Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2005

arghh..tension aku bertambah..

Adeh...dah kul lima lebih skang nih, tp connection intenet serupa mcm xdak internet jaa..banyak site takleh masuk..stakat ni yg boleh friendster, yahoo ngan blogger jaa...x termasuk la aibob/forum/ sbb yg mmg ada punya...isk..ni mesti kes sindrom akhir bulan+bayaq yuran internet..aper kess?

Minggu sibuk dah datang..

Salam...hahaha..minggu yg sibuk dah dtg...mid-term aku start 31 hb dan akan smbg terus direct lps tu...haa..hari ni 27 hb, lg 4 hari lagi..aduss tension la plak sbb subjek first tu CO, klas Dr Madan..any doubt? yes..arggh...sabtu ni plak kena gi Darul Kifayah, nak tgk keadaan+rancang aktiviti komuniti servis yg kami nak wat nnt...mmg tension la kalo dipikirkan..tp rasa tu berkurangan la plak sejak aku dok tune in to IKIM.FM..tak tau pasai apa..mungkin bacaan quran atau nasyid yg dimainkan dpt menenteramkan hati+fikiran yg berkecamuk...wallahualam..tp yg pasti di dalam al-quran tersimpannya 1001 jenis penawar atau lebih yg masih menjadi rahsia..wallahualam....wassalam..

Hahahaha..

Salam..Hahahahaha...selamay hari raya haji...semoga kita berkorban ke jalan yg diredhai Allah...hurm..post terdahulu aku ada ckp pasal 2 kuiz..tp last skali ustaz x jadi wat kuiz...hanya citb saja yg ada..muahahaha..balik raya ni mid-term plak menanti..terpaksa ganbatte plak....hehehehe..wassalam.

2 kuiz hari nie...

Salam...ahahaha..hari nie aku ada 2 kuiz..kalo x silap ISLB (Islamic Studies) ngan CITB (Multimedia). Hehehehehe..aku x baca apa lagi...mcm mana bleh lupa daa...-yg CITB tu sepatutnya minggu lepas..tp postpone sbb lect. aku amik emergency leave minggu lepas..so kami expect minggu nie la kot kuiz tu...tp aku harap xder jer..wat jerlps raya haji..bukan isnin depan..tp isnin lg sekali..hehehehe..ermm pasal blogger tuh, aku dh tau dah prob dia..nie sbb dia rujuk ip address..dan ip adress kat uniten ni semacam jer kalo tgk dr luar..sbb tu kluar page org lain..haritu aku ckp nak post gambar..tp malas ahh..dah..sudah..wassalam..

Haa..what happen to my blog?

Lorr..problem btui laa..blog aku nih, bila aku login jaa..dia kluaq page org lain...isk takut gak aku..siap page org tu aku bleh edit..abih tu dashboard aku tulih jepun lak tu..isk prob..prob..nnt aku up gambar kasi korang tgk...

Akhirnya..2005

Asslaamualaikum..

Akhirnya tahun baru 2005 telah menjelma...tahun ni x ada sambutan sbb kita masih lagi bersedih dgn tragedi tsunami baru² ini. Tragedi yg sebelum ini belum pernah terjadi di negara kita telah berlaku. Memang tidak disangka, Malaysia yg selama ini dianggap sbg negara yg selamat dari bencana besar, rupa²nya tidak terlepas dari bencana alam seperti ini. Walaupon gegaran yg berlaku beribu kilometer dari negara kita, namun kuasanya tetap mengakibatkan kemusanahan kpd negara kita...inilah kuasa tuhan..Allah telah menunjukkan kpd kita bahawa hanya Dia lah yg maha berkuasa dan Maha Penentu akan semua kejadian..Kun,fayakun...Mungkin selepas ini barulah kita tersedar dari lamunan dan kembali ke jalan yg benar, yakni jln yg diredhai Allah...

-------------------------------------------------------------------------------------

Alhamdulillah..lepas jugak kalkulus aku ari tuh...ni semua Kuasa Allah...berkat doa ibu bapak aku..kenkawan yg sesama berusaha...akhirnya berjaya gak aku.…