
lelakihensemlerkononpeerah (5:04:32 PM): haha..
orgmanantah.. (5:04:46 PM): alllooooooo
lelakihensemlerkononpeerah (5:04:47 PM): x gie skolah ker?
orgmanantah.. (5:05:08 PM): baru balik main bola baling
lelakihensemlerkononpeerah (5:05:16 PM): ooo
orgmanantah.. (5:05:29 PM): menang oo
lelakihensemlerkononpeerah (5:05:39 PM): heheh
lelakihensemlerkononpeerah (5:05:46 PM): kira best la menang tuh?
lelakihensemlerkononpeerah (5:05:49 PM): huhuhu
orgmanantah.. (5:05:59 PM): besa la
lelakihensemlerkononpeerah (5:06:11 PM): besa ka?
orgmanantah.. (5:06:16 PM): yela
orgmanantah.. (5:06:18 PM): he
lelakihensemlerkononpeerah (5:06:57 PM): mana gambo ko? dah lupa? ekekekekeke...
lelakihensemlerkononpeerah (5:07:07 PM): kalo takut ckp je laa
orgmanantah.. (5:07:38 PM): yela aku takut...!!!
orgmanantah.. (5:07:43 PM): eish ko ni
orgmanantah.. (5:07:48 PM): kalo ye pon sabo la
lelakihensemlerkononpeerah (5:08:03 PM): hehehehe..aku takut ada konspirasi jer..
lelakihensemlerkononpeerah (5:08:31 PM): sixth sense aku mengatakan terdapatnya konspirasi di peringkat tertinggi..
lelakihensemlerkononpeerah (5:08:37 PM): hahahah..
orgmanantah.. (5:08:37 PM): konspirasi tu ape?
orgmanantah.. (5:08:44 PM): inti karipap ke?
lelakihensemlerkononpeerah (5:09:04 PM): konspirastu mcm tokey vcd tuh..piracy..kira sepupu dia laa
orgmanantah.. (5:09:12 PM): oooo
orgmanantah.. (5:09:14 PM): pppp
lelakihensemlerkononpeerah (5:09:23 PM): sbb skrang ni ramai org suka beli dvd double layer..
orgmanantah.. (5:09:24 PM): ingat mayonis yg letak dlm rendang tu..
orgmanantah.. (5:09:32 PM): nenek aku wat bez gile..
lelakihensemlerkononpeerah (5:09:47 PM): yg mayonis tu kita sapu la atas dvd cam sapu jem..
lelakihensemlerkononpeerah (5:09:55 PM): then letak dlm oven..
lelakihensemlerkononpeerah (5:09:57 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:10:11 PM): pastu bg kucing mkn kan kan kan?
lelakihensemlerkononpeerah (5:10:15 PM): tak laa
lelakihensemlerkononpeerah (5:10:24 PM): wat pa kucing mkn..
lelakihensemlerkononpeerah (5:10:36 PM): bg ler kat ketam yg dilanda tsunami..kesian woo
lelakihensemlerkononpeerah (5:10:56 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:10:58 PM): a'a la
orgmanantah.. (5:11:03 PM): lupa lak aku
orgmanantah.. (5:11:15 PM): tp nnti kena share ngn ikan2 alin
orgmanantah.. (5:11:17 PM): sian lak
lelakihensemlerkononpeerah (5:11:48 PM): lorr..ikan? lain dah makan yg vcd biasa tu..yg double layer ni kasi kat ketam laa
orgmanantah.. (5:12:06 PM): kire spesel kes la ni?
lelakihensemlerkononpeerah (5:12:30 PM): x ni kira kes terpencil..sbb spesel kes x sama ngan kes terpencil
orgmanantah.. (5:12:45 PM): ye ke..
lelakihensemlerkononpeerah (5:12:48 PM): spesl kes kena beli sekotak kotak pensel
orgmanantah.. (5:12:56 PM): sori la cg x ajar lagi bab ni
orgmanantah.. (5:13:03 PM): cuti bersalin
lelakihensemlerkononpeerah (5:13:09 PM): manakala kes terpencil kena dok kaw. terpencil..ahakzz...
lelakihensemlerkononpeerah (5:13:16 PM): oh ye ke?
orgmanantah.. (5:13:39 PM): ye la
lelakihensemlerkononpeerah (5:13:45 PM): so camner ngan kospirasi..berjalan lancar ke tokey tuh?
orgmanantah.. (5:13:48 PM): sorang tu g mekah x balik2
lelakihensemlerkononpeerah (5:13:49 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:13:55 PM): wallahualam
orgmanantah.. (5:13:58 PM): x tau la plk
lelakihensemlerkononpeerah (5:13:59 PM): hahahaha
orgmanantah.. (5:14:09 PM): x g survey lagi
lelakihensemlerkononpeerah (5:14:29 PM): x yah survey laa..tgk jer survivor..
lelakihensemlerkononpeerah (5:14:53 PM): survey ni kang sangkut plak kat conveyer anak pakcik layer..
lelakihensemlerkononpeerah (5:14:59 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:15:51 PM): gitu lak
lelakihensemlerkononpeerah (5:16:04 PM): hahaha..dah cover ker?
lelakihensemlerkononpeerah (5:16:11 PM): atau discovery channel?
lelakihensemlerkononpeerah (5:16:14 PM): heheh
orgmanantah.. (5:16:29 PM): ilek
orgmanantah.. (5:16:36 PM): aku lum surrender
lelakihensemlerkononpeerah (5:16:42 PM): hehehe
lelakihensemlerkononpeerah (5:16:59 PM): surrender ni mcm surendran ke?
orgmanantah.. (5:17:04 PM): tak..
lelakihensemlerkononpeerah (5:17:08 PM): atau mcm dhanabalan?
orgmanantah.. (5:17:08 PM): cam..
lelakihensemlerkononpeerah (5:17:14 PM): ata saravanan?
lelakihensemlerkononpeerah (5:17:18 PM): atau sarves?
lelakihensemlerkononpeerah (5:17:19 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:17:26 PM): cam..
orgmanantah.. (5:17:28 PM): cam..
lelakihensemlerkononpeerah (5:17:34 PM): heheh
orgmanantah.. (5:17:35 PM): cambah..
orgmanantah.. (5:17:37 PM): eh
orgmanantah.. (5:17:46 PM): cam ko la lebey kurang
lelakihensemlerkononpeerah (5:17:57 PM): hahaha..fakta kena selari kan?
lelakihensemlerkononpeerah (5:18:06 PM): cam aku ker atau digital cam?
lelakihensemlerkononpeerah (5:18:09 PM): heheh
orgmanantah.. (5:18:12 PM): maner der
orgmanantah.. (5:18:14 PM): jauh tuh
orgmanantah.. (5:18:16 PM): ko ni
orgmanantah.. (5:18:25 PM): maser cg ajar ko main skate ke epe?
lelakihensemlerkononpeerah (5:18:37 PM): selari x sama selaju..
lelakihensemlerkononpeerah (5:18:45 PM): selaju kena saman ngan anak pakcik seman..
lelakihensemlerkononpeerah (5:18:52 PM): heheheh
orgmanantah.. (5:19:12 PM): oo
orgmanantah.. (5:19:20 PM): sian anak pakcik seman tu
orgmanantah.. (5:19:25 PM): deraman x tulun ke?
lelakihensemlerkononpeerah (5:19:32 PM): pakcik seman x mo kawan ngan deraman..
lelakihensemlerkononpeerah (5:19:43 PM): deraman suka berlakon drama..
lelakihensemlerkononpeerah (5:20:01 PM): dlm drama ada 2 watak..jadi katak ngan botak..
lelakihensemlerkononpeerah (5:20:09 PM): muahahahahakss..
orgmanantah.. (5:20:11 PM): la camtu ke
orgmanantah.. (5:20:12 PM): deraman ni mmg r
lelakihensemlerkononpeerah (5:20:22 PM): mmg gapo nyer?
orgmanantah.. (5:20:27 PM): dasar lemang tul
lelakihensemlerkononpeerah (5:20:41 PM): lemang ke malim deman?
lelakihensemlerkononpeerah (5:20:47 PM): @ tanjung malim?
orgmanantah.. (5:20:51 PM): maner der
orgmanantah.. (5:21:01 PM): malim deman xleh masuk psl demam
lelakihensemlerkononpeerah (5:21:21 PM): kalo demam apsal x gie mamam?
orgmanantah.. (5:21:39 PM): pak man dah ajak g kemaman
lelakihensemlerkononpeerah (5:21:43 PM): knaper x nak kawan ngan maman dlm citer bulan posa tuh?
lelakihensemlerkononpeerah (5:21:59 PM): kemaman bukan maman..mungkin eman manan...
lelakihensemlerkononpeerah (5:22:05 PM): hueheuheuheu
orgmanantah.. (5:22:22 PM): eman mana cbuk ngn senaman la..
lelakihensemlerkononpeerah (5:22:46 PM): senaman ka tmn industri selaman..kat seri kembangan?
orgmanantah.. (5:22:53 PM): xla
orgmanantah.. (5:23:02 PM): kat seremban
orgmanantah.. (5:23:10 PM): tepi jamnan kat umah sakiman
lelakihensemlerkononpeerah (5:23:13 PM): soromban ke serombong kapal?
lelakihensemlerkononpeerah (5:23:38 PM): umah sakiman kat kedai makan..
orgmanantah.. (5:23:53 PM): maner der
lelakihensemlerkononpeerah (5:23:58 PM): makan same ke ngan konpisrasi cd cetak rompak double layer?
orgmanantah.. (5:24:02 PM): kat taman la
lelakihensemlerkononpeerah (5:24:18 PM): kat taman bukan ker ada arteri pulmonari?
lelakihensemlerkononpeerah (5:24:37 PM): tambah ngan radang radiovaskular perinngkat cipan dlm citer tadi?
lelakihensemlerkononpeerah (5:24:39 PM): muehehehe
orgmanantah.. (5:24:42 PM): oo anti biotik aseterik kolonik tu?
lelakihensemlerkononpeerah (5:25:09 PM): asetrik ngan cuka sama kan? bleh makan mcm makan ikan papan?
orgmanantah.. (5:25:28 PM): ngn lipan leh kot?
lelakihensemlerkononpeerah (5:25:36 PM): atau sama ngan hotdog special kat upten?
lelakihensemlerkononpeerah (5:25:44 PM): lipan pegi upten ke?
orgmanantah.. (5:25:51 PM): x
orgmanantah.. (5:25:54 PM): tu topan
orgmanantah.. (5:25:59 PM): tumpang cipan
orgmanantah.. (5:26:04 PM): g ngn sampan
lelakihensemlerkononpeerah (5:26:34 PM): cipan ajak ko gie upten naik sampan dnagn leman kat malim deman kat tanjung malim kan?
lelakihensemlerkononpeerah (5:26:46 PM): kanknakanakan? heheh
lelakihensemlerkononpeerah (5:27:22 PM): ko tau kan?
orgmanantah.. (5:27:25 PM): halim yg ajak sopian ke mkn lemang kat seri kembangan
lelakihensemlerkononpeerah (5:27:52 PM): halim ni bukan sepupu eman ke? camner tau jalan ke seri kembangan?
lelakihensemlerkononpeerah (5:28:10 PM): di seri kembangan pegi lepak kat mane?
orgmanantah.. (5:28:34 PM): die tgk papan kenyataan pastu suker ati die je masuk semer simpang
lelakihensemlerkononpeerah (5:29:21 PM): papan kenyataan samer ker ngan teori penyata konspirasi peringkat kedelapan seadanya?
lelakihensemlerkononpeerah (5:29:32 PM): hehehe..
orgmanantah.. (5:29:33 PM): takder la
orgmanantah.. (5:29:58 PM): cumer berkerlipan jer ala era kegemilangan zaman 60-an..
lelakihensemlerkononpeerah (5:30:27 PM): zaman 60 an tiada sinaran pasport kegemilangan..tp ada juara kugiran satu malaya..
lelakihensemlerkononpeerah (5:31:21 PM): ? hehehe
orgmanantah.. (5:31:23 PM): ader pertandingan mkn cipan
lelakihensemlerkononpeerah (5:31:42 PM): cipan makan lipan? camner bustaman nak makan?
orgmanantah.. (5:32:01 PM): busataman dah kenyang..dah xleh mkn
orgmanantah.. (5:32:12 PM): nnti haji salman berang
lelakihensemlerkononpeerah (5:32:26 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:32:39 PM): surrender ke?
lelakihensemlerkononpeerah (5:32:41 PM): dah ler..aku dah penat merepek ni...nnt nak mkn kerepak
orgmanantah.. (5:32:42 PM): heh
lelakihensemlerkononpeerah (5:32:47 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:32:50 PM): yes aku mng!!
orgmanantah.. (5:32:55 PM): :-P
lelakihensemlerkononpeerah (5:32:59 PM): mu menang makang siamang..
lelakihensemlerkononpeerah (5:33:12 PM): heheh..ambo dok kalah lagi
orgmanantah.. (5:33:21 PM): mu ni memang nok kene rodang
lelakihensemlerkononpeerah (5:33:23 PM): :-?
orgmanantah.. (5:33:30 PM): pesal?
lelakihensemlerkononpeerah (5:33:41 PM): rodang ni mcm rodensia spupu platipus tikus ker?
lelakihensemlerkononpeerah (5:34:04 PM): atau sepupu sepapat ketupat rendang?
orgmanantah.. (5:34:13 PM): x cam pelakon indonesia yg semakin pupus tu
orgmanantah.. (5:34:25 PM): aku nk kuar jp ni
orgmanantah.. (5:34:27 PM): ader hal
lelakihensemlerkononpeerah (5:34:29 PM): hehehe
orgmanantah.. (5:34:30 PM): snbg blk k
orgmanantah.. (5:34:33 PM): ok?
orgmanantah.. (5:34:35 PM): bye
lelakihensemlerkononpeerah (5:34:37 PM): ok ler
lelakihensemlerkononpeerah (5:34:41 PM): bye/

orgmanantah.. (5:54:02 PM): amboi sdp kutuk aku ye
lelakihensemlerkononpeerah (6:03:29 PM): haha
lelakihensemlerkononpeerah (6:03:35 PM): ko dah kluar ke?
lelakihensemlerkononpeerah (6:03:39 PM): aku baru jer balik..

orgmanantah.. (6:20:24 PM): balik dr beli apam balik kat kedai malik ke?
lelakihensemlerkononpeerah (6:20:52 PM): dah abes ker konspirasi ikan parsi?
orgmanantah.. (6:21:14 PM): dah balik parsi lps mkn nasi
lelakihensemlerkononpeerah (6:21:39 PM): makan nasi ker makan kucing parsi kepala lapan?
orgmanantah.. (6:22:11 PM): suker sgt pan lempang baru lebam
orgmanantah.. (6:22:21 PM): 3 minit rehat
lelakihensemlerkononpeerah (6:22:23 PM): nanda korewa?
orgmanantah.. (6:22:25 PM): nk kuar jap je
orgmanantah.. (6:22:29 PM): ok
lelakihensemlerkononpeerah (6:22:29 PM): uiks..
orgmanantah.. (6:22:33 PM): jap je
lelakihensemlerkononpeerah (6:22:33 PM): heheh
orgmanantah.. (6:23:29 PM): dah
orgmanantah.. (6:23:33 PM): ape ko ckp td?
lelakihensemlerkononpeerah (6:23:40 PM): aper?
orgmanantah.. (6:23:46 PM): td
orgmanantah.. (6:23:50 PM): wa..wa..
lelakihensemlerkononpeerah (6:23:52 PM): x cakap apa pon? ko baru bgn tido ker?
orgmanantah.. (6:23:53 PM): aku lawa ke ape?
lelakihensemlerkononpeerah (6:23:58 PM): xeh..
lelakihensemlerkononpeerah (6:24:04 PM): nanda korewa?
lelakihensemlerkononpeerah (6:24:08 PM): nandayo?
orgmanantah.. (6:24:13 PM): penanda tu lawa?
orgmanantah.. (6:24:17 PM): mmg
orgmanantah.. (6:24:19 PM): cam aku
lelakihensemlerkononpeerah (6:24:27 PM): penanda buku kat kedai sukaramai anda..
orgmanantah.. (6:24:28 PM): ko nk main yoyo?
orgmanantah.. (6:24:30 PM): aku ader
lelakihensemlerkononpeerah (6:24:53 PM): yoyo ko watper? nak jumpa khir toyo?
orgmanantah.. (6:25:03 PM): x la
orgmanantah.. (6:25:10 PM): khir toyo tu poyo je
lelakihensemlerkononpeerah (6:25:16 PM): poyo tu aper yer?
orgmanantah.. (6:25:18 PM): cam toyol pon ader
lelakihensemlerkononpeerah (6:25:38 PM): toyol tu mcm tokey balak kat hutan simpan ker?
orgmanantah.. (6:25:40 PM): yg org mkn tu..
orgmanantah.. (6:25:44 PM): yg kaler ijo tu
orgmanantah.. (6:25:50 PM): aper..
orgmanantah.. (6:25:52 PM): petayo?
orgmanantah.. (6:25:56 PM): haa tu la
lelakihensemlerkononpeerah (6:26:00 PM): kaler ijo kat tgh ada bulat putih tu ke?
orgmanantah.. (6:26:10 PM): haa...salah
lelakihensemlerkononpeerah (6:26:10 PM): yg aku bukan kawan jojo
orgmanantah.. (6:26:18 PM): 10 markah ditolak
lelakihensemlerkononpeerah (6:26:35 PM): itu kawan adik pebgacara tv hani mohsin ikan masin
lelakihensemlerkononpeerah (6:26:57 PM): 10 markah tu jatuh ker kalo kita tolak..
orgmanantah.. (6:26:59 PM): itu jiran asin jual gasing..
lelakihensemlerkononpeerah (6:27:00 PM): ejekekek
orgmanantah.. (6:27:04 PM): mmg la
orgmanantah.. (6:27:16 PM): x tolak pon beliau jatuh ngn sendirinya
lelakihensemlerkononpeerah (6:27:40 PM): knaper beliau jatuh tanpa ada daya asing yg campurtangan dlm kes sedemiakian sedanya itu??
lelakihensemlerkononpeerah (6:28:15 PM): hehehe
lelakihensemlerkononpeerah (6:28:16 PM): heheheh
orgmanantah.. (6:28:17 PM): hatta telah berlakulah kes makhluk asing jual ikan masin di bumi nan asing
orgmanantah.. (6:28:31 PM): heh
orgmanantah.. (6:28:35 PM): x klh lg tu
lelakihensemlerkononpeerah (6:28:39 PM): di bumi nan asaing aku tak kenal org lain bernama nan selain pakciks edara azman adnan
lelakihensemlerkononpeerah (6:29:12 PM): yg aku kenal sekarang di bumi indah nan permai ialah dua org ustaz bernama adnan
orgmanantah.. (6:29:14 PM): azman adnan telah disaman krn mempunyai ikan toman
lelakihensemlerkononpeerah (6:29:14 PM): hahahah
lelakihensemlerkononpeerah (6:29:27 PM): ikan toman tidak sama lagaknya dgn tomatoman
orgmanantah.. (6:29:48 PM): di bumi indah ini saodah x endah bila edah panggilnya bedah
orgmanantah.. (6:29:53 PM): fuh
lelakihensemlerkononpeerah (6:30:14 PM): kerana tomatoman lebih comey dr pakcik nan mahupun azman adnan namun tidak dpt mengalahkan kehenseman ustaz adnan aku tu seadanya..
lelakihensemlerkononpeerah (6:30:48 PM): kerana bedah tidak seindah biasa..tidak seindah siti nurhaliza yg suatu ketika dulu amat ku cinta..
lelakihensemlerkononpeerah (6:31:07 PM): hehehe
lelakihensemlerkononpeerah (6:31:13 PM): ? mueeheheh
orgmanantah.. (6:31:32 PM): walaupun begitu beliau tetap x dpt mengalahkan kemachoan yg kelihatan pd makcik tan
orgmanantah.. (6:32:29 PM): indahnya pemandangan di kedah lebih indah dr seindah cinta siti nurhaliza yg sememangnya selalu gundah itu
lelakihensemlerkononpeerah (6:32:50 PM): makcik tan kawan ngan makcik kos, adik sedara kak sinusodial peringkat kordial sirap saga..
lelakihensemlerkononpeerah (6:33:10 PM): kedah mmg indah, namun iindah lagi penang tanah kelahiran lu..
lelakihensemlerkononpeerah (6:33:14 PM): *ku
lelakihensemlerkononpeerah (6:33:37 PM): kedah tempat ku menadah ilmu yg x sudah sudah..
orgmanantah.. (6:34:09 PM): makcik tan bini encik atan x pnh berdedara ngn sirap cap bunga taik ayam mahupon proton saga
lelakihensemlerkononpeerah (6:34:18 PM): hingga hinggap uniten ni la ssesudah itu
orgmanantah.. (6:34:54 PM): baguslah krn anda x pernah lupakan kedah tanah nan indah itu
orgmanantah.. (6:35:17 PM): setahu ambe hy burung dan cicak yg suka hinggap
lelakihensemlerkononpeerah (6:35:22 PM): adakah kau ketwa berdekah-dekah? atau di kedah anda x pernah makan nasi kawah krn aku ada sorang kwn yg nama glamournya di asrama adalah mr kawah?
lelakihensemlerkononpeerah (6:35:57 PM): atau kau sudah terjatuh ke dlm kawah konpirasus kasus awam kah?
orgmanantah.. (6:36:20 PM): oh tidak..aku suke bersedekah shj..itupon kalo ader yg menadah..
lelakihensemlerkononpeerah (6:36:37 PM): alhamdulillah bersedekah membawa berkah
orgmanantah.. (6:36:49 PM): semestinya lah
lelakihensemlerkononpeerah (6:36:59 PM): kahkaahakahakhakhakah
orgmanantah.. (6:37:10 PM): pak lah pon haruslah kena sentisa bersedekah
orgmanantah.. (6:37:23 PM): ?(dah abis r tuh)
lelakihensemlerkononpeerah (6:37:35 PM): pak lah sudah buat korban akikah? kau bilakah?
orgmanantah.. (6:38:03 PM): entahlah
lelakihensemlerkononpeerah (6:38:08 PM): adakah kau tahu siapa disisimu ?
orgmanantah.. (6:38:08 PM): aku lelah lah
lelakihensemlerkononpeerah (6:38:24 PM): knapa lelah? bukan kah kau org yg kuat?
orgmanantah.. (6:38:34 PM): oh sudah tentu disisiku cermin sisi di cc ini
lelakihensemlerkononpeerah (6:38:35 PM): knapa tak makan ubat?
orgmanantah.. (6:38:58 PM): krn sudah kuat la aku x mkn ubat
lelakihensemlerkononpeerah (6:39:02 PM): iyakah di sisi ada cermin cc yg mengalahkan cc moto aku?
orgmanantah.. (6:39:06 PM): dah r tuh
orgmanantah.. (6:39:16 PM): aku nk blah!
orgmanantah.. (6:39:26 PM): dah lambtlah
lelakihensemlerkononpeerah (6:39:31 PM): atau adakah konpirasus dvd double layer yg lg kuat dr cc dan cs dlm cc ko itu?
lelakihensemlerkononpeerah (6:39:36 PM): ahahahaha
orgmanantah.. (6:39:39 PM): nnti marah plk si bedah ngn cik timah
lelakihensemlerkononpeerah (6:39:45 PM): hehehe
orgmanantah.. (6:39:52 PM): k la
lelakihensemlerkononpeerah (6:39:54 PM): iyalah tu cik adik weii
orgmanantah.. (6:39:56 PM): ko ingat tuh
lelakihensemlerkononpeerah (6:39:56 PM): ok
orgmanantah.. (6:40:00 PM): smbg lain kali
lelakihensemlerkononpeerah (6:40:02 PM): ok
orgmanantah.. (6:40:07 PM): aku x surrender lg tau
lelakihensemlerkononpeerah (6:40:13 PM): hehehe..
orgmanantah.. (6:40:23 PM): ok tulun byr cc ni tuk aku
orgmanantah.. (6:40:25 PM): heh
lelakihensemlerkononpeerah (6:40:26 PM): hahaha
lelakihensemlerkononpeerah (6:40:36 PM): nak bayar ngan apa?
lelakihensemlerkononpeerah (6:40:41 PM): habuk bleh?
lelakihensemlerkononpeerah (6:40:45 PM): eheh

orgmanantah.. (6:41:26 PM): pc bodo
orgmanantah.. (6:41:36 PM): habuk pon habuk lah
lelakihensemlerkononpeerah (6:41:40 PM): ok lah
orgmanantah.. (6:41:49 PM): ok lah
orgmanantah.. (6:41:51 PM): pak lah
lelakihensemlerkononpeerah (6:42:02 PM): ok..assalamualaikum..
orgmanantah.. (6:42:05 PM): yelah
orgmanantah.. (6:42:11 PM): kumsalm lah
orgmanantah.. (6:42:13 PM): eh
orgmanantah.. (6:42:17 PM): waalaikumsalam
lelakihensemlerkononpeerah (6:42:23 PM): isk..salam jgn memain laa
lelakihensemlerkononpeerah (6:42:24 PM): ok
lelakihensemlerkononpeerah (6:42:28 PM): c u
orgmanantah.. (6:42:29 PM): silap
orgmanantah.. (6:42:33 PM): k bye
****************************************************
END Of MERAPU thp cipan...
-------------------------------
penat woo wat karangan nih...x dak kaitan hidup @ mati
---THE END----
Wasssalamun..

Tuesday, February 15, 2005

Cuti dah abes...tp byk kejer belum settle..

salam..huhuhu..tajuk kat atas tu? waa standard la student..suka wat kejer last minute...kalo x, bukan student sejati la namanya..(ehehe...relek..aku saja ja nak wat lawak..konon laa)..hurm..esok aku ada test SAD..8 bab..maksudnya mlm ni aku kena habiskan lagi 5 bab..huhuh..byk giler siot....aku ada masa lagi 23 jam jer lagi..haa..Projek flash group pon x siap, nak ganbatte sebelum ahad ni...isk..aku lupa plak nak tanya shahril topek pasai kutipan derma..k laasampai sini saja..nak tanya syahril-pujaan-sirap jap..syahrilll..oooo syahrilll....Wsalam...

Monday, February 14, 2005

Valentine's Day? I don't know what to say...

Salam...Valentine? hurm..dunno what to say..ada hukum kata Haram sambut...so haram laa..well, semalam kat bulletin board dlm FS, ada org post mender nih..so tgk ler yer...mungkin ni lebih sesuai dr valentine's day...Wallahualam..
------------------------------------------------------------------------
Doa untuk Kekasih

DOA UTK YG BERCINTA ,SAPE-SAPE YANG
TENGAH BERCINTA ATAU BARU NAK
BERCINTA ATAU TENGAH BERTUNANG.. AMAL-
AMALKANLAH DOA NIH..

'Bingkisan Doa.' Ya Allah.... Seandainya telah
engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah
kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu
abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha
mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup
ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau
takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh
dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari
ingatanku... Dan peliharalah aku dari
kekecewaan....

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti....
Berikanlah aku kekuatan... Melontar bayangannya
jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan
merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa
bersama dengannya...

Dan ya Allah yang tercinta... Gantillah yang telah
hilang.... Tumbuhkanlah kembali yang telah
patah... Walaupun tidak sama dengan dirinya...

Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan
takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau
takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana
engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik
buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi
pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat...
Dengarlah
rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan
engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini
mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah
kemaksiatan dan kemungkaran... Maka
kurniakanlah aku seorang pasangan yang
beriman... Supaya aku dan dia sama2 dapat
membina Kesejahteraan hidup... Ke jalan yang
Engkau redhai... dan kurniakanlah padaku
keturunan yang soleh....

Amin.. Ya Rabbal A'lamin. .

Haram Menyambut Valetine Day..kerna berkaitan
ngan sambutan org Kristian

Hanya doa n berserah kepada-Nya..kerna kita
bercinta kerana Allah..insyallah
----------------------------------------------------------------------

hurm..camner? bleh terima? Wallahualam..:)

Thursday, February 10, 2005

1 Muharram...Maal Hijrah 1426

Bissmillahhirohmanirohim .... Ya Allah, ya Tuhan kami, panjangkanlah umurnya kawan kawan kami restui perbuatan, hajat, niat kelakuan dan perbuatan. Jauhkan dari ajal, Jauhkan dari ajal, Jauhkan dari ajal, jauh kan dari kesakitan. Panjangkan umur, murahkan rezeki. Moga dicucuri rahmat Mu Ya Rahim, Amin, Amin, Yarobbanaalamin...

Wednesday, February 09, 2005

Haha..Gong Xi Fa Cai..Selamat Menyambut Maal Hijrah...

Yahhh..Salam semua...huhuhu..gong xi..gong xi..hehehe hari ni raya cina..waa..semua olang cuti maa..kedai suma tutup woo..manyak boling..laling aa..(ceh iklan org tua tv3 tuh)...huhuhu..well hari ni aku ditugaskan ntuk membersihkan bilik aku tuh..uhuhuh..banayak benda aku jumpa..antaranya beg skolah aku yg kali terakhir aku bukak time amik spm tahun 2002 harituh...huhuhuh...gila laaa..memory lane la aku...siap aku jumpa tie yg aku pakai..tak bukak lg ikatan dia...notes kimia,fizik,add math..akaun..sejarah..muahaha..buku the pearl pon ada....habih aku teringat zaman skolah dulu²...abih tu sedang aku dok bersihkan laci aku lak, jumpa la koleksi dayakarya aku. Dayakarya ni kira majalah tahunan schoo;l aku laa..aku kumpul sejak dr mula aku masuk..ada 5 buah semua...huhuh..aku selak² helaian tuh..jumpa la page pasal fotografi gambaq klas..muahahaha..nak tergelak tgk muka aku dulu²..huhuh..sambil tu bleh laa usha gambaq awek² lama dan lepas rindu kat depa..hehehehehe....mmg zaman skolah zaman yg takleh dilupakan...walaupon pahit, tapi kat skolah lah tempat aku blajar permulaan sebuah kehidupan...hehehe..Selamat Menyambut Maal Hujrah 1426...Salam..

Monday, February 07, 2005

Wahaha..

Wahahaha..di saat jari jemariku menaip ni aku dah ada kat Kulim Kedah..huhuhu..my lovely hometown with full of sweet 'n' sour memory...ermm...aku dah lama tak rasa internet yg slow dan hari ni aku kembali merasainya....tp kekadang aku ingat yg slow ni pon lagi ok dr yg laju tp firewall cam gila babeng punya...cess..btw, aku ingat nak buat book review agama tuh..tp sampai la ni pon x baca habih lagi muka surat first tuh...hurm..ingat nak study ntuk SAD..pon x start lagi...so x pa laa... ingat nak wat slow²..Insya Allah bleh siap...ok..Salam..

(adik aku dah bising neh..mentang²la pc dia..ces..x kenang jasa punya budak..wekk ;p)

Thursday, February 03, 2005

Hurm..semua dah ok..aku lega..

Assalamualaikum...hahaha..Alhamdulillah...hati aku dah lega sket lps aku 'melepaskan geram' semalam...huhuhu..baru lega...semua dah clear..dah x dak problem...sempoi la camni..cuma mlm ni aku ada exam c prog..dah study tp mcm x bleh ingat semua..Tawakkal A'lALLah sajalaaa..Ya Allah Permudahkanlah Urusan Hamba² Mu ini..Amin......

---------------------------
Haa..ni ntuk kengkawan semua..aku suka lagu ni....

++++ UNTUKMU TEMAN ++++

Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru
Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ikatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwah kan
Bersimpul padu
Kenangan bersamamu
Takkan ku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa
Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Munkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan
Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janjinya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasihnya
Andai ini ujian
Terangilah kamar kesabaran
Pergilah derita hadirlah cahaya
++++++++++++++++++++++++++
Wassalam...

Wednesday, February 02, 2005

ahahaha...udahler kengkawan..

Salam..ahahaha..hari sabtu haritu (29/2) aku gi la Darul Kifayah tu...ni pasal komuniti servis tu laa..erm..mcm mana nak kata ha? ntah laa..tetiba ja aku rasa projek ni projek besaq gila..masa jumpa boss dia kat situ, aku dah cuak...makklum laa..nampak garang org. nyer...dah la time tu dia x sihat..isk..aku plak x tau nak ckp apa...tehn citer punya citer, kami realize apa yg kami rancang tu masih blum mencukupi...adeh..tambah plak budget tak cukup..terpaksa la up bayaran dana dr 30 sorang ke 50 sorang..huuu..nak wat camna..bukan sesaja nak naik tu...mmg la projek ni cam dh bg problem..tapi, wahai sahabat² ku yg aku hormati sekelian..terpaksa laa kita teruskan..dah separuh jalan. Takyah la kita nak salahkan sesapa sbb time rancang dulu, semua org dah konfem setuju..so terpaksa la teruskan..buang la segala kebencian tuh..kita komitmen je laa..mmg nak ikutkan aku pon x jalan gak projek camni..tp bila dah nampak semua org setuju dan bila dah diyakinkan bleh wat, aku x leh wat apa la..jgn la dok asyik salah menyalah ni..x baik woo..aku pon tension gak..aku pon nak wxam gak..so sesama la kita harungi bersama..susah senang harngi bersama..budi bahasa budaya kita...so kengakawan, andai kata aku ni bersalah laa..maafkanla aku..aku ni manusia biasa gak..kalo camtu lain kali jgn bg aku wat salah lg k..k laa..aku nak wat assignment SAD then study c prog lak...esok pekser...okeh..jgn amik hati noo..sapa² pon laa..okeh...akhir kata, semoga hubungan persahabatan antara kita semua sekali bertambah kukuh lps projek ni...Assalamualaikum..

******

err sori la kalo banyak salah ejaan..korang betulakn sendiri laa..