Skip to main content

Posts

Showing posts from 2005

Alhamdulillah~ syukur atas segalanya...

Salam...

Lama dah aku x update blog ni... bukan apa... saja ja x dak idea kebelakangan nih.. nnt2 mai la balik idea aku tu kot.. btw, smalam (30 Dec) adalah hari lahir aku yg ke 20.. x dak apa yg buleh aku katakan..selain bersyukur kpd Allah, atas segala nikmat yg telah aku terima selama hidup 20 thn nih...Selain tu, aku jugak nak ucap tima kasih byk2 kat ibu bapak aku yg menjadi asbab atas kelahiran hamba Allah ini... Mudah-mudahan Allah membalas jasa mereka..

Err..td kami ada ativiti men boling kat Endah Parade...kluaq kui 11 malam, balik pukui 4.30 pagi...huhu..namapak cam merayap malam ja..huhu... pastu kami pi mkn...masa aku nak pi mkn tu, kt situ lah aku dpt rasa betapa syukurnya aku akan nikmat nyawa dan kehidupan yg Allah dah bg kat aku, dah masuk 20 thn dah.. sebabnya? td keta yg aku naik tu, dah terbabas sambil spinning 2-3 kali tgh jalan..

"Allahuakbar" hanya tu saja yg dpt aku ucapkan byk2... kami dlm keta tu, 5 org, Alhamdulillah, sorang pon x panik, x jerit2... ma…

Look into history...

Salam....

[AMARAN : Mungkin terdapat salah ejaan yg byk kat bwh nih..harap2 paham la noo.. betulkan sendiri eh.. TQ :)]

Alhamdulillah, td dah selesai event Tun tuh... mase dengaq ucapan Tun td, mmg sggh bersemangat aku...sejam setengah tuh aku x rase ngantuk pon.. ni le kelebihan Tun M..what a good speaker he is...Tun sbnrnye bg ucapan pasal "Leadership in Crisis Management".. Tun mulekan ngan describing, what actually a leader..and what should a leader do.... Ohh..mmg rugi le x dgr... i've still have the points here..up in my head...

Then, Tun ckp lak, pasal care2 nak tackle crisis...antara isinye, Always look at the history of the crisis...identify the problem... pastu reduce the options of solutions dan yg plg penting buat a leader is to make decisions.. this is very crucial.. dan sometimes that decision...not sometimes, but always, the decision has its light and dark side... the only most we can do, is to choose the decission with the little down and should be more acce…

Haha..sok cuti..

Salam...

Weheuhu.. setelah beberapa kejadian pelik mggu lps, mggu ni aku kembali lagi.. haha.. sok plak adalah hari cuti umum.. sempena hari keputeraan, KDYMM Sultan Selangor... jadi sok adalah Isnin pertama cuti sbb lps ni kita akan ada lagi cuti ari isnin, 2 kali berturut².. cayalah.. huuu...

Sok plak, bekas PM kita, Tun Dr Mahathir Mohamad akan dtg ke Uniten ntuk bagi lecture yg bertajuk 'Leadership In Crisis Management' .. huhu.. mase mule2 dulu, aku igt derang x kasi student attend, sekali aku nyer kelas it comm tu, die wajibkan plak kami pegi.. huehuehu..aritu dah siap isi form kat website mintak invitation.. sekali invitation tu dtg lewat.. br smp kat rumah aku.. tp x pe, sbb derang kate x de invitation pon x pe.. student just tunjuk id je..hehehue.. so sok, leh la aku gi gitu je.. lame dah nak tgk Tun secare live ni..ehehe..nih bwh ni invitation card tuh..


Ahah..dan ni plak posting lagu kali ni... lagu lama nih.. tp best dengaq.. slow pace.. dan byk pringatan.. jom kita h…

Huhu..finally..~!.AhaAHA

Salam...

kisah pelik bersambung..


real_azhar@msn.com Printed: Monday, December 5, 2005 2:03 PM




--------------------------------------------------------------------------------

From : Mohd Fauzi B. Subari
Sent : Monday, December 5, 2005 9:42 AM
To : ,
CC : "Roslan Ismail, Dr."
Subject : BUBAR CSNB514

--------------------------------------------------------------------------------


Assalamualaikum.

Untuk makluman, saudra berdua pihak Kolej IT telah membuat keputusan untuk menutup subjek ini pada sem 2 05/06. Hanya saudara berdua yang mendaftar elektif ini. Saudara diminta mendftar untuk elektif lain.



Sekian untuk makluman

Fauzi

cc- TT074233

TT074241




Dengan ini, maka konfemlah yg kelas Data Security aku tu akan dibubarkan...ngehehe..seperti yg dijangka....anyway, maybe aku akan amik plak e-business.. kuhuhu...bye2 Data & Computer Security... Welcome e-Business...huhu

Wassalam..

Wahaha...salah satu subjek yg aku minat dah x dpt lak sem ni...taper..tgk sem dpn lak...kalo ade r…

New Semester

Salam...

Wahahu..genap seminggu hari ni aku ade kat uniten..hehe.. ;P

Kelas dah bermula seminggu, tp semalam baru rumah aku dpt line internet, so ada byk jugak la yg aku tertingai di arena internet penginternetan ni...klas semua ok sem ni...aku amik 5 subjek :> Database, Human Computer Interaction, Managing Information System, IT Communication (Tech. Comm la ni..) dan jugak Data And Computer Security..dan special sem yg akan dtg ni, Insya Allah, aku akan amik Industrial Training...

Dlm byk2 klas tu, satu klas yg agak pelik ialah Data & Comp Security..nak tau sbb apa? ntuk batch aku, hanya 2 org je register ntuk subjek ni..ingat akan closed down klas tuh, tp diteruskan jugak..huhu..so satu kelas 2 org, tp aku tgk aritu aku sorang je dtg..adeh laa..risau jugak aku dok pikiaq...satgi aday yg x kena, abeh laa..dah la sorang2..tp lecturer tu ckp maybe nak integrate aku ngan klas bdk2 senior yg subjek sama tp code lain sbb kredit hours dia pon lain..isk..serba salahnya rasa....

Takpalah …

Kecelaruan Seks...

Salam...

Meh baca Utusan Malaysia hari ni...(23 November 2005)

Kecelaruan seks serius -- Lelaki mahu jadi wanita banyak berlaku di
asrama sekolah, IPT

Oleh: ABDUL MUIN SAPIDIN dan RUBIAH NORDIN

PETALING JAYA 22 Nov. - Masalah kecelaruan seks - fenomena mahu menjadi perempuan - didapati semakin serius berlaku di kalangan pelajar lelaki khususnya yang tinggal di asrama sekolah dan institusi pengajian tinggi (IPT).

Kajian Institut Kajian Liberal, Universiti Tenaga Nasional (Uniten) di beberapa sekolah berasrama dan IPT sekitar Lembah Klang mendapati, bilangan kumpulan tersebut semakin bertambah seiring perkembangan manusia.

Analisis data hasil kajian itu mendapati, terdapat lima hingga 10 peratus golongan homoseksual wujud di sekolah dan IPT - rata-ratanya beragama Islam.

Ketua pasukan kajian itu, Mohd. Ariff Ahmad Tarmizi menegaskan, walaupun perangkaan itu agak sedikit bilangannya, tetapi jumlahnya semakin bertambah saban hari dan ia berlaku hampir di semua sekolah berasrama dan IPT.

``Kebanjir…

Aris Ariwatan - 1234

Salam...

Hehehe... dah lest post lagu dah time cuti skang...sbb pc nih aku dah install flash..wuhuhu.. Lagu pilihan kali ni, lagu Aris Ariwatan. Lagu ni mmg best... seni kata nasihat belaka.. ni lagu tuh, jom dengaq..huhuh.. =P

Aris Ariwatan - 1234

Satu... kasih nan abadi
Tiada tandingi DIA yang satu

Dua... sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga... lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah

Empat... mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu ku ingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu

Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang... itu bidalan
Harus kau renungkan

Andai kau beroleh bahagia....
Ingat itu bukan...untuk selamanya
..

Andai kau dalam sengsara.....
Itu bukan....untuk selamanya..

Hidup ini sementara...
ohoohoo...hoooo..
Hidup ini sementara....

--------------------------------------------------------------

----------------------------------------…

Cuti..cuti..cuti..wahaha...

Salam..

Wahaha, dah abes raya...hukhukhuk... la ni aku dok time cuti ..hehe... relax all the time.. kekeee.. =P

Raye kali ni bg aku biase je... dah x rase cam dulu2 time bdk2..kalo dulu...huhu... excited smp x terkata laa... hehe.. dah besaq ni rasa cam dah kureng.. x tau la sbb apa.. jd kurang meriah sket aku rasa.. mau tak nya..kelam kabut sket hari2 terakhir ramadhan sbb rumah dok renovate, so pagi raya tu penat sket la... dok buat kemasan terakhir.. bwahaha..

Walau apa pon, satu ja tetap x berubah... hehe.. duit raya... ekekeke.. x sangka umuq camni pon leh dpt lagi...huu.. tp biasa laa..ikut adatnya, lg x keja, lg dok blajaq, lg tu la peluang duit raya tu masih terbukak.... bila dah abeh blajaq, bila dah start keja, kita la plak nak kena huluq menghuluq.. kat anak menakan, kat spupu2..huhu.. spupu aku yg br keja thn ni pon dh bg kat aku.. wahahahaha.. collection leh thn gak kot... ngeeee.... :D

Raya arituh aku x pi raya rumah sapa pon kecuali umah2 sedara ja...adoih la.. memula dah p…

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1426 H / 2004 M

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh....

Allahu Akbar !
Allahu Akbar !
Allahu Akbar !

Laa Ilaaha Illallah, Allahu Akbar !
Allahu Akbar Walillahilhamd !

Sempena Hari Raya Adilfitri yg mulia kali ni, aku ingin mengambil kesempatan, untuk menyusun jari, memohon seribu kemaafan di atas segala silap dan salah yg dah aku buat kat korang semua.. huhu.. Ramadhan dah berlalu, kini Syawal plak yg menjelma... harap2, dpt la bertemu ngan Ramadhan lg thn depan..Jgn plak kite berlebih2an dlm bulan Syawal ni..sebaliknya tirulah amalan kesederhanaan yg dah kita lakukan dlm bulan Ramadhan dulu..mudah2an, kita semua dirahmati Allah dan diampunkan segala dosa2 kita hendaknya..Amin..

Dua kad raya ( atas dan bwh ni ) untuk korang semua...dr tokeikedai.net.my..


Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...

~Maaf, Zahir & Batin~

Ngekekekeeeeheheukhukhukk...

Salam..

:P lalalaa..best dak tajuk? hukhukhukhuk...

Ermm..aku dah sampai Kulim dah la ni..smp td pagi kat Butteworth naik ketapi...huhuhu, best~best... apa yg best aku sendiri pon x tau... yg pastinya best.. huahuahau...lalalal~~

Huuu..balik kali ni ada surprise lg..kalo aritu bapak aku beli moto baru, kali ni balik, tgk rumah aku tgh dok renovate..wahahaha..tekejut gak aku sbb x sangka plak plan nak renovate ni dibuat dlm masa terdekat... dgn ter'renovate' nya umah aku nnt, aku nnt ade bilik sendiri.. dah x kongsi ngan adik aku dah.. ahahaha..tp bilik baru aku tu kecik...lg kecik dr bilik kat cendekiawan..maklumlah..tu bilik stor sebenaqnya... saja aku bg adik aku bilik 2nd tu sbb bilik tu luas, sesuai dgn dia yg nak amik peksa nnt.. biaq dia selesa blajaq.. takmo jd cam aku dulu.. blajaq x tentu hala..hahahaha.... aku x kisah..asai ada tempat tidoq dah ok..huuu lgpon aku menjadi penghuni cendekiawan yg setia.. ( oh cendawan ku..lalala :P )

Owh..owh..aku rasa rugi ja copy AOE III…

Final?

Salam...

Huh? final exam? bile? bile? nape aku tak tau pon...dem~!

Hehehe...actually..aku da abes dah final exam... skang ni tggu kat apartment smp 27 haribulan sebelum balik... sbb ade tggu membe yg len abes pekser.. =.=".. camne paper final? ape lagi buleh ku katakan... hanya syukur walaupon x seindah mlm2 sepanjnag peperiksaan itu... plg risau paper SE...adeh~ salah siapa? senang citer kire salah aku laaaa~~..waaaaaa......

Ngahahah..lama gak kan aku x update blog ni...haih laaa..busy stadi..(hikhikhik =P).
Ermm...dgn berakhirnya final exam aku 24 hb aritu, maka berakhir la sem ni... cam biase, setiap kali abes sem ade je bende2 yg jadik kan... hehe bese la tu kot.. hukhukhuk... tp sem ni, aku x rase teruk sgt.. *i'm little bit enjoy this sem* walaopn ade bitter part kan, but sem ni impact of the bitter ones x kuat sgt.. dah biase kot.. alah bisa tegal biasa... x pon aku dah leh menyesuaikan diri kat uniten nih.. muahaha...

Sem ni enjoy? ape yg enjoy? not too much la enjoy actua…

1 Ramadhan 1426

Assalamualaikum...

Ohh....hari ini telah bermulalah bulan yg penuh kerahmatan dan keberkatan..bulan keampunan..bulan untuk berpesta ibadah...Inilah Ramadhan Al-Mubarak, bulan di mana umat Islam diwajibkan untuk berpuasa, bagi menunaikan rukun Islam yg ketiga. Alhamdulillah, diberi jugak kesempatan untuk aku pada tahun ini untuk merasai, sekurang-kurangnya sehari di bulan Ramadhan...entah esok ade ke tidak, Wallahualam....

Hari ini dimulakan dgn bersahur beramai-ramai...huhu..aku ikut geng mon, nuar, m@m, mibu, mirul, jijy dan gak membe yg lain, pi merempit makan kat d' limau nipis..huhu kami gerak kul 4, hehe so aku bgn kul 3.30 pagi...wakakak..sejuk x ingat..hooho.. lps tu kami pon pi le kat situh...smp situ, duk jap trus pesan makanan.. memula kami semu apesan nasi gorang..huhu...sekali brader tu ckp, nasi dah abis plak..adeh, seb baik dier kasitau cepat..hehe..mau x mau, terpakse le pesan mee goreng ngan te tarik..ahaha...

Huhu...dah lps tu, time nak berbukak lak... aku gi pasar r…

3 Weeks to final...

Salam...

Hehehe..tajuk ja tulih english..tp aku aku tulih cam besa laa...hoho...sedaq x sedaq, sem ni dah pon nak habih..huish..awat aku rasa sat sgt pon x tau....isk...dunia btui2 semakin ke penhujung kot..tu yg dok rasa sat ja... 4 bulan x rasa woo...haih... memandangkan dah nak final ni, terpaksa la aku keja lebih sket, kalo x nnt susah la kan..

Semalam pi register class ntuk sem depan. Ok gak la jadual dia.. rasa cam sempoi ja.. ni aku tunjuk printscreen jadual aku kat bawah ni :



Haha... semalam jugak la buat stadi plan ntuk special sem ngan first sem 3rd year nnt..huhu..rasa sat ja dah nak masuk third year plak..tp lama lagi tu.. hehe :P.. aaa, nnt special sem ni aku kena amik industrial training... x tau la nak buat kat mana, haha.. nak kena pi keja plak.. tp baguih la kan, baru leh dpt pengalaman tu, ada praktikal.. baguih..baguih..

Hohoho... Nak masuk Ramadhan dah ni..lagi seminggu lebih ja kot.. Ahlan Wasahlan, Wa Marhaban, Ya Ramadhan.. ohh.. setahun telah berlalu rupanya..kini …

Rindu...

Salam...

Hehe..tajuk posting tu ntuk tajuk lagu naa...huhu...so camner life? cam biase.. tension je la jd student ni kan..keje byk, assgmt, study lagi.. hehe... pokoknye biase je la..so kali ni just nak post lagu dri Kump Nur Irsyad, lagu yg berjudul Rindu..

***********************
Nur Irsyad - Rindu
***********************
Album : Nur Irsyad
Munsyid : Nur Irsyad

Kebahgiaan ku nikmati
Bila bersama Mu
Ketenangan ku rasai
Bila bersama Mu

Kini ku rasa ketandusan
Bagai hidup tak berteman
Tak menentu arah tujuan
Jauh ku kehanyutan

Rindu, rindu
Ku pada Mu Tuhan
Sendu, sayu
Aku kerinduan

Ketaatan ibadahku
Hanyalah untuk Mu
Penyerahan keikhlasanku
Hanya pada Mu

Keimananku dinodai
Hidup penuh duniawi
Keredhaan Mu ku dambai
Sepanjang hayatku ini

Senikata & Lagu : Sha'aban Yahya
http://liriknasyid.com



Ha..camna? rasa cam pernah dengaq dak? ni lagu zaman skolah dulu ni.. dulu slalu kuar kat radio... aku pon time tu cukup bes dgq lagu ni.. tanbah plak time tu tgh study ntuk SPM.. mmg release tension la sket.. …

Back To School, Uniten..

Salam...

Ermm...setelah seminggu bercuti kat rumah, maka aku pon dah kembali
ke Uniten pade mlm semalam dan tiba td pagi(Ahad)...
Huhuhu...mmg penat ler jugak.. 9 jam atas ketapi..
bayangkan le..hehehe..tp Alhamdulillah aku sampai
jugak ngan slamat kat Uniten dlm kul 8 pagi
camtuh...wahaha...

Sampai jer uniten, aisey..tgk org konvo lak...terus perasaan
aku bercampur baur...isk...rase cam hepi ade gak...
rase cam jeles pon ade...plg x best aku rase,
buleh ke aku grad cam derang? pap! terus aku
teringat...aku ade byk assignment x finish..
study pon same..byk x study lg sedangkan ade lg 3
test menunggu...so ape aku dah buat time cuti aritu?
Ya Allah...

Ape mender signifikan aku buat time cuti?
-> ..............................................................................
...................................................................................
...................................................................................
.........................................................…

Nak balik..cuti semnggu...:P

Salam...

Huhuhu...aku dah nak balik dah..yeye...tp x leh yeye sangat laaa..sbb lps cuti ada 3 lagi midterm test menanti...hooo..so terpakse la korban mase ntuk study mase cuti...ekekeke...ok..nnt apa2 aku post lagi masa kat rumah...dan cam biasa, aku kalo kat rumah, x leh nak post lagu dah...huhu...oleh itu, ni aku post siap2 lagu yg aku layan masyuk skang ni...laghu drpd saiful m'sian idol..jom dengaq...wahaha...

Saiful - Ku Juga Mencintaimu
*****************************
Sukarnya untuk ku melupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyumanmu menggoda

Kehangatan terasa dijiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya..

ooh..ohh..oo..hoo..

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
bukan sengaja ku menahan
bibir membeku lidah terkelu

ku juga mencintai dirimu
kau amat sempurna buat ku
bukan saja aku biarkan
kan ku ucap jua padamu

sukarnya untuk ku ucapkan
ku takut akan kehilanganmu
akan ku buat segalanya
untuk mu kekasihku

cuma satu yg belum terbuat

Kiamat Sudah dekat

Salam...
Hurmm...minggu depan aku ada byk test...kire susah gak la minggu yg mendatang ni...lps tu, abis ja semua test dah cuti seminggu lak...dah nak balik Kulim..ok gak la balik rumah kan...lama x jumpa mak ngan bapak aku..rinduku akan terubat jua akhirnya...hehehe...so dlm minggu ni rasanya aku akan sibuk study sket...

Err..awat tajuk posting aku Kiamat Sudah Dekat? ahaa...bg yg x tau lagi, ni la tajuk satu citer indon...cerita ni ade campur komedi+drama+pengajaran.... mmg best dan boleh menyedarkan kita...cerita ni mengisahkan tentang Fandy, sorang drummer kump rock. Pada satu hari, akibat insiden terkena balingan ais krim, dia pon pergila basuh muka kat sebuah musolla...dan tetiba ja, masa tgh basuh muka tu, kasut dia kene curi dek sorang budak bernama safrol...hohoho...lalu dia pon kejar la budak tu.....

Hehehe..dah lps tu..mase dlm insiden tu la, dia terjumpa ngan sorang gadis berjilbab yg anggun paras rupanya, Sarah, sorang anak Pak Aji yg leh tahan garangnya...Fandy sekali terta…

UNIC - Sahabat Sejati

Salam...

Ehehe..tetibe je rase nak post lagu...post minggu ni kire dah post dah semalam...yg jerebu tu kire roundup laa minggu ni kot..lgpon esok x der ape2 aktiviti special...maybe nak pulun study saja kot..huhuh..ok laa..x mo buang masa lagi...heheh.. ni la dia, salah sebuah lagu yg termasuk dlm lagu tidak jemu dengar buat diri aku..huhu..lagu nasyid lagi...tema sahabat lagi..ahaha...ntah laa...lagu² tema sahabat ni mmg best melodi dia..lg best kalo kita hayati lirik dia satu persatu...huuu...aku tgk citer gokusen la ni...tgk dlm citer tu, jepun amat mementingkan persahabatan..sbb tu kot depa bleh maju(?) ye ke? ye la kot..hohohoho...ok.ok..


Sahabat Sejati
Album : See You D IPT
Munsyid : Unic

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terj…

Jerebu...Jerebu..[Uniten cuti 1 hari setengah]

Salam...

Jerebu..jerebu...arghh...mmg teruk skang ni jerebu kat uniten..dulu mase sem 2 2004/2005 dah penah jadik camni...tp kali ni mmg teruk sgt...aku sendiri rase sakit2 tekak....tingkap, pintu sumer kene tutup..kalo tidak...adeh laa...dgn tetibe, akan terase udara tidak sihat menyerbu ke dlam ronnga hidung dan seterusnya menyerap ke dalam tekak untuk menghasilkan keadaan tekak yg amat tidak sihat...

Hurmm,so td tengahari aku ade kelas kul 1...tp aku skip sendiri..sbb mmg dah kritikal sgt...redoks plak dah balik sbb dah pening2..so aku x der la transport yg slamat ntuk gi ke kelas..lalu aku amik keputusan tuang...dlm masa pukui 1.30 tu, rupa2nya, keputusan yg aku buat tu mmg tepat..dapat News Flash yg kelas akan dibatalkan mulai jam 2 ptg dan esok lak, hari jumaat akan cuti...tp yg x best, ahad ngan sabtu minggu depan akan ganti klas yg kansel nih..isk..kira minggu dpn, klas aku straight 12 hari tanpe cuti...eeeee.....

Tu yg berlaku ari ni...ermm...lagi satu aku agak berase x…

Jihad Cinta?

Salam...

Huh? ntah..aku pon baru dgr mender ni ari ni..amik dari blog sorang sahabat...dari sahabat aku punya sahabat la cerita ni...ni aku paste seketoi dari page dia..

" Assalammualaikum..

Sorang sahabat aku slalu cakap..kalo suke kat seseorang..pendamkanlah dalam hati..jangan luahkan..juz berdoa pd Allah..sbab malu tu perhiasan diri .. bile kite sukekan seseorang..pastu kite pendamkan..tu la salah satu jihad cinta.. mmg tersiksa..tp kalo kite btol2 ikhlas..insyaAllah Allah akan makbulkan doa kite...ni..sahabat aku tu la yg cakap..aku pun rase btol..korg rase btol x? hehe.. =P btol je rrr.. =P
-Rina

Jihad cinta
jihad cinta.....
jihad yang manis pada ucapannya tapi amat pahit pada maknanya,
cinta.....
cinta pada seseorang,
pada akhlaknya, pada nur di wajahnya...
namun hati ini tidak mampu,
tidak mampu melanggar batas syariat
hati ini perlu berjihad,
jihad nan suci....

jihad cinta.....
laksanakanlah....
semoga cinta yang bakal di capai
menjadi cinta sufi...
cinta nan diredhai oleh I…

Huhuh..ujung minggu lagi.. * 1 Rejab *

Salam...

Ehehehe...rasa cam lama plak x posting kat sini...huhuhu..dah jadi mcm
weekly basis lak...aaa..ujung minggu dtg lagi...tp mmg rasa singkat
gile minggu ni...awat aa? x tau laa...yg pasti, minggu depan banyak kuiz yg menanti...kena start pulun dah...kalo x, leh lingkup jadinya..

Ermm..smalam pi main futsal lagi...huhuhu..dah ketagih tiap2 minggu plak
...semalam yg main ramai..ada dlm 14 org...so leh wat 3 team...
cam biasa, geng tapa ada skali, tp tapa ngan abg dia xdak...dgr kata pi singapore..huhu..pak arab ni, rajin plak berjalan...
x paa rezeki dia...main punya main smalam, ari ni aku sakit
buku lali...semalam main, kena rembat btui2 kat buku lali..
adeh...timbul sebelah...jln plak hencot2..
huhu..adat game...biasa la...

Aaa..sedaq, x sedaq dah masuk bulan Rejab...huhu...maknanya,
lg 2 bulan nak sambut Ramadhan..dah nak posa balik...huhu...
kira kali ni, posa kali kedua aku kat uniten..masa foundation dulu,
posa dah ada kat rumah :P...hehehe...so masuk bulan Rejab ni,
bulan yg dikatakan B…

My 100th Post [Panas Berteduh, Gelap Bersuluh]

Salam...

Hehehehe...dah dekat 2 minggu x update blog...memula ingat nak update minggu lepas..sekali ari sabtu sampai ahad minggu lps x der plak net..kene block ke...rosak ke port kat depan tu ntah lah...x tau nak kata...tp dah lps jumpe KMC, die dah bukak port yg lg satu....jadi dah seperti macam sedia kala balik....

Ahaa...sepanjang minggu lps, mmg busy gak laaa..especially bg sesapa yg amik SE dgn Pn Badariah...maklumlah..nak kena hantaq summary dr 3 artikel..[1]No Silver Bullet [2]Airport 95 : Automated Baggage System ngan [3]Seven Myths Of Formal Methods.....dan dateline dier ialah pada hari ni..jumaat, 29 julai...ahahaha...mmg giler laaa seminggu tu...jenis wat kejer last minit...hambik kau...rasekan...ahahaha...tp aku berjaya gak abis semalam...dan dah submit td pg.

Well, hari ni kami pi main futsal lagi....team lawan : tetap team indon..team mustapa...dan kami kalah lagi...tp gap dah semakin berkurangan...huhu peningkatan la tu...lg 2 minggu plak...nak tgk leh menang ka tak...ermm…

Setanggi Syurga..

Salam...

Huhu..sebenaqnya dah lama nak post lagu nih...tp dok tangguh sbb ada problem ngan internet connection..dah terlajak sampai mlm minggu nih, meh aku cerita sket la kot..

Td kami pi main futsal..lawan ngan geng indon (geng mustapa)..huhu dan dgn bangganya, kami kalah..kekalahan tu 50 % mesti sbb aku...sbb time aku jd goal keeper tu la byk yg masuk..btw, x kisah sgt la..sbb tujuan kami ialah bersukan dan mengeluaqkan peluh..menyahut seruan kerajaan ntuk bersukan...suasana perlawanan berlangsung dgn penuh harmoni tanpa insiden yg x dingini..huhuhu...

Dan mcm biasa, dah masuk minggu kedua nih, dah ada dah assignment...plg berat setakat ni ialah SE...kena buat summary drpd 3 artikel...huehuheue....nak kena baca byk dan paham baru bleh wat...so sok akan bermula la kot...dan yg lelain tu semua nak kena baca sebelum start plak klas isnin ni..

Ok, berbalik ke tujuan asal posting ni....Setanggi Syurga...masa memula dengaq, ingatkan 100% lagu cintan cintun...tp bila dah tgk lirik dia dan meng…

Dinul Huda

Salam...

Duduk elok², releks dan hayati bait² di bawah...




~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.

Alangkah elok kalo dpt diselitkan sekali akan maknanya...kalo sapa ade, tlg letak yer...x pon msg kat shoutbox..time kasih...

Wassalam...

Heheh..minggu pertama....Semester I 2005/2006

Salam...

Hehehe....dah seminggu dah aku berada kat uniten ni...dah start dah kelas..Alhamdulillah, everything looks fine so far...ermm..camna nak mula eh? ermm...aku amik 5 subjek sem ni ngan 18 kredit..klas² nyer spt berikut...

CCSB 213 - Data Communication And Network (Uwe)
CCSB 234 - Operating System (Bahram)
CCSB 243 - Software Engineering (Badariah)
CCSB 354 - Artificial Intelligence (Alicia)
CCSB 364 - Data Structure And Algorithms (Zailani)

So ni ler subject yg aku amek beserta nama lect skali dlm ()...so camne subjek² ni? bg aku, sumer subjek ni ada cabaran tersendiri..ada yg kene banyak baca..ada yg kena banyak pikir dan ada yg kena mantapkan skill programming...adeh..mmg teruk nyer sem ni...nak kene tumpu bebetul...

Erm...mengenai operation codename : C aku tuh, dah ada satu lg step yg berjaya di capai...aku dah berjaya jumpa dean, dan dpt apa yg aku nak..Alhamdulillah, lps ni nak truskan ke step berikutnyer...harap step lps ni pon xkan ada byk masalah...sbb kalo operation ni saje…

Uniten Mode

Salam..

Hehe..Uniten Mode dah kembali...huhu...kelas akan bermula pada 4 hb dan spt biasa aku akan blk awai, yakni pada sok malam (jumaat). Sbb apa aku suka blk awai? saja laa..huhu..lg pon, byk menda nak kena urus...nak cuci bilik baru..nak angkat brg..nak kemas semua tuh..nak basuh moto..dll. So sebab tu aku selalu blk awai, balik naik train, sampai pagi sabtu...Sabtu tu seharian kemas2 brg, then Ahad leh la relek sblm menunggu Isnin ntuk klas bemula...

Dan spt biasa gak, antara yg perlu diuruskan awai ialah duit sewa apartment...kena bayaq dulu baru leh check in..adeh..susahnya..duit ytn lom masuk dan terpaksa la meminjam dulu drp parents..nak wat camna kan? igt dah besaq ni x mo la kaco depa..tp tu la...lps tu nak uruskan 'operasi' aku..ops codename : C..huhu mender tu? ntah..hehehe..dan of course apply line internet ntuk apartment baru..selalunya kalo awai apply, awai la KMC on..huhu...so lps ni 3-4 hari mendatang akan menjadi satu kebosanan ler kat diri aku nih sbb x d…

Cuti seminggu..

Salam...

Hehehehe....dah seminggu dah aku cuti...minggu depan dah nak kena balik uniten...huhu..sat saja cuti...erm...seminggu cuti ni aktiviti aku pon kira berbagai gak laa...err...aku wat apa aa? sat nak pikiaq...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...makan...tgk tv...main tenet..tidoq..abih tu...huhuhhuhuhuh..secara umum ni la aktiviti aku...

Btw, aku dah membotakkan kepala aku ke tahap plg maksikum aku penah wat (rapat, no 2)...huhuhu..jadi kepala aku menjadi dogol sedogol-dogolnya..whaha..(dah jadi dongga)..tp best la jugak rambut camni..berangin jaa..sejuk..kalo x aku pening ja time rambut panjang...panas...huhuhuhu...

Ermm..time seminggu ni gak aku melepaskan gian nak drive..huhu..bukan apa, bila kat kampus bukan leh dah nak drive..bukan ada keter sendiri pon..so keter hachi roku bpk aku tu laa yg menjadi tempat aku melepaskan gian..huhuh...gembiranya aku...hehehe...lg satu, aku tela…

K - Mode dah...

Salam...

Hello everybody....huhuhu..dah ader kat tempat K di negeri K...whahaha...jadilah K-Mode seadanyer...sepatutnya aku balik samada isnin atau ahad (huhu..cam aku ckp dlm post sebelum ni...) tp alhamdulillah, bleh balik awai..sebab apa? sebab kwn aku dpt dah rumah yg kami nak simpan brg tu..so pd mlm jumaat, aku bertungkus lumus..memacking semua mender aku ntuk disimpan..selain melipat kain baju ntuk dibawak pulang..ohh..ohh mmg memenatkan tp mlm tu lebih kurang kui 1.30 pagi, kami sempat lg kluaq pi supper..sbb apa? boring..komputer dah bungkus, keyboard dah gantung...

So, pada esoknyer aku pon balik ler besama paan, nayon ngan manja....kami tumpang jamal sampai kat sg besi...jamal plak balik lewat sket sbb pi singgah ampang dulu..aku dpt bas kui 11.30 pg..bas gunung raya trus ke b'worth..huhu..aku sampai dlm kui 4.15..kira ok laa..hehehe..lps tu bapak aku mai amik..ingatkan nak balik trus, tp kami pi dulu carrefour sbb nak beli brg..huhu..lps tu baru balik rumah..kira penat g…

Selamat Bercuti [Farewell Special Semester 2004/2005]

Salam...

Huhuhu...aku sebenaqnya dah abih dah exam...abih hari Rabu haritu..paper World Civilization....perghh..soklan dia...mencabar gak laa..tp camna pon, benda dah abes...so x dak apa la yg nak dibimbangkan lagi....dan sebenaqnya la ni..aku dah berada di mode cuti...pra-cuti..huhuhu

Dah bleh balik dah ni...tp awat aku x balik? jenjeng²...aku tgh tunggu kwn aku nak simpan brg...huhu..katanya hari ahad ni baru bleh simpan...-___-" - sabaq saja laa...jijy, member serumah aku dah balik dah Segamat semalam...Fairuz plak awai² haritu(Selasa) dah balik pi Kelantan pi jumpa tunang dia (ciss..jeles!) huhuhu..tingai la aku ngan paan kat rumah ni..Paan plak kata nak balik harini..(pala hg paan balik ari nii)..kalo btui dia jd balik ari ni, alamat sensorang la aku kat sini...hampess...

Ermm...dua bulan special sem kali ni, rasa masa yg amatler singkat adanyer...huhu..x dan nak rasa puas, dah abis sem...ahahaha..giler laa...mau tak rasa camtu, sem ni saja dah 3 kali aku balik rumah..aku sela…

Teman Sejati 2005

Salam...

Adeh..tadi baru lps buat exam Discrete Structure...aduss..pening kpale laaa..x abis lagi nih..dok berdenyut jaaa...mau tak nya...td dlm dewan tuh mmg twnsion..byk yg nak kena tulis...aku wat pon cukup² time jer..ntah btul ntah tidak..harap² byk gak laa yg aku dpt betul....lusa plak ada exam world civilization..paper last aku sebelum melabuhkan tirai spesial sem sesi 2004/2005...mlm ni rilek sat (mmg btui punya pening)..sok pagi study balik...

Okeh jom kita dengaq lagu Teman Sejati 2005 dr Kumpulan Brothers...
~ To all my friends...u know who u are...:-)

Teman Sejati 2005 - Brothers
-----------------------------
Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Ku…

Downloads @ http://tokapi.blogspot.com

Salam...

Hurmm..tension nyer...nak exam ni pening pala plak...arghh..so aku pon dok saja² mula la dok merepek....la ni aku dah ada file server kat net nih.. aku guna save file...mcm best plak pakai mende nih...kalo nak tau klik banner Save File kat bawah sebelah kanan tuh.... la ni aku share mp3 ngan installer... mp3 leh di access di http://shinnosuke.servemp3.com dan aku nyer installer di http://shinnosuke.myftp.biz

Nape shinnosuke? huhu..kalo sape yg dok kampus uniten, mungkin tau la kot...bg yg tak tau, shinnosuke adalah nama pc aku kat uniten..dan aku wat web sharing kat pc tuh..so aku amik sempena nama pc aku ....hurmm..setakat ni p3 aku x byk shgt aku bubuh....installer plak baru satu, Al-Quran Digital..Hurm..Al-Quran Digital ni bagus gak laa...ada ayat sekali ngan terjemahan + sikit tafsir...kira ok la ntuk kita rujuk sket² dan baca kt pc...nak download masuk ler http://shinnosuke.myftp.biz....

Rasanya, file² aku nih x kan bertahan lama...ye laa..sbb ni kan mender free, so k…