Skip to main content

Posts

Showing posts from 2004

Final Battle...

Assalamualaikum.....
Esok adalah final battle ntuk Final Exam Sem 1 2004/2005. So far, Alhamdulillah dengan last² paper...cuma paper yg last ni saja..mmg nervous gila...Math..dlm erti kata yg sebenar add math a.k.a matematik tambahan. Walaupon nama dia tukaq kpd kalkulus, aku tau itu ialah mat tamb. yg menyamar...mat tamb yg pernah membuatkan diriku merana kini kembali...mengapakah mat tamb tidak sebaik adiknya, mat moden? ahh sudahlah..apa yg boleh aku lakukan berusaha hingga ke titisan terakhir...sesungguhnya akau berserah diri kepada Allah yg Maha Berkuasa atas segala apa jua... dengan kehendak-Nya jualah akan takdir diri kita...oleh itu aku nak nasihatkan diri aku dan sesapa yg baca coretan ni, berusahalah kerana Allah Yg Menentukan Segalanya...
Wassalam....
*********************************************************************************

p/S : Tq kepada sesapa yg sudi membaca blog ni dan memberi kata² semangat kat aku…

Final Exam...

Assalamualaikum...

Dugaan kali ni mmg sgt teruk...aku tak sanggup hadapinya lagi...Ya Allah Kau tenangkanlah hatiku ini...sucikanlah diriku drpd maksiat dan dosa, sesunggunya Tuhan ku, Kaulah sahaja Yang Maha Berkuasa Dan Maha Pengampun...

-------------------------------------------------------------------------
Mmg sem ni aku x dapat baguih...kuiz asyik dapat skit..assignment banyak...mmg tensyen...mungkinkah ini dugaan? Jika ianya dugaan aku sanggup terima dan jika ianya adalah untuk menebus dosa² aku, aku tetap terima kerana sebagai hamba, kita tidak layak mempersoalkan KekUasaan dan Aturan Allah untuk kita...

Fuhh...lama gila tak post....

Salam...

Lama aku x tulis kat sini..masa memula dulu punya la semangat..nak wat camna...Melayu Mudah Lupa..hahahaha...anyway..exam is around the conner...no time to play² anymore..ermmm ntah knapa sejak 2 menjak ni aku jadik malas nak study..mungkinkah aku keseorangan? maybe the same feel of lonely which i had 2 years ago (SPM) is attacking me? why? why now? dunno what will happen..hope everyhing will get better...
-------------------------------------------------------------------------------
Bismillahhirahmanirrahim....Ya Allah, Hasbi Allahu Laila ha Illahu wa alaihi tawakkaltu wa huwa Rabbul 'Arshil Adzim...Ya Allah, Sesungguhnya hamba-Mu ini meminta kekuatan yg telah Kau berikan pada suatu masa dulu supaya dapatlah hamba-Mu ini meneruskan kehidupan yg lebih bersemangat dlm urusan dunia mahupun jalan menuju Akhirat...Berilah daku ketenangan dan permudahkanlah segala urusan aku...Tunjukkanlah daku jalan yg lurus..jalan yg diredhai Mu, Jalan Rasul² Mu, Jalan Imam² kami...Sesunggu…

Lagu ni best..

Berat bebanku
Meninggalkanmu

Separuh nafas jiwaku
Sirna...

Bukan salahmu
Apa dayaku
Mungkin benar cinta sejati
Tak berpihak
Pada kita


Kasihku
Sampai disini kisah kita
Jangan tangisi keadaannya
Bukan karena kita berbeda


Dengarkan
Dengarkan lagu.....lagu ini
Melodi rintihan hati ini
Kisah kita berakhir di Januari
Selamat tinggal kisah sejatiku
Wow....pergilah

*********************************************
Glenn Fredly - Januari


























*********************************************
p/s: Aku lupa lak nak catit kat sini aritu...moto aku dah sampai...lebih kurang 3 minggu dah...okla..bole la nak bergerak senang dan bebas skit....La ni aku tgh dok follow Initial D..Best woo anime tu...

Kunci Bilik Aku Hilang...Waaa!!!!

Salam...huaaaa!! Kunci bilik aku hilang....td aku pi kelas sialt...abih tu simpan kunci kt dlm beg zul(adik)...ntah mcm mana masa aku nak amik kunci tu aku x sedaq plak kunci tu terlucut....Wallahualam camna kunci tu boleh tekeluaq aku pon tak tau...time dlm beg ka atau dah lepas aku ambik..btw, aku sedaq benda ni time nak bukak kunci bilik...sekali tengok kunci x dak..isk..mcm mana nak buat? tepon adik..dia dah balik..dok luaq lak tu..kalo dok dlm boleh gak nak pi ketuk pintu...abih nak buat camna?? Nasib baik aku kenai ngan Mohd..kembaq Mus tu..dia la tlg bukak...dgn menggunakan ilmu kad maxis tahap supersaiyan kelima puluh juta...x samapai lima puloh juta saat dia dpt bukak pintu bilik aku...fuh lega ...Alhamdulillah...syukur kt tuhan..dan a lot of TQ kat mohd sbb tlg aku...biaq tuhan saja balas jasanya dgn sebaik balasan...Amin..

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ya Allah..Kau Permudahkanlah Urusan Hamba² Mu ini.....Jadik…

http://tokapi (Uni10 Network) is up!

Assalamualaikum suma..hello..dah lama aku tak tulis...aku tulis ni pon sbb kwn aku remind secara x sengaja (dia baru buat akaun kat blogger nih..)..pekembangan? Muet Result ..alhamdulillah...minggu² terawal kt degree masih lg alhamdulillah.... xdak masalah la stakat nie...mintak² segala urusan aku dipermudahkan Allah S.W.T....Ehem...aku punya apache dah run... server tu ul dia -->  http://tokapi  tapi yg ni kt dlm uniten sajalah...sapa kt luaq uniten tu kalo nak masuk..sampei bila pon x dapat masuk server ni....tp ni bukan 24 jam laa..expeimental la katakan..kalo aku bukak komputer adala..kalo x bukak tu ..mustahil la bole ada..heheheh...tu jelah...salam semua...Wallahualam bis sawwab...


p/s: Hehehe...awek² dia mana ko awek.....heheheh (mcm lagu duit²)

Yeah...GT0....

Yahoo...Syukur, Alhamdulillah....Sah aku dah masuk degree....Keputusan exam aku nampaknya ok...walopon risau pasai fizik tp alhamdulillah lepas dgn keputusan agak baik...lepas ni sah BIT.(Graphics and Multimedia)...Harap² dapat teruskan perjuangan dgn lebih cemerlang....Aminn...

Dah habis special sem...legaa...

Fuhh lega dah abih special sem ni...Fizik abih tadi ptg. kom abih ahad lepas....sepanjang sem ni mcm² benda yg takleh aku lupa...paling teruk m/board aku kena tukaq...abih tu fizik yg amat susah (bagi aku laa..)...hmm..abih tu masalah kewangan...mcm² lagi laa...tapi aku tetap bersyukur ke hadrat Ilahi ke atas segala rahmat yg dilimpahkan....semoga rezeki aku berpanjangan kat Uniten nih...amin...jumpa lagi kat semdepan BIT(Hons.) Graphics and Multimedia...

Problem..

Salam....

Berita sedih....kom aku yg lama 'meninggal'..sedih rasanya aku sebab dah lama pakai m/board tuh....lagi sedy apabila abih RM200 aku melayang...tukaq yg baru...Hd aku kena format....tambah menyedihkan semua file aku..lagu 900 buah kesemuanya hilang...Waaaa!...namun aku percaya inilah takdir...setiap yg terjadi ada hikmahnya..moga-moga aku akan menyedari akan hikmah disebalik kejadian sedih ini.....slamat tinggal K& Thunderbird........Selamat datang Gigabyte K7 Triton...

Wassalam..

SO WHAT ?!

So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? So What??So What?? S…

Laaa.....

Laaa....hari ni midterm cmpf dia postpone plak dah.....dari pukul 11 terus postpone sampai kui 5...abih tu kui 2 tutorial fizik plak.....lusa midterm fizik...weh.. fizik ni tak tau apa lagi woi...habih laaaaa

Semua dah mai dah...

Yep yep yep.....common test? Midterm? Haa semua ni dah dok mai dah...mampuih laa....fizik mmg aku masih bermasalah...rumus tak ingat..komputer plak blajaq problem solving ... tu yg pelik skit tu....abih tu ada lagi assignment python nakkena buat...semalam gila punya pikiaq pasai python...huyyoo...fenin aku fenin....sapa bley tolong?? Nampak gaya diri sendiri laa, sambil bergantung hati pada Yang Maha Esa, Allah S.W.T...

Fizik...

Hmm....Fizik ni mmg susah btul lah...ntah kenapa aku pon tak tau....Lecturer plak laju...satu hari...satu jam satu bab....mmg tak dapat ikut...kalo dapat ikut takpa laaa....ni tak dapat ikut....maklumlah aku ni bukan budak engineering....apa pon aku berdoa agar Allah SWT mempermudahkan segala urusan bagi aku....AMIN...

Alhahamdulillah....

Alhamdulillah..syukur ke hadrat tuhan sekalian alam......Ya Allah aku bersyukur kepadamu kerana telah memperkenankan doaku ini.......Ermm..keputusan periksa sem lepaih dah keluaq....syukur keputusan aku masih baik walaopun turun skit...(sbb. matapelajaran ASSF la ni....)...Walaopon camtu alhamdulillah aku takla turun banyak sangat...matematik pon ok...aku ingat nak jatuh teruk tapi alhamdulillah, dpt gak b+. BTW, utk sem 3 ni taun F ni...aku dah mula terasa sikit masalah terutama dlm. Fizik...Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusan untukku, termasuk pelajaran fizik..sesunguhnya Engkaulah Tuhan yg Maha Mengetahui, Maha Pengasih, Maha Penyayang, Maha Bijaksana......AMIN YA RABBAL ALAMIN..

--> Buat Mak kat Rumah, Selamat Hari Ibu...Jasamu tetap ku kenang hingga ke saat nafas terakhir...Ya Allah, kurniakanlah kesihatan dan rahmatMu kepada ibu dan Bapa ku...Jauhkanlah keluarga kami dari fitnah dan maksiat.....tunjukkanlah kami sekeluarga ke jalan yg benar...Amin..

Today...I really realize it....

Benda ni dah lama dah aku realize...tapi hari ni baru aku betui-betui realize.....Org. tak suka kalo kita buat sesuatu apa yg depa tak suka...pada hakikatnya kita takdak niat pon nak buat camtu.....walaupon kita takdak niat nak buat org sakit hati...tapi sbg manusia..kita tak tau isi hati org. lain....sebab tu kalo kita melawak pon org nanti ingat kita saja nak bagi sakit hati.....bagi aku ngan sapa lagi nak melawak kat sini kalo bukan dgn kekawan...adik ada kat rumah,camna nak melawak ngan dia...tapi aku rasa aku gak bersalah....dan aku sedaq kita takleh bincang sesuatu yg sensitif pd org tu walaupun kita anggap benda tu biasa saja.....betui gak laaa...tapi takpa laa aku akan lebih hati-hati la lepas ni....aku harap org pon akan menghormati aku sbg. mana aku belajaq menghormati org lain dengan lebih berhati-hati.....lagipon kita semua manusia biasa...tak terlepas ngan kesilapan...kita merancang..ALLAH menentukan...YA ALLAH, KAU TUNJUKKANLAH AKU KE JALAN YG BENAR...AMIN........Buat Ke…

Dah lama dah.....

Huuhuhu....DAH LAMA DAH... aku tak tulih kat blog ni...lebih kurang 3 bulan..apa punya orang da...ekekeke....Kalo tengok kat last postings aku,aku ada kata aku nak ijazah potong...la ni aku dah tamat dah...alhamdulillah...cuma aku belum lagi "Mandi"....tu takpa...nanti aku boleh buat....final exam dah...result tak kluaq lagi..la ni aku dlm special sem...belajaq fizik ngan komputer...fizik tuh...mengembalikan kenangan susah payah kat sekolah...harap isang tak berbuah dua kali....apa pon aku akan cuba yang terbaik untuk sem ni....Majulah Fizik Untuk Aku...Ciao!!

Dah balik sini dah...

At last..syukur sampei gak aku kat sini...bayangkan..perjalanan sepatutnya 5 jam jadik 8 jam....pergh...bagi aku penat gilaa...tapi tu laa takdir....kat highway pon bley jammed teruk...sampai sini nasib baik semua ok.....alhamdulillah...

Yeah nak balik dah...

Aku dah nak balik umah dah...lama gak tak balik...mid term dah beres satu...nak ijazah potong plak 17 hb(tarikh dah tukaq) MUDAH MUDAHAN AKU AKAN HABIH BELAJAQ...INSYAALLAH..........Lagi apa aa?? haa....takdak apa.....ekekekkek....

Hmm...Lama tak tulih..

Wess...lama aku tak tulih noo....ntah la rasa maleh la plak...hmm...aku tunggu jawapan apat sekali jaaa baih tu takdak dah, takkan dah padam dah kot??? Oodah tau sapa aku kaa??? tu yg buat tak tau tu? tapi takpa aku tetap tunggu gak noo....apa perkembangan?? Silat dah ak abih buah jatuh...18 hb mungkin masuk potong...